Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Cenami żywności zbijać będą 

Żeby zbić ceny zywności to by trzeba drastycznie ograniczyć koszty wytworzenia produktu. Obnizyć pensje podatki, energię i inne składowe o kilkanaście/kilkadziesiąt procent. Opowieadją bzdury dla idiotów którzy nie maja bladego pojęcia jak to działa.

Opublikowano

Otworzyli rynek na zboże techniczne i ceny w skupach spadły. Mleko też spadło. Żywiec również. To się już dzieje. Tylko, że efekt będzie mizerny, ale jakiś będzie.  

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Roman,a potrafisz nie w języku rynsztoku?

co do twojego się zniżyć ?  po drugie staryś nie jary jak nie znasz rynsztoku to wiesz ruchanie to rynsztok ? 

Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał:

Otworzyli rynek na zboże techniczne i ceny w skupach spadły. Mleko też spadło. Żywiec również. To się już dzieje. Tylko, że efekt będzie mizerny, ale jakiś będzie.  

Istotne są ceny końcowe dla konsumenta a tu ruchu wielkiego nie ma. Zbicie inflacji o 10 % w tak krótkim czasie musiałoby być spowodowane drastycznym ograniczeniem siły nabywczej i zapaścią gospodarki. By to osiągnąć trzeba by obnizyć pensje a nie je podwyższać jak PISkomuna obiecuje.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Nooo to Ci powiem, że mocno temat upodliłeś.

w jaki sposób ruchanie to przyjemność ? oczywiście partnerkę bo nie wiem co tam masz na myśli 

20 godzin temu, Dziadek1187 napisał:

I tak by było ,gdyby zdrajca bratobujca zrealizował plan . Tramp nie wysłał by wojsk do polski ani broni na ukrainę - tak chcieli obecnie rządzący, wyjść z Uni i przystapić do Węgier i Putina-zdrajcy .Plam nie wupalił to wielcy obrońcy ukrainy.

chyba ci się w głowie poprzestawiało ... jedyną osobą w pl był Kaczyński co ostrzegał przed rusem może zacytować ci idiotów z opozycji 

20 godzin temu, Dziadek1187 napisał:

Cóż zrobić dla Ciebie ,jedynie można napisać ,że dziś Urban jest dumny z rządzących i TVP a Ty  nadal jemu wierzysz a nie w fakty

ja właśnie wiem co to za agent jego szafie za chwile znajdą sie pewnie za chwile jakieś kartoteki 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

romus orban ..

ale w tvp-info zle o nim obecnie mowia, kryzys na wegrzech to wina tuska.

apropo urbana-to jednak-co by nie mowic-byl gosc..

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

pamiętacie frazę/hasło z jednej z piosenek z czasów systemu w którym "gościem" był J. Urban? na pewno mało kto pamięta bo to dawno było a sam Urban jako gość był ok dopóki nie wchodził na poziom administratora tego systemu bo Mu się wówczas ten system wysypał zatem gościem sobie można być i co z tego?

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-03-09/ukryl-sie-w-trumnie-aby-uniknac-kontroli-z-zus-zdemaskowal-go-kaszel/

opisany przypadek... no czyż nie żyjemy w chorym systemie i teraz? Ktoś mimo choroby stara się pracować a banda sraluchów darmozjadów z ZUSu również w ramach swojej pracy staa się usilnie mu to uniemożliwić i jeszcze za to ukarać że nawet z trumny wyciągną.
Nie ma ŻADNEGO argumentu usprawiedliwiającego sytuację gdy siepacz systemu ściga za chęć do pracy a jeśli ekspert lekarz orzekł że stan choroby uprawnia do zasiłku to nie znaczy że pozbawia choroba prawa do działania

a jaka to była fraza tej piosenki? całej i ja nie pamiętam ale najważniejsze -" ... trzeba zmienić system gry"
Wówczas ekipa Urbana sama współuczestniczyła w zmianie, obecna ekipa to takie zakapiory że tylko siła, wojna.... ?

system można zamknąć sensownie gdy wykazuje oznaki defektów i restartować poprawiony bo gdy na siłę będziemy brnąć w chory to tylko bluescreen a i to w najlepszym wypadku bo bywa że i zabiorą kompa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

polak tez -byle tanio 🤣

myslalem ze padne gdy kucharka prezesa-pseudonim prezes trybunalu konstytucyjnego - opowiadala o swoim cudownym uzdrowieniu w kurwizji.

ona -chora od polowy lat 80- jej maz w podaniu do sb pisal ze musi przestac donosic na swoja dalsza rodzine bo ma chora zone- przez ciagle l-4 za demokracji i kaczystanu, nagle w 2023 roku ozdrowiala i klamstwem sa stwierdznia jej kolegoz  zpracy ze jej stan zdrowia nie pozwala na dalsze prezesowanie.

robil by cos ..ale wieje niemilosiernie a i czekam na dostawe.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

czekam na dostawe.

Co ci będą dostawiać?

Opublikowano

szuru-buru 🤣 kolega galana 🤣

gdzie te miliony co mialy umrzec ?? takie wielkie slowa zawsze kryja albo falsz abo chorobe..

ja znam jednego co umarl po szczepieniu-niejaki zetorek po przyjeciu 3 dawek odszedl z naszego forum 🤣,niech mu ziemia lubelska lekka bedzie 🤣

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Co ci będą dostawiać?

moze do rana dotra,znowu przesuneli godzine, chyba wiosna idzie i ruch w interesie sie robi.  na razie nawoz na start, co bedzie potem to sie okaze.

45 minut temu, Leszy napisał:

Parówki z robaków też zjemy jak w promocji będą... 

niejedna parowke z robakami zjadles..

Opublikowano

Polskość przetrwała 123 lat pod zaborami .

Obecnych czasach taki  patriotyzm w ludziach jest ile zje tyle oda .

Czepili się Jana Pawła II , jacy teraz bohaterowie jak szczekają strach się bać .

Jeszcze nie jednemu wypiorą mózg tak że zapomni jak się nazywa .

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Czepili się Jana Pawła II , jacy teraz bohaterowie jak szczekają strach się bać .

Jeszcze nie jednemu wypiorą mózg tak że zapomni jak się nazywa .

Nie bój nic. Prawda potrafi wyzwolić, Szczególnie ze złudzeń.🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v