Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mirro napisał:

Każdy sąd go uniewinni.

Yyyy Marszałek uchyla immunitet a prokurator generalny kręci paragrafami. Jak mu dosolą działanie na szkodę RP w dowolnym zakresie too.... możliwości są tylko czy warto.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Oczywiście gaśnice już będą pod ścisłym nadzorem?:lol:

SOP

temat żydów zahacza to nie zdziwi mnie pomysł aby i ONZ-u :P

tak mnie "uderzyło" - ciekawe czy żydzi "potrafią" ściągnąć na siebie więcej nienawiści wszechnacji planety czy kacapy? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
34 minuty temu, mirro napisał:

Oczywiście gaśnice już będą pod ścisłym nadzorem?:lol:

Przez chwilę wyobraziłem sobie duet Braun -Szymczyk przechadzający się sejmowymi korytarzami 😄

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

I trochę danych na dobranoc Według ONZ od początku krwawego, bestialskiego ludobójstwa na upainie do września tego roku zginęło 7,5 tys cywili. Od początku konfliktu w Gazie zginęło 18 tys cywili. 🤔

w tydzień zabito więcej dzieci niż w ukrainne za całą wojnę 

Opublikowano
dysydent napisał:

Oczywiście gaśnice już będą pod ścisłym nadzorem?

SOP

temat żydów zahacza to nie zdziwi mnie pomysł aby i ONZ-u :P

tak mnie "uderzyło" - ciekawe czy żydzi "potrafią" ściągnąć na siebie więcej nienawiści wszechnacji planety czy kacapy? ;)

Błękitne strażaki?

• Haha 1
Opublikowano

Dlatego zawsze będę twoerdził iż ta masakra pasuje za bardzo ruskim (obecnym w Syrii, Iranie, Libanie) aby ręki fo tego nie przyłożyli. Interesujące jest co długofalowo żydzi z tym zrobią.

Inna sprawa, że na własnym podwórku mieliśmy ostatnio to samo tylko w mniejszej skali.

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

Zakład Ubezpieczeń Społecznych wydał w środę decyzję zaliczającą do emerytury Roberta Jałochy składki, których przez lata nie płacił TVN. 

Cały okres przepracowany na "śmieciówce" zostanie mi dodany do emerytury. To koniec tej sprawy i ostateczny dowód, że TVN łamał prawo

TVN łamał prawo, ale odpowiedzialności za to nie poniesie. ZUS nie wystąpi o zaległe składki, bo od zatrudnienia mnie na śmieciówce minęło więcej niż pięć lat.

Zdaniem Jałochy, stacja telewizyjna do końca starała się opóźnić sprawę.

Zamiast kary, mamy więc nagrodę za spryt w oszukiwaniu pracowników i państwa.

Dla mnie ta sprawa się kończy. Jeśli prawnicy TVN, a widzę, że już trzech zajmuje się moją osobą, nadal chcą epatować opinię publiczną nieuczciwością swojego klienta, to oczywiście mają do tego prawo. Jest mi tylko przykro, że stacja zamiast zapłacić mi za wypadki w pracy i nadgodziny, woli finansować ludzi, którzy w swoich pismach mają problem z napisaniem jednego zdania prawdy - ubolewa były dziennikarz TVN.

Z TVN wygrała też była producentka „Rozmów w toku” Jolanta Hofer. Na początku października Sąd apelacyjny w Krakowie oddalił apelację TVN w sprawie procesu, jaki wytoczyła ona stacji, kończąc pięcioletni okres sądowej batalii. Hofer walczyła przed sądem o ustalenie swojego stosunku pracy za lata 2011-2018.

W sierpniu 2022 roku swój pozew przeciwko TVN skierował operator Robert Wyczałkowski. Zażądał ustalenia, w jakim trybie był zatrudniony przez ostatnie 16 lat. Proces objęło kuratelą Centrum Monitoringu Wolności Prasy SDP, sprawą zajmuje się też Państwowa Inspekcja Pracy.  

Pod koniec lutego ubiegłego roku zrobił tak Kamil Różalski (przez 23 lata operator w TVN). Proces utajniono na wniosek stacji.

praworządność wolnych mediów 🤮

Jeśli tvn złamał prawo niech płaci. Nawet mogą go zamknąć za chwilę będziemy mieli tvo do dyspozycji takie które da się oglądać.

Opublikowano
39 minut temu, DTaras napisał:

Yyyy Marszałek uchyla immunitet a prokurator generalny kręci paragrafami. Jak mu dosolą działanie na szkodę RP w dowolnym zakresie too.... możliwości są tylko czy warto.

Ale jak BHPowiec z sejmu, instruktarzu  nie zrobił z używania środków ppoż i zachowania w razie pożaru, to w zasadzie zrobic mu nic nie mogą.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Oni to palą hurtem czy po jednej na dzień? Bo coś mi świta że po jednej

z filmu z Braunem widać że się wszystkie paliły i musiał gasić "po całości"

Opublikowano

Aa taka linia obrony... Na samych opiniach biegłych odwlecze do przedawnienia

dysydent napisał:

Oni to palą hurtem czy po jednej na dzień? Bo coś mi świta że po jednej

z filmu z Braunem widać że się wszystkie paliły i musiał gasić "po całości"

Świat idzie do przodu a czas to piniądz - może i tak być.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał:

Aa taka linia obrony... Na samych opiniach biegłych odwlecze do przedawnienia

Jest jeszcze jedna , Może się bronić, że powołanie Premiera RP mu się z konklawe poj.bało i chciał obwieścić wszem i wobec, że dokonano wyboru.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Na samych opiniach biegłych odwlecze do przedawnienia

sprawom w toku nie liczy się przedawnienie, np w kwestii zaległości finansowych gdy np przedawnienie po trzech latach zwykłych długów a po pięciu fiskalnych ale nie od zaistnienia zaległości co od ostatniego upomnienia/wezwania do zapłaty
w sprawach innych w tym karnych zawsze można się na to powołać i ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

gorsze Łajzy tam siedzą, także nikt nie powinien ruszać 

Opublikowano
galan99 napisał:

Tak poważnie to go wywalą z Sejmu nie będzie miał wstępu .

Nie przegapić głosowania za kilka dni .

Nie mogą bo w ustawie o wykonywaniu mandatu ma to zagwarantowane.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

W ogóle widać było, że straż marszałkowska próbowała ewakuować gawiedź ale nikt nie słuchał i wszyscy jeszcze się bliżej pchali.

W Polsce brakuje poważnej strzelaniny, Wtedy wszyscy nauczyliby się w którym kierunku trza biec.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v