Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek745 napisał:

Może to inaczej się nazywa . Po przejściu na emeryturę podstawa to 100000 zł, może teraz więcej, na każdego kolejnego członka rodziny 50000. Plus pensja przez rok po odejściu. Coś jeszcze dostają na przystosowanie do nowych warunków, ale tu szczegółów już nie pamiętam. Ogólnie mało kto odchodząc schodzi poniżej 200, sami mówią,. że to niesprawiedliwe po 15 latach, ale co mają nie brać. Zresztą emeryci po 36, 37 lat. 

Nie ma czegoś takiego jek roczna pensja. Walisz kwitami o rozwiązanie stosunku służbowego. Masz 6 miesięcy okresu wypowiedzenia, gdzie idziesz w dyspozycję organu kadrowego, możesz też pisać kwit o skrócenie tego okresu, czyli teoretycznie jeszcze te 6 miesięcy służysz. Po rozwiązaniu masz jeszcze przez pół roku normalne uposażenie.

Nie ma czegoś takiego jak odprawa na członka rodziny, Jeżeli w czasie służby nie miałeś lokum służbowego, to odchodząc dostaniesz równoważnik i tam już liczą się kolejni członkowie rodziny.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Nie ma czegoś takiego jek roczna pensja. Walisz kwitami o rozwiązanie stosunku służbowego. Masz 6 miesięcy okresu wypowiedzenia, gdzie idziesz w dyspozycję organu kadrowego, możesz też pisać kwit o skrócenie tego okresu, czyli teoretycznie jeszcze te 6 miesięcy służysz. Po rozwiązaniu masz jeszcze przez pół roku normalne uposażenie.

Nie ma czegoś takiego jak odprawa na członka rodziny, Jeżeli w czasie służby nie miałeś lokum służbowego, to odchodząc dostaniesz równoważnik i tam już liczą się kolejni członkowie rodziny.

Może nie ma, nie wiem, tak kolega twierdzi, który odchodzi na emeryturę w przyszłym roku. Żeby dostać więcej kasy wziął ślub, dostanie na żonę i dziecko. Kredyty sobie pospłaca. Większość odchodzących nie ma lokum służbowego więc dostają takie odprawy. Puenta taka, że dostają kupę kasy, biorą teraz każdego na rok, tragedia jak to wygląda. Może mi kt.. W okolicy pewnie z 20% wojskowi bo jednostka blisko i teraz poszło mnóstwo osób

Opublikowano
Dnia 31.10.2023 o 15:39, HF86 napisał:

strzał inflacji dopiero nadchodzi i to razem z dużym kryzysem. 

kaczafi chce odejść w chwale i przejść do historii jak Gierek. tu raczej dla nowego rządu bagno fest zrobione, by nieświadomie czemu nastała bieda, ludzie mieli w pamięci dobrego Kaczyńskiego co wszystko rozdawał. 

Taaa, sobie bagno by robili? Przecież oni myśleli że ich dalej na rękach będą nosić i mają 3 kadencję na spokojnie, a tu zonk...

Opublikowano
19 godzin temu, Desperado napisał:

Dobre, tok myślenia, zależy od punktu siedzenia.   xD

Co wy wszyscy z tym punktem macie?🤣 Pisze się od "miejsca siedzenia" Kto jak kto ale taki erudyta jak ty powinien pamiętać😜

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

roman u ciebie tez takie fedruja ??

Obraz

To gdzie cieciujesz? Czemu dajesz zdjęcia z monitoringu?

Za pokaz przedpremierowy nie tylko z roboty wywalą ale i pokaźny rachunek pokazać mogą🤣

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, galan99 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „SAMOBÓJSTWO EUROPY Masowe odcinanie od korzeni Pokażcie mi Żyda, który szydzi z judaizmu. Nie ma. Pokażcie mi Araba, który szydzi z islamu Nie ma. Pokażcie mi Europejczyka, który szydzi z chrzeÅ›cijaństwa. Takich jest cala masa. Jak można być Europejczykiem śmiać się z wiary, która stworzyła kulturę europejską? Nie rozumiem”

czyli co? Europa ma wrócić do tych wszystich zeusów aten marsów swarożycówm thorów i masy innych odynów? bo to kultury; grecka rzymska germańsie słowiańskie i do końca nie wiadomo jakie jeszcze stworzyły różnorodność tego maleńkiego (jak na skalę innych) kontynentu

jednak błędem edukacyjnym jest nie wprowadzenie do szkół już od podstawowych jako przedmiotu obowiązkowego - religioznawstwa połączonego z kulturoznawstwem i - skoro takie coś jakieś ciemniaki propagują w przestrzeni publicznej - to szybko się taki stan nie zmieni

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v