Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

a za chwile zacznie się wprowadzanie durnych rejestrów np. o zużytym czynniku chłodniczym w pompie ciepła

Za chwilę pompy ciepła dołączą do rejestru instalacji z tymi czynnikami i trza będzie co roku robić przegląd,🤣

Opublikowano

@mirro powstający rynek usług wchłonęły często istniejące, małe działalności a te większe na wyścigi brnęły przez kolejne rodzaje spółek aż do S.A. włącznie. Wiele z tego nie zostało a mikron ma faktycznie jakiś majątek. Wspomniany temat kredytów zaś działa na mnie deprymująco bo mógłbym teraz sobie żarty stroić z sytuacji ale człowiek jest zboczony i pewnych spraw wydaje mu się że się po prostu nie robi... Na ten przykład Nordi już nie jest Nordisem vo wcześniej...

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

🤣😂

jak myslicie ktory pisowski troll jest glupszy i bardziej odklejony od rzeczywstosci-on czy ten wyzej ????

O jakim trolowaniu piszesz ? tu chodzi o obrazę autorytetu zasłużonego Polaka JP II który był papieżem w czasach komuny .

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ten atak w TVN na JPII raczej punktów sondażowych PO nie przyniesie a PIS podniesie .

Tiaaaa wczoraj u Pani Gozdyry była jakaś Pani posłanka PiS i tak broniła JPII i PiSowskiego cyrku, że wyszło iż "ch*j z ofiarami pedofilów aby krzywda JPII się nie stała".🤣

Opublikowano
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ten atak w TVN na JPII raczej punktów sondażowych PO nie przyniesie a PIS podniesie .

No nie wiem, 30% narodu jest przeciwko tej nagonce, 30% narodu to popiera a 40% ma to głęboko w 4 literach. 

O jakim trolowaniu piszesz ? tu chodzi o obrazę autorytetu zasłużonego Polaka JP II który był papieżem w czasach komuny .

I to znaczy, że wolno mu było kryć pedofilie w Kościele... 

Opublikowano
27 minut temu, nie napisał:

i nie były rozdawnictwem :D ??

szybko wam się narracja zmienia :D 

Tusk: W Polsce powinien zniknąć przemysł futrzarski, chów klatkowy zwierząt futerkowych. Można to zrobić w ciągu 100 dni. Jestem za zakazem, szybko wprowadzimy taki przepis, będzie okres przejściowy. Zrezygnujemy z tego nieludzkiego przemysłu.

głosuj na po bo pis wprowadza 5dz :D znowu beka :D 

Może tobie się coś zmieniło. Rozdawnictwo jest od 2015 roku . Wpływ na inflacje był w różnych latach różny. MI tam zakaz przemysłu futrzarskiego nie przeszkadza. 

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

? tu chodzi o obrazę autorytetu zasłużonego Polaka JP II który był papieżem w czasach komuny .

I więcej mówisz o autorytecie, tym bardzie zbiera mnie na wymioty. Nikt mu niczego nie odbiera ani nie obraża. Tym bardziej autorytetu. Bo można być autorytetem w danej kwestii, ale w aspekcie ludzkim być nie do życia, Czemu? Nie wnikam, 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wątpię elektorat jest podzielony raczej pis nowych wyborców na to nie złapie. Ludziom bardziej przeszkadzają rosnące koszty życia niż obchodzi papież.

Nikt JP II zasług dla PL nie odbiera ale niestety złe uczynki teraz kładą się na to cieniem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Tiaaaa wczoraj u Pani Gozdyry była jakaś Pani posłanka PiS i tak broniła JPII i PiSowskiego cyrku, że wyszło iż "ch*j z ofiarami pedofilów aby krzywda JPII się nie stała".🤣

jeszcze brakuje tylko tego aby stwierdzili, ze jakby żył to pewnie należałby do pisu  😄

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

tu chodzi o obrazę autorytetu zasłużonego Polaka JP II który był papieżem w czasach komuny .

Komuniści na bank to docenią.🤣

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Wątpię elektorat jest podzielony raczej pis nowych wyborców na to nie złapie. Ludziom bardziej przeszkadzają rosnące koszty życia niż obchodzi papież.

Nikt JP II zasług dla PL nie odbiera ale niestety złe uczynki teraz kładą się na to cieniem.

Po co wyjmować ten temat pedofilii, przecież ofiar jest jak na lekarstwo , rosnące koszty ludziom przeszkadzają i to jest teraz problem nr 1 . Jak by w tym czasie rządził w PL kto inny niż PIS , by ludziom żyło się lepiej ? w to wątpię .

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Jeden trybik w całej machinie kościelnej. Ta instytucja jest przeżarta do cna. Tam nie ma dobrych ludzi na wyższych stanowiskach. Dobrzy księża nie awansują. Potem z góry rozlewa się szambo na cały dół. 

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Po co wyjmować ten temat pedofilii, przecież ofiar jest jak na lekarstwo , rosnące koszty ludziom przeszkadzają i to jest teraz problem nr 1 . Jak by w tym czasie rządził w PL kto inny niż PIS , by ludziom żyło się lepiej ? w to wątpię .

Chciał byś być jedną z tych ofiar i nie dochodzić sprawiedliwości?

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jak by ci dziecko jakiś księżulo przegrzmocił albo ciebie za młodu ciekawe czy tak byś pisał?

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No nie wiem, 30% narodu jest przeciwko tej nagonce, 30% narodu to popiera a 40% ma to głęboko w 4 literach. 

Co ty możesz wiedzieć o pedofilii w latach 70 -80 - 90 tych ano tyle co z GW i TVN .

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Chciał byś być jedną z tych ofiar i nie dochodzić sprawiedliwości?

Głaskanie po głowie , przytulanie przez księdza ot dzisiejsze molestowanie .

• Like 1
Opublikowano

Co ty możesz wiedzieć o pedofilii w latach 70 -80 - 90 tych ano tyle co z GW i TVN .

I dlatego właśnie, o tym nic nie wiemy jako zwykli ludzie, bo tacy purpuraci jak Karol Wojtyła to ukrywali i zamiatali pod dywan ... Nie neguję tego, czego dokonał Jan Paweł II, ale należy także pamiętać, że nie był krystalicznie czysty i jak każdy człowiek popełniał błędy w życiu ...

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Po co wyjmować ten temat pedofilii, przecież ofiar jest jak na lekarstwo

A jakie według Ciebie jest lekarstwo dla tych ofiar? Bo chyba tylko napiętnowanie sprawców, systemu który ich ochraniał i pozwalał działać. 

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jesteś tego pewien? Tylko o to oskarżają?

Opublikowano
mirro napisał:

Za chwilę pompy ciepła dołączą do rejestru instalacji z tymi czynnikami i trza będzie co roku robić przegląd,🤣

raczej... płacić za przegląd.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Trza się tylko zastanowić i udzieli odpowiedzi na proste pytanie. Komu to przytulanie i głaskanie jest bardziej potrzebne? Księdzu czy dziecku? Ja Ci wyjdzie że księdzu, to raczej dobrze nie jest.

• Like 1
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

4 minuty temu, jacus napisał:

🤣😂

jak myslicie ktory pisowski troll jest glupszy i bardziej odklejony od rzeczywstosci-on czy ten wyzej ????

Jakeś taki wywiadowiec, że wiesz jak było to namów Watykan do odtajnienia papierów bo oni tam wszystkiego na komputerach nie zapisują.

Oczywiście Watykan mógłby od razu wskazać kto tam rządzi kasą, kto ma wpływy i ile jest pomysłów na dalszą drogę. Albo by nie mógł.

Tomasz0611 napisał:

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Aaaa to teraz tego niema? Wyparowało?

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v