Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najtaniej po trasie ON 6,88. Ale jakoś brak odwagi by się tam tankować. Zatankowane na stałej stacji pi 7,09.

Rok raczej będzie cienki .

Już masa podmiotów stała się niewypłacalna, do tego towar zalega kupiony w wysokich cenach, popyt siada.

Dojdzie spowolnienie gospodarcze, w ślad za nim wzrost bezrobocia, a więc znaczne ograniczenie wydatków i spadek konsumpcji.

Dobrze już było.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, malaczarna napisał:

Patrząc na ceny naszych płodów nie zapowiada się że zarobimy

W zeszłym roku jak była kukurydza w grudniu po 1000zł to też się nie zanosiło, że zarobię, ale Putin poszedł na Ukrainę, kukurydza skoczyła na 1500 i zarobiłem ;) 

A ON na lokalnej stacji w cenie 6,92.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 godzin temu, Mateusz1q napisał:

6,50 realne po niedzieli a tu sie śmiali że nie ma co czekać tylko kupować bo co to za roznice te pare groszy, 50 gr różnicy niz miesiac temu.  bede miał na 2000tys litrów czyli 1000 w kieszeni no na kolacje już można iść, ale wiadomo tu sami byznesmeni gardzą taką kasą 

Trochę cię podpuszczę ale nawet przy paliwie za 3 zł nie pójdziesz na kolację za 1 tyś (kładę mój durny łeb że do takiej restauracji nie pójdziesz ) -a może to opublikuj paragon 

• Like 4
  • Thanks 2
Opublikowano

Oj jakby mu rzucili homara  to wątpię czy wiedział by z której strony podejść (byłem w takiej sytuacji ale na świński ryj -za granicą i był problem ) -homar na desce i taki mniejszy kij bejsbolowy i malutki widelczyk   była jazda 

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Bo już w marcu wiadomo jaki rok będzie... 

Od 3 lat tu się czyta, że będzie tragedia, koniec rolnictwa. Ludzie dużo wolnego czasu marnują na siedzenie i pierdolenie na forum o tym jak źle, a zaraz będzie gorzej. 

Opublikowano
13 godzin temu, malaczarna napisał:

Czekam na tą tania ropę. Ten rok będzie tragiczny dla rolników

bez przesady z głodu nie umrzemy , ja tam patrzę optymistycznie w przyszłość :) 

• Thanks 1
Opublikowano

gdybym wiedzial co bedzie  w przyszlosci to bym w totolotka gral ? albo wlasnie z kasyna wrocil.🤣

wystarczy jedno nieprzewidziane wydarzenei i cale plany ida w pis-du....

13 godzin temu, v11 napisał:

Oj jakby mu rzucili homara  to wątpię czy wiedział by z której strony podejść (byłem w takiej sytuacji ale na świński ryj -za granicą i był problem ) -homar na desce i taki mniejszy kij bejsbolowy i malutki widelczyk   była jazda 

pamietam dawne czasy gdy nam dali jakies splesniale sery do jedzenia- mysle u nich bieda wieksza niz w prl-u ??

gdy weszla moda na takie zagramaniczne jedzenie to bylem jednym z niewielu ktorzy to jedli, caly szwedzki stol dla mnie 😂

Opublikowano
2 godziny temu, jan88 napisał:

bez przesady z głodu nie umrzemy , ja tam patrzę optymistycznie w przyszłość :) 

Z perspektywy lat jakoś nie widzę że jest lepiej. Czasy niepewne na spokojne gospodarowanie nie ma szans

Opublikowano
15 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

W zeszłym roku jak była kukurydza w grudniu po 1000zł to też się nie zanosiło, że zarobię, ale Putin poszedł na Ukrainę, kukurydza skoczyła na 1500 i zarobiłem ;) 

A ON na lokalnej stacji w cenie 6,92.

Wychodzi na to że nasze zyski zależą tylko od Putina .

Opublikowano (edytowane)

Nie zależą tylko od Putina, ale wojna na Ukrainie ma bardzo duży wpływ na ceny środków produkcji jak i na ceny produktów z naszych gospodarstw. A Obajtek chyba się wziął za walkę z inflacją, bo ON już po 5,60 netto u niego ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Perspektywy są (to moja ocena ) od lat nie powiększam powierzchni -udało mi się skorzystać kilka razy  z funduszy jest ok .Może dla tego że nie muszę a mogę inwestować .Gospodarstwa które nie przeinwestowały mają w miarę sprzęt dają sobie radę .Ale tam z kolei brakuje chetnych do przejęcia gospodarstwa bo dzieci się kształcą spróbują innego życia i gdzieś mają te ha cenią sobie wyżej spokój i wolny czas 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Z perspektywy lat jakoś nie widzę że jest lepiej. Czasy niepewne na spokojne gospodarowanie nie ma szans

spokojnego gospodarowania to raczej nigdy nie było 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v