Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Bercik92 napisał:

Znacie jakiegoś dostawce paliw na pograniczu Mazur Podlasia i Mazowieckiego? Bo chciałbym dokupić trochę b0 a nikt w okolicy nie posiada w sprzedaży

A to co pryma i Grajewo nie mają białej? Konopka z Łomży też pewne źródełko.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.01.2023 o 13:49, Sadek napisał:

Dostajesz wydruk i na wydruku jest wszystko, więc jeżeli temperatura otoczenia jest zbliżona do temperatury paliwa to raczej o kombinacji nie ma mowy.

Uważam że nie ma nic gorszego jak każdego kontrahenta z startu traktować jak oszusta.

Mamy beczkę 2000L, braliśmy zawsze od jednego dostawcy i cholera do pełna było zawsze jakieś 1960 litrów. Kiedyś brakło paliwa a ten dostawca nie mógł przyjechać i zamówiliśmy gdzie indziej i weszło 2030 litrów. 
Także oszustów nie brakuje a ten pierwszy to był właściciel firmy. 

Edytowane przez yanek_113
Opublikowano
Dnia 14.01.2023 o 21:32, MatiRol92 napisał:

pytanie do posiadaczy zbiorników na ON  czy kalibrowaliście jakos swoje liczniki w zbiornikach? 

Jak ja kupiłem swojego swimera to bodajrze kierowca mówił żeby wlać około 300l i do niego zadzwonić to przyjedzie i skalibruje licznik

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bercik92 napisał:

Jak ja kupiłem swojego swimera to bodajrze kierowca mówił żeby wlać około 300l i do niego zadzwonić to przyjedzie i skalibruje licznik

Oby nie skalibrował Ci na Twój  -

Edytowane przez nexeqadore
Opublikowano
13 godzin temu, yanek_113 napisał:

Mamy beczkę 2000L, braliśmy zawsze od jednego dostawcy i cholera do pełna było zawsze jakieś 1960 litrów. Kiedyś brakło paliwa a ten dostawca nie mógł przyjechać i zamówiliśmy gdzie indziej i weszło 2030 litrów. 
Także oszustów nie brakuje a ten pierwszy to był właściciel firmy. 

Brałem z różnych miejsc i nigdy takich różnic nie było, ale nie mówię że tak nie jest🤔.

Wydruk dostawałeś?

Opublikowano
nexeqadore napisał:

2 godziny temu, Bercik92 napisał:

Oby nie skalibrował Ci na Twój  -

Ale mam na myśli tego kierowcę co zbiornik przywiózł 🤭

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

7.58 z beczkowozu

Toz to POnad 8 wyjdzie fizycznego litra w tą POgodę.

Nie biorę od nich i nie dzwonią.

Przecież to wszystko jest przeliczane na temp 20 st, że ty masz manie że każdy chce cie oszukać to nie znaczy że każdego oszukują, chytry dwa razy traci

elamir napisał:

Po czym najlepiej brać mauzery do oleju napędowego? A po czym w ogóle unikać? 

ja bym spróbować czarnego może w nim by tak paliwo nie rosło? ważne aby oryginal mauzera a po czym to malo ważne aby byl czysty albo dało się go umyc

Opublikowano
36 minut temu, robi57362 napisał:

Przecież to wszystko jest przeliczane na temp 20 st, że ty masz manie że każdy chce cie oszukać to nie znaczy że każdego oszukują, chytry dwa razy traci

W 15 °

Widzisz sam oszukujesz

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

W 15 °

Widzisz sam oszukujesz

Przestaniesz w końcu się ośmieszać, nie wstyd ci przed rodziną że z takim imbecylem muszą się użerać? Od temperatury zależy gęstość ON w kg/l jak masz mniejszą gęstość latem to masz więcej litrów ale mniejszą wartość opałowa (np 42Mj/kg) a zimą masz większą gęstość, mniej litrów i większą wartość opałowa (np 44 MJ/kg) wychodzi na to samo zawsze. Przeproś albo się nie odzywaj już nigdy w tym temacie 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v