Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, dsbh napisał:

Pytanie ogólne. Po cholerę putinowi konflikt na Ukrainie ? Trzymał Europe w garści poprzez ceny węgla, ropy i gazu. Mógł sterować cenami nawozów potrzebnymi do produkcji roślinnych. Czyli w zasadzie rządził w regionie i nikt mu nie podskoczył. Nuda czy chore ambicje ?

Niedźwiedź zobaczył że ktoś próbuje podjadać mu jagody, chce dobrać się do miodu, wybrać parę łososi, i wali kijem w ścianę gawry. 

1 godzinę temu, racyl napisał:

Żona czy córka?

Odważny jesteś.🤣

Opublikowano

A, to znacie ją.

Strój ludowy pewno z dofinansowania. W barwach zielonej koniczynki oczywiście.

Niemniej czerwień bardziej pobudza zmysły i do konsumpcji dań KGW zachęca😁

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Niemniej czerwień bardziej pobudza zmysły i do konsumpcji dań KGW zachęca😁

Niemniej czerwień bardziej pobudza zmysły i do konsumpcji Pań z  KGW zachęca

Opublikowano

Należy utrzymać, a nawet zaostrzyć embargo na import żywności z Ukrainy – przekonuje świeżo upieczony poseł MICHAŁ . — Priorytetem jest unormowanie relacji handlowych z Ukrainą. My tego nigdy nie rozwiążemy sami, to musi być decyzja Komisji Europejskiej, która chroniłaby nasz rynek i nasze bezpieczeństwo żywnościowe, które łatwo zburzyć.

KTO Z POLSKICH POLITYKÓW WYSTĄPI PRZECIW UNII W REALIZOWANIU POMOCY UKRAINIE .

świeżo upieczony poseł MICHAŁ- MA NIE LADA PROBLEM CO TERAZ MA ZROBIĆ WYSTĄPI PRZECIWKO RUDEMU NAKRZYCZY NA NIEGO WYPROWADZI , ROLNIKÓW NA ULICE ?.

Unia Europejska ma nadal zapewniać Ukrainie "silne wsparcie finansowe, gospodarcze, humanitarne, wojskowe .

Szczyt Rady Europejskiej. Jest decyzja w sprawie Ukrainy

Unia Europejska ma nadal zapewniać Ukrainie "silne wsparcie finansowe, gospodarcze, humanitarne, wojskowe i dyplomatyczne tak długo, jak będzie to konieczne". Przywódcy podkreślili potrzebę przyspieszenia dostarczania Ukrainie wsparcia wojskowego.

Przewodniczący Rady Europejskiej Charles Michel

Przywódcy państw Unii Europejskiej na zakończonym w piątek w Brukseli dwudniowym posiedzeniu Rady Europejskiej przyjęli konkluzje w sprawie Ukrainy. Dokument mówi m.in. o przyszłych zobowiązaniach UE w zakresie bezpieczeństwa tego kraju.

Dyskusja na ten temat ma powrócić na grudniowym posiedzeniu Rady Europejskiej po tym, gdy szef dyplomacji UE Josep Borrell przygotuje sprawozdanie w tej sprawie.

W przyjętym dokumencie szefowie państw i rządów UE ponownie potępili Rosję za agresję wobec Ukrainy i potwierdzili niezachwiane wsparcie Unii dla niepodległości, suwerenności i integralności terytorialnej tego państwa w jego uznanych na arenie międzynarodowej granicach oraz jego nieodłącznego prawa do samoobrony przed agresją rosyjską.

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Każde prawo daje się obejść i po d*pie dostaje pracownik. Prawo do pracy. Czyli to sam pracownik powinien decydować czy chce pracować w niedzielę czy też nie, nawet za wyższą stawkę ?

Co do Polsatu to już narosło tyle teorii spiskowych, że się nie mówi. Wszystkie dotyczą oczywiście Pisu. Niedługo spadnie śnieg i też Pis będą za to winić 🤣.

Pojawił się nowy dyrektor, który swoje rządy rozpoczął od zwolnień. Dziwnym trafem za jego kadencji w TVN nie było żadnego kabaretu, za to zaroiło się od pradokumentów. Tutaj być może jest podobnie bo znikły wszystkie kabarety z kanałów Polsatu i z internetu. Ciekawe czym może jeszcze zaskoczyć człowiek który najlepsze lata pracy ma już za sobą i przekroczył już dawno wiek emerytalny.

dla tego oby jak najmniej tych tzw 'praw" w rozumieniu pomiotu (bez)myślowego różnej maści "włatcuf" i innych ustawomiotów bo i pracownik i pracodawca jeśli zechcą to np zakaz pracy  dni wolne obejdą
dużo można by jeszcze ale sklep mi zamkną bo dopiero co "legalną" (dziś sobota póki co jeszcze nie zakazanej pracy) a jutro... no zakaz handlu tak że ew ciąg dalszy może później

a o tym dyrektorze to - przyznaję - nie wiem bo personalia przeżytku jakim są tzw media naziemne... to bardziej w/g mnie temat dla historyków a nie ....

dobra bo na prawdę mi ten sklep... i tak ostatni jeszcze czynny o tej godzinie  mojej (promień 8km) okolicy

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

O właśnie. A ta rybka co?:lol:

rybka zwana wanda

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Do garów kuchto!!!!

Jak ty jesteś impotent z drugą grupą to nie sądź innych    :P  prostamol se kup makaronie bezjajeczny.   xD

w domu wszyscy zdrowi ??

w glowce od tego siedzenia wpiwnicy sie miesza ??  

proste pytanie cie przeroslo??

48 minut temu, Agrest napisał:

Niedźwiedź zobaczył że ktoś próbuje podjadać mu jagody, chce dobrać się do miodu, wybrać parę łososi, i wali kijem w ścianę gawry. 

Żona czy córka?

Odważny jesteś.🤣

kochanka oczywisice 🤣

22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak widzę tą sprzedajną Kukizową szmatę do podłogi, to wiem, że nie ma dalej co oglądać ...

kariere zaczynal jako oficer ludowego wojska polskiego..

Opublikowano
55 minut temu, Agrest napisał:

Żona czy córka?

Odważny jesteś.🤣

Już wszystko zagrało 😄

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

w glowce od tego siedzenia wpiwnicy sie miesza ?? 

Masz traumę z młodości widzę na tym punkcie, u nas piwnica to piwnica, a u ciebie taka piwnica to była lepianka gdzie się wychowałeś xD materiał do budowy błoto i krowie odchody.   :P

Opublikowano (edytowane)

jacuś wiem dobrze jakie u was było dziadostwo, nawet przed wojną i kit że było dobrze to ty chłopczyku możesz wciskać, ale nie mi. jednego tylko wam nie brakowało, :P pcheł.  xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

Przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich - Strzeszkowice. ( z całym szacunkiem)

I chu tam. Jednorożce mi nie straszne, różowego się nie boję to i szydełkować mogę się nauczyć. Gdzie te Strzeszkowice?

• Haha 1
Opublikowano

Zaiste, wybitną i tajemną wiedzę ten analityk posiadł. Jak byśmy sobie bez takich analityków radzili?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, rolnik34 napisał:

lecz sie pis,,cu

No skoro twierdzisz że wieś upadła za PiS-u no to chyba prawdę napisałem, inaczej  to ty podle kłamiesz PO,,ńcu.    :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

@mirro A temu co się stało co on bredzi .

Białoruski dyktator o konflikcie na Bliskim Wschodzie. "To może być początek"

Jeśli obecny konflikt izraelsko-palestyński ulegnie eskalacji, na Bliskim Wschodzie może rozpocząć się trzecia wojna światowa — powiedział prezydent Białorusi Aleksander Łukaszenko zapytany o eskalację działań zbrojnych w regionie. Wyjaśnił, że przyczynić się do tego może m.in. działanie USA, które wysłało do wschodniego rejonu Morza Śródziemnego swój drugi lotniskowiec.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/lukaszenko-o-konflikcie-na-bliskim-wschodzie-mozliwa-iii-wojna-swiatowa/wtp9bqs,79cfc278

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Zaiste, wybitną i tajemną wiedzę ten analityk posiadł. Jak byśmy sobie bez takich analityków radzili?

My se poradzimy. Ale 98% polskiego społeczeństwa już nie.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868Takie czasy, ludzie muszą mieć podane na tacy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v