Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

OJ, I PiS ma swój wariant słowacki o którym tak gadał xD 

Szykuj się Rychu do roboty, koniec leżenia wentylem do góry w oczekiwaniu na suszowe ;) 

Kij ma 2 końce drugi koniec kijec samobijec będzie i ciebie lał po dvpuie. 

Kupisz nawóz po 5000 i nie dostaniesz zwrotu 3000 

Ja tam zgasiłam gnojowicą do której i tak nie rekompensaty. 

Będziesz jepany gorzej nisz ja. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Kupisz nawóz po 5000 i nie dostaniesz zwrotu 3000 

A jaki ma sens sprzedawanie po 5000 a potem zwrot 3000 tyś? Kto ma to zwracać i ile lat jeszcze? Przecież to jawne mieszanie gówna w betoniarce.

• Like 5
Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja tam zgasiłam gnojowicą do której i tak nie rekompensaty. 

Będziesz jepany gorzej nisz ja. 

Ja tam już od kilku lat gaszę obornikiem wymienianym na słomę, na 1ha potrzebuję licząc średnio około 150kg Polifoski i 200kg saletry.

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ciekawe czy agencja wypłacać zacznie dziś zaliczki czy ma wyjepane jak za Tuska kiedyś i przed grudniem parę zrobi przelewy. 

Człowieku zaliczki to PiS zrobił po to żeby ludzie zaraz jak pelikany lecieli po nawozy drożejące 2 razy w tygodniu. Tak się nabija ludzi i tak naprawdę Jarek robi z nas debili 

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

No i co to Roman teraz będzie? Jak ty będziesz zył?

Weźmie się kredyt i za granicę wyjedzie, coś jak Komorowski kiedyś ludziom pracy radził🫡 Wróci ten system za chwilę. 

Pany który tam jeszcze nie dostał dopłat do ziarna, czy nawozu? To tera Donald wam wypłaci, i paliwa zrobi tańsze 🤭 

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, alfa napisał:

Człowieku zaliczki to PiS zrobił po to żeby ludzie zaraz jak pelikany lecieli po nawozy drożejące 2 razy w tygodniu. Tak się nabija ludzi i tak naprawdę Jarek robi z nas debili 

Serio...a to Jarek decyduje kiedy masz wydać te pieniądze? 

Opublikowano

się obudziłem i mam kaca powyborczego. 

wszyscy przegrali. 

dalej koledzy z awsu przy korycie 8 nikt nikomu krzywdy nie zrobi. 

toto już tyle lat działa 🙉

Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Weźmie się kredyt i za granicę wyjedzie, coś jak Komorowski kiedyś ludziom pracy radził🫡 Wróci ten system za chwilę. 

Pany który tam jeszcze nie dostał dopłat do ziarna, czy nawozu? To tera Donald wam wypłaci, i paliwa zrobi tańsze 🤭 

Ja tylko do jęczmienia jeszcze nie

Opublikowano
10 minut temu, sakala napisał:

Oficjalne dane po przeliczeniu głosów z 7,93 % okręgów. PIS 40,26 KO 26,59%

I co to ma za znaczenie, jak policzone są tylko komisje w małych miejscowościach, te co były w salkach parafialnych ...

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, sakala napisał:

A jak pisałem, że rano będą mieli 56.8 to się śmiali..

15 minut temu, GRZES1545 napisał:

tera Donald wam wypłaci, i paliwa zrobi tańsze 🤭 

Grześ, wydaje mi się, że pomimo przedwyborczego wyścigu na rozdawnictwo jednak spora część osób głosujących na opozycję liczyła się z tym, czy wręcz głosowała dlatego, żeby nie było takiego "dawania wam", "robienia wam", "wypłacania wam" itd.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Możliwe, zobaczymy czy ucichnie ten temat choćby tu na af. Masz rację,  rozdawnictwo to też efekt tęgo co mamy w wynikach wyborów. Teraz pytanie jeśli skończy się socjal czy wrócą normalne ceny na wszystko?🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Przecież to policzone dane z małych komisji w salkach parafialnych, tam gdzie wygrywa PO kolejki stały do 2-3 w nocy, więc tam dopiero po południu może będzie coś policzone ...

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Możliwe, zobaczymy czy ucichnie ten temat choćby tu na af.

A kiedyś ucichł? Po wynikach widać, że społeczeństwo jest podzielone cały czas bardzo mocno i okopane na swoich pozycjach. Jeśli przyjąć wczorajsze exit poll, to wiele nie brakuje do podziału 50/50 opozycja vs PiS/konfa.

Jak było obrzucanie się gównem, tak będzie nadal, nic się nie zmieni tutaj.

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

6 godzin temu, Ulman napisał:

No i co to Roman teraz będzie? Jak ty będziesz zył?

ale co się martwić wszystkie partie oprócz Konfederacji powiedziały że zostawia socjal PiS i dadzą jeszcze wiecej

daron64 napisał:

13 minut temu, sakala napisał:

15 minut temu, GRZES1545 napisał:

tera Donald wam wypłaci, i paliwa zrobi tańsze 🤭 

Grześ, wydaje mi się, że pomimo przedwyborczego wyścigu na rozdawnictwo jednak spora część osób głosujących na opozycję liczyła się z tym, czy wręcz głosowała dlatego, żeby nie było takiego "dawania wam", "robienia wam", "wypłacania wam" itd.

ukochana wróciła z komisie bo słyszałem że jeszcze wszystkie komisie licza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v