Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Michalmeer napisał:

Jak to panowie jest z tym zwrotem w wysokości 1.5 zł do litra , od kiedy paliwo kupione się liczy ?

do ilości oleju zakupionego w okresie od 1 lutego do 31 lipca oleju napędowego wykorzystywanego do produkcji rolnej przysługiwać będzie stawka zwrotu w wysokości 1,46 zł oraz dodatkowa pomoc w wysokości 0,54 zł na 1 litr oleju napędowego. Z tym że ta dodatkowa pomoc 0,54 to jeszcze nic pewnego!!!

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Kolejny bubel prawny, Ci co złożyli w pierwszym terminie dostali 1,20. Drugi termin - dwa złote. Wystarczyło zacząć od kolejnego roku rozliczeniowego, a tak znowu idiotyzm.

• Haha 1
Opublikowano

Żeśta się cieszyli, że bez bycia vatowcem macie paliwo bez VATa, nakupili zapas w grudniu drogiego bez VATa, VAT doszedł, potaniało, i jeszcze teraz na akcyzie was opyerdolą i ot radość  cała 🙆

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

znaczy zmieniają zasady w trakcie?

30 minut temu, slawek74 napisał:

to nie fair 🤦‍♂️🙆‍♂️

Bo to o to chodzi żeby to ładnie w TVpis brzmiało. Dobrze te uje wiedzą że większość ludzi składa większą część dostępnego limitu w lutym. A teraz mieszczuchy usłyszą że do paliwa 2 zł dopłaca, dopłaty dadzą, i to dzięki eko schematom jeszcze większe, do nawozu dopłacą..... Nic tylko być rolnikiem 🤷

• Thanks 1
Opublikowano
Kabanos napisał:

Powinni wyrównać a jak nie to sp. ja wziąłem na cały sezon po 6,85 w hurcie a teraz na stacji po 6,27 . jebać PiS złodziei i oszustów

chytry 2x traci

Opublikowano

Wy się tak nie przyzwyczajajcie do tych dopłat do wszystkiego bo po wyborach się skończy i dopiero będziecie beczeć. Jeszcze z upadliny będą ciągnąć wtedy ile wlezie żeby żywność staniała. 

Ja 90% nawozów kupiłem po 31 marca i szczerze w pivdzie to mam. 

Wyciągnęli najpierw w drogich nawozach żeby teraz oddać i żeby ładnie wyglądało. Wyciągnęli w drogim paliwie żeby teraz rzucić grosze i też ładnie wygląda. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Kabanos napisał:

Powinni wyrównać a jak nie to sp. ja wziąłem na cały sezon po 6,85 w hurcie a teraz na stacji po 6,27 . jebać PiS złodziei i oszustów

Jakbys kupił po 6,27 a byłoby teraz po 6,85 to oddalbyś rozumiem? Wolny rynek nikt ci pistoletu do głowy nie przystawiał. Kto normalny przy tak rozchwianych rynkach kupuje paliwo na cały sezon 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Mateusz1q napisał:

Jakbys kupił po 6,27 a byłoby teraz po 6,85 to oddalbyś rozumiem? Wolny rynek nikt ci pistoletu do głowy nie przystawiał. Kto normalny przy tak rozchwianych rynkach kupuje paliwo na cały sezon 

Jak ja zużywam dwa razy więcej niż mam akcyzy na paliwo. Zawsze składałam o zwrot w pierwszym terminie. Ta ustawa powinna obejmować termin całoroczny. 

Opublikowano

Tu nikt nie ma pretensji, że paliwo staniało, ale że w trakcie gry zmieniają zasady. W normalnym państwie nie może być tak, że pierwszy termin dostaje po 1,20 a drugi po 2 Zeta. Dokładnie jak ze zbożem, pierwsi po 490 do hektara pszenicy i do 3,3 tony, drudzy po 2200 i do 5,5 tony. Wczoraj jeszcze przeczytałem, że osoby samotne jednak nie dostaną suszowego w tym roku, tak jak obiecano. Państwo z dykty. 

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, mds212 napisał:

chytry 2x traci

Weź Ty przestań pierd...ić o tej chytrości, w każdym temacie chytry i chytry. Miał pieniądze, co roku tak robił, to i w tym tak zrobił. Tym bardziej, że w koło szum o embargu na ruską ropę, wcześniej byle pierdnięcie w mediach i ropa w górę, w tym co by się nie działo ropa w miarę stabilna. Tylko jest coś o czym te nasze zarówno niby wolne jak i reżimowe media nie mówią- gospodarki wszędzie siadają, zużycie spada to i z ceną ropy nie wariują.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v