Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Tu nie ma się z czego śmiać bo to już dawno powinno być zalegalizowane. 

Jak Ci tak smakują te sklepowe rozpuszczalniki🤢🤮 to na zdrowie. 

1 minutę temu, galan99 napisał:

Rozpić chłopów by nie stanowili problemu na 4 lata .

Tak tak. 

Żyjesz stereotypami. 

Opublikowano

mieszkam tak że jakby człowiek chciał, to I by pędził.

legalnie, czy nie, to mi to różnicy nie robi, bo i tak nie lubię. 

może by się zajęli kilkoma konkretami, a nie pierdolami bez znaczenia. 

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Tu nie ma się z czego śmiać bo to już dawno powinno być zalegalizowane. 

Jak Ci tak smakują te sklepowe rozpuszczalniki🤢🤮 to na zdrowie. 

Tak tak. 

Żyjesz stereotypami. 

PRIMO, nie złość się bo to nie oto chodzi.  Co mam płakać? Alkoholu prawie nie pijam. A swojaczek zawsze się znajdzie i bez jego pomocy, uważam że są ważniejsze sprawy w rolnictwie do załatwienia. 

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

mieszkam tak że jakby człowiek chciał, to I by pędził.

legalnie, czy nie, to mi to różnicy nie robi, bo i tak nie lubię. 

może by się zajęli kilkoma konkretami, a nie pierdolami bez znaczenia. 

ale dla swojego elektoratu muszą się zająć pilną sprawą, reszta może poczekać

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Agrest napisał:

To skąd takie plotki?

Całkiem z doopy wzięte?

Niestety to nie plotki z takimi odprawami, każdy przechodzący zawodowy na emeryturę dostaje taką odprawę, zwykły żołnierz też. Teraz kolega odchodzi w przyszłym roku tak samo dostanie. Dlatego większość w okolicy jak nie ma pomysłu to wojsko. Teraz to granica trochę uspokoiła zapędy, ale i tak idą. To dłuższa opowieść jak to wygląda.

Edytowane przez Tomek745
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomek745 napisał:

Niestety to nie plotki z takimi odprawami, każdy przechodzący zawodowy na emeryturę dostaje taką odprawę, zwykły żołnierz też. Teraz kolega odchodzi w przyszłym roku tak samo dostanie. Dlatego większość w okolicy jak nie ma pomysłu to wojsko. Teraz to granica trochę uspokoiła zapędy, ale i tak idą. To dłuższa opowieść jak to wygląda.

A wiesz co wchodzi w skład takiej "odprawy"? Bo , powtarzam po raz kolejny, nie ma czegoś takiego w wojsku jak odprawa.

Możesz wziąć 6 uposażeń, które przysługują Ci po odejściu i dostawałbyś je co miesiąc od razu. Może to traktują jako odprawę.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Tylko narzekają jak to jest źle jeśli jest źle to zmieniać zawód , pracę wyjechać z kraju wiele możliwości .

Młoda dama zmienia świat .

WYSTĄPIENIA GRETY THUNBERG WSTRZĄSAJĄ ŚWIATEM. JEJ „KSIĄŻKA O KLIMACIE” DAJE NIEZBĘDNE NARZĘDZIA WSZYSTKIM, KTÓRZY CHCĄ GO RATOWAĆ. Geofizycy, matematycy, oceanografowie, meteorolodzy, inżynierowie, ekonomiści, psychologowie i filozofowie z całego świata próbują dogłębnie zrozumieć kryzys, z którym mamy do czynienia. Greta Thunberg we współpracy z ponad setką ekspertów stworzyła książkę, która nie tylko pokazuje fakty ale też rozwiązania - jest przewodnikiem po sposobach działania.

„Książka o klimacie” łączy kropki 📘

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99 ta thungberg; naczepiało plastikowych bransoletek i walczy o obronę klimatu

nawet niemieccy "policaje" się na tym wynaturzeńcu poznali (choć dopiero jako drudzy po brytyjskich) i ściągali toto z asfaltu jak ....

nawet nie chce mi się linków szukać

na pewno klimatowi planety jest ochrona przed cywilizacją człowieka (i tej cywilizacji przed tymi zmianami) potrzebna ale nie takich durni

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Skoro przy sztuce pozostajemy to i folklor ludowy tu pasuje.

Patron fotowoltaiki - Słońce Peru🤣🤣🤣

image.png.7888225e13dc604d81f39a46aa5b5a20.png

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A wiesz co wchodzi w skład takiej "odprawy"? Bo , powtarzam po raz kolejny, nie ma czegoś takiego w wojsku jak odprawa.

Możesz wziąć 6 uposażeń, które przysługują Ci po odejściu i dostawałbyś je co miesiąc od razu. Może to traktują jako odprawę.

Może to inaczej się nazywa . Po przejściu na emeryturę podstawa to 100000 zł, może teraz więcej, na każdego kolejnego członka rodziny 50000. Plus pensja przez rok po odejściu. Coś jeszcze dostają na przystosowanie do nowych warunków, ale tu szczegółów już nie pamiętam. Ogólnie mało kto odchodząc schodzi poniżej 200, sami mówią,. że to niesprawiedliwe po 15 latach, ale co mają nie brać. Zresztą emeryci po 36, 37 lat. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v