Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Szybszy byłem . Ze strony 1159 .

Szczęść Boże witam , To ostanie takie walki Polityczne dwóch wielkich Polityków jakimi są . Kaczyński i Tusk , pozostali to miękkie  faje , dogadają się ze wszystkimi .  Wybory jakie odbyły się w 2023 roku i będą Historyczne i zarazem ostanie .

Następne za 4 lata to już   "miękiszony wystartują jako przywódcy  .

Tusku boi się Emeryci ujrzą na kontach dodatkowe pieniądze . Rządzący rozwiali wątpliwości , dalsze wypłaty trzynastek i czternastych emerytur będą pewne .

Tusk wprowadził nowe świadczenie zwane BABCIOWYM .

800+ na dzieci będzie tak samo wypłacane .

Co więcej nowy rząd zapowiedział że świadczenia będą , waloryzowane dwa razy w roku . Przy czym druga waloryzacja będzie jednak zależna od poziomu inflacji . Mówiąc dokładnie druga waloryzacja będzie miała miejsce wtedy , gdy inflacja przekroczy 5 % . Przykładowo , jeżeli inflacja osiągnie 6,5% , to świadczenie będą waloryzowane o 1,5 % .

Ceny energii będą odmrażane po pierwszym  półroczu . Obecnie ceny są zamrożone , ale jedynie w pierwszym półroczu .

Fundusz kościelny utrzymany .

I co się zmieniło? 

Opublikowano (edytowane)

MORDY SIĘ ZMIENIŁY I INNI BĘDĄ TERAZ NAPYCHAĆ KONTA PRYWATNE I INNĄ POLITYKĘ W TELEWIZJI PRZEDSTAWIAĆ .

Wyszliście na durni , myśleli że wszystko zabiorą a tu jeszcze dołożyli .

@gregor1284  śmiejesz się jak by tak twoi koledzy byli przy korycie też byś , chciał być , wiec możesz być i napychaj puki czas .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

MORDY SIĘ ZMIENIŁY I INNI BĘDĄ TERAZ NAPYCHAĆ KONTA PRYWATNE I INNĄ POLITYKĘ W TELEWIZJI PRZEDSTAWIAĆ .

Wyszliście na durni , myśleli że wszystko zabiorą a tu jeszcze dołożyli .

Mnie to pomiń w tych osądach swoich bo ja to tak jakoś inaczej myślę. Ale weź odpowiedź mi jak Ty sraczkę miałeś że się "władza" zmienia a jednak nic nie zabierają a jeszcze dołożą to się cieszysz ze się "zmieniła"?

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
15 minut temu, nie napisał:

?? to pis władzy jeszcze nie oddał? jakieś problemy z postrzeganiem rzeczywistości?

Jakoś TVPis oddać nie chce bo jak prezes wczoraj mówił musi być telewizja krytyczna wobec rządu i tak sie składa że pod zarządem PIS taka właśnie jest. W 2015 jego partia robiła z tvp  instytucję wychwalającą rządzących a teraz chce żeby było odwrotnie. Oszalał do reszty? O.o

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

A Tobie gdzieś uciekło parę tygodni po wyborach? A może przejściowy minister coś zrobił?

a może zrobili coś nielegalnego? bo przed wyborami świry podniecaliście się, że czołgi kaczyński wyprowadzi na ulice 

Opublikowano
20 minut temu, nie napisał:

widzę, że podniecają was wyroki polityczne, tylko później nie płaczcie, bo nikt się wami nie przejmie 

Jaki polityczne. Oni dostali to na co zasłużyli. Jeśli jeszcze nie wiesz, że nie można było ułaskawić ludzi którzy nie zostali skazani prawomocnie to co się dziwić. Duda wtedy ich ułaskawiając wyrządził im niedźwiedzią przysługę. Trzeba było wtedy wszystkie instancje przejść i dopiero. Może by trochę poczekali na stołki al byli by czyści i dzisiaj nikt by ich nie ruszył. A tak po prostu i zwyczajnie nawet jeśli nie będą siedzieć to po mandatach będzie. Dobre i to bo ludzi trochę skrzywdzili. Ciekawe czy sprawiedliwość zdąży dopaść ich kumpla w tym wszystkim czyli Zero?

16 minut temu, nie napisał:

?? to pis władzy jeszcze nie oddał? jakieś problemy z postrzeganiem rzeczywistości?

A co ty nie widzisz i nie słyszysz skowytu swoich towarzyszy. Wszelkie zmiany jakie robi nowy rząd na stanowiskach które sa robione przy każdej zmianie władzy to jest wasz skowyt że nie wolno. Choć po 2015 roku pis obsadzał tam swoich i nie wnikał. Przecież tvp po 2015 roku pis przejął nielegalnie. Odbierając konstytucyjne uprawnienia radzie radiofonii i telewizji przy pomocy powołanej ustawowo radzie mediów narodowych. Nie umiecie po prostu przegrać. Trzeba było lepiej rządzić. Dalej byście byli na stołkach. 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Jakoś TVPis oddać nie chce bo jak prezes wczoraj mówił musi być telewizja krytyczna wobec rządu i tak sie składa że pod zarządem PIS taka właśnie jest. W 2015 jego partia robiła z tvp  instytucję wychwalającą rządzących a teraz chce żeby było odwrotnie. Oszalał do reszty? O.o

No czemu my się dziwimy? Kaczyński chce mieć partyjną jak sam mówi antyrządową telewizje za pieniądze od rządu. Czy to takie dziwne?😄

Opublikowano (edytowane)

Za 4 lata może wygrają same ,Biedronie i lewactwo i będzie całkiem inaczej .

A co proponuje rolnictwu ? rewolucja z 15 bo jakoś nic nie słyszę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Jaki polityczne. Oni dostali to na co zasłużyli.

Prawnik Robert Gwiazdowski:
Twierdziłem, że Kamiński z Wąsikiem nadużywali władzy. Podobnie zresztą jak Ziobro. Ale ja nie jestem sędzią więc sobie mogę twierdzić co chcę. To teraz twierdzę, że przed sędziami z Iustitia mają oni takie same szanse, jak Żyd na Gestapo.

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Śmiać się mi chce jak to podczas wyborów mordy darli , wszystko zabiorą i tu zabrać zabrać a tu hu...a .

No ale to chyba dla Ciebie mile zaskoczenie? POLITYKĘ pisu realizują ale wyższe kwoty ludzie dostaną. Znaczy chyba lepiej będzie?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Jaka rewolucja? Jakie 15?O.o

Stary i głupi jak się nazywa nowy rząd z  KOALICJA 15 Października .

Jest to REWOLUCJA Z 15  Października 2023 ROKU DODAM .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Stary i głupi jak się nazywa nowy rząd z  KOALICJA 15 Października .

Jest to REWOLUCJA Z 15  Października 2023 ROKU DODAM .

Ty lepiej usiądź , meliskę wypij i zacznij składnie pisać bo twój tok myślowy nie jest łatwy do ogarnięcia.

Opublikowano (edytowane)

Nowy rząd to nowy rząd, a koalicja to koalicja. Nie umiesz po ludzku sie wysłowić?

Tusk nic nie da po nie ma. Tak samo PIS i Kaczyński nic nie ma. Dają to co nam zabiorą i dlatego trzeba brać ile się da. 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v