Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętacie, jak Koalicja Obywatelska i Trzecia Droga mówiły, że obniżą koszty prowadzenia działalności gospodarczej? To właśnie wzrastają. Obowiązkowe składki ZUS wzrosną z 1732,58 zł (stawka z 2023 r.) do 1976,68 zł

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, krzychu121 napisał:

Jak wyżej. Pisałeś że obajtek to oszust i manipulant. A co teraz jest? Obiecywali przed wyborami jedno a teraz robią zupełnie odwrotnie i nie czujesz że dymają cię jak chcą ? Czy tak dobrze smarują że nie czujesz? 

Przypominam, że na razie Obajtek w Orlenie dalej rządzi na stacjach nic wielkiego się nie dzieje a tutaj sraczka jest. Więc nie wiem co teraz jest. CHyba tylko póki co strachy na lachy.

8 minut temu, tracker napisał:

Dorzeczy anty piswskie. Ty na głowę upadłeś. To coś założył senator pis Bierecki za forse ze skoków.

A rząd Olszewskiego był mniejszościowy więc upadła o co chodzi. Nie było większości jak teraz dla pisu.

13 minut temu, Agrest napisał:

Masz rację jesteś żałosny

Nie ma nic bardziej żałosnego jak wasz skowyt. Sami sobie coś wmawiacie sami się nakręcacie. Na stacjach nic wielkiego się nie dzieje. Za pisu na stacjach działy się cuda i było fajnie teraz wszystko źle. Więc by zadowolić was hipokrytów i ludzi fałszywych powinno być po 7 zł jak nic.

22 minuty temu, GABBER85 napisał:

jescze bedzie tak ze 7/litr to bedzie promocja, tylko nie wszystko naraz bo by ebnęli wyborcy ...a może bedzi za pól darmo jak miasta pozamykają i bedzie pedauowanie modne

Jak będzie cena baryłki pokaże. Opłata paliwowa to jedno a margines jaki ma Orlen na marżach to drugie. Niestety właśnie to jest to. Pisowska propaganda sieje ferment ludzie się nakręcają a póki co nic się nie dzieje i nikt nie wie co będzie się działo. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, tracker napisał:

Mnie Tusk nigdy nie rozczarował, od 1992 roku wiem kto to jest :

My to mamy ciągle jakiś agentów już nie wiadomo kto jest kim. Pewnie budzą się rano i nie wiedzą dzisiaj dla jakiego kraju pracują. Patrioci za to biegają z gaśnica i gaszą świeczki i na każdym kroku wychwalają Pana. Tylko zeznania podatkowe wszyscy takie skromne mają, w tym są jednomyślni że ukrywają swój majątek i mają nas za idiotów...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

hubertuss 

Dorzeczy jest liberalne gospodarczo, a konserwatywne światopoglądowo, ale żeby to wiedzieć trzeba coś czytać i coś wiedzieć a nie karmić się Tusk Vision Netwoorks.

Czekałem na wybory, bo chciałem coś zainwestować, myślałem też o akcjach Orlenu. Wiem jedno teraz trzeba się mocno trzymać za kieszenie, zobaczymy jaka teraz będzie inflacja ...

Edytowane przez tracker
Opublikowano
Przed chwilą, tracker napisał:

hubertuss 

Dorzeczy jest liberalne gospodarczo, a konserwatywne światopoglądowo, ale żeby to wiedzieć trzeba coś czytać i coś wiedzieć a nie karmić się Tusk Vision Netwoorks.

Oni wszyscy teraz nie chcą mówić ze swoimi mediami. Pytają się kto zadaje pytanie. Agenci są na czasie bo w USA też wyborami kierował Putin...

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Roman176 napisał:

Pamiętacie, jak Koalicja Obywatelska i Trzecia Droga mówiły, że obniżą koszty prowadzenia działalności gospodarczej? To właśnie wzrastają. Obowiązkowe składki ZUS wzrosną z 1732,58 zł (stawka z 2023 r.) do 1976,68 zł

Ale to dzięki wzrostowi minimalnej o którą walczył PiS ... Stawka ZUS zależna jest od płacy minimalnej...

Gdyby Tusk zatrzymał wzrost minimalnej to dopiero tacy jak ty zaczęli by wyć xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Problemem Polski jest to że jesteśmy skarzeni targowicą od tych ponad 200 lat.

Ale spokojnie, były wybory, moim znajomym narzekającym na PiS na 2 dzień po wyborach już się oczy otworzyły i już się zaczęły lamenty ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

Przypominam, że na razie Obajtek w Orlenie dalej rządzi na stacjach nic wielkiego się nie dzieje a tutaj sraczka jest. Więc nie wiem co teraz jest. CHyba tylko póki co strachy na lachy.

Dorzeczy anty piswskie. Ty na głowę upadłeś. To coś założył senator pis Bierecki za forse ze skoków.

A rząd Olszewskiego był mniejszościowy więc upadła o co chodzi. Nie było większości jak teraz dla pisu.

Nie ma nic bardziej żałosnego jak wasz skowyt. Sami sobie coś wmawiacie sami się nakręcacie. Na stacjach nic wielkiego się nie dzieje. Za pisu na stacjach działy się cuda i było fajnie teraz wszystko źle. Więc by zadowolić was hipokrytów i ludzi fałszywych powinno być po 7 zł jak nic.

Jak będzie cena baryłki pokaże. Opłata paliwowa to jedno a margines jaki ma Orlen na marżach to drugie. Niestety właśnie to jest to. Pisowska propaganda sieje ferment ludzie się nakręcają a póki co nic się nie dzieje i nikt nie wie co będzie się działo. 

A co ma się dziać na stacjach????

Podwyzka jest od 2024 roku. A miało nie być żadnej.

Żałosny jesteś ty. Masz czarno na białym pokazane jak obecny rząd robi w uja ludzi a ty strugasz pawiana i tylko ,,skowyt i skowyt''. Zdejmij klapki z przekazem tvnu. Chyba że już mózg tak wyprany że nic nie pomoże. 

• Thanks 1
Opublikowano

Ja tam na każdym kroku widzę monopol znikają miejsca pracy mikroprzedsiebiorstwach to rosną podatki. Mali płacili podatki teraz system korporacje państwowy monopol ich dusi i podatki mamy w paliwie jedzeniu. Rządy się zmieniają a walec niszczy wszystko tak samo i przybywa urzędników...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

żałosny jest każdy wyborca rudego i bajka Piso drożyzna z twoimi memami 

Żałosny jest każdy wyborca P2050 bo to oni dali mu władzę

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

Ślepy jesteś że takie wielkie bukwy walisz?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

No ale będzie można sobie zrobić wakacje z zusem, na jedno wyjdzie 😂

Opublikowano

no właśnie cały haczyk 

27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ślepy jesteś że takie wielkie bulwy walisz?

to jest cytat artykułu .. jak tam zetorki paliwo podatkują zuz podnoszą ciapatych bd sprowadzać ... dobre czasy idą ?

37 minut temu, MonteChristo napisał:

Żałosny jest każdy wyborca P2050 bo to oni dali mu władzę

powiem ci ze ja po cichu liczyłem ze ktoś bd ręcznym a tu gówno 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

to jest cytat artykułu .. jak tam zetorki paliwo podatkują zuz podnoszą ciapatych bd sprowadzać ... dobre czasy idą

Powiem za jakiś czas.

Póki co to tylko jakieś strachy z tyłka się przedstawia.

Nie ma pomysłu czym straszyć, to straszy się czym popadnie..

Opublikowano
1 godzinę temu, tracker napisał:

Ale spokojnie, były wybory, moim znajomym narzekającym na PiS na 2 dzień po wyborach już się oczy otworzyły i już się zaczęły lamenty ...

ja pracuje w zakładzie co pracuje ok 3k ludzi dzisiaj słyszymy kto głosował na rudego ? i cisza ......... a kiedyś pisowska drożyna itp 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

A co ma się dziać na stacjach????

Podwyzka jest od 2024 roku. A miało nie być żadnej.

Żałosny jesteś ty. Masz czarno na białym pokazane jak obecny rząd robi w uja ludzi a ty strugasz pawiana i tylko ,,skowyt i skowyt''. Zdejmij klapki z przekazem tvnu. Chyba że już mózg tak wyprany że nic nie pomoże. 

Podwyżka jest bo pisowska propaganda napisała? Jak będzie podwyżka będę komentował. Na razie nie mam zamiaru jak wy ulegać histerii.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Powiem za jakiś czas.

Póki co to tylko jakieś strachy z tyłka się przedstawia.

Nie ma pomysłu czym straszyć, to straszy się czym popadnie..

jak to podwyżek nie miało być podatków nie imigrantów nie i co ?  paliwo tańsze mało ci ? nie wstydź się 

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

Najpierw weź sprawdź kto płace minimalną podwyższył od 2024. Bo na podstawie średniej krajowej nalicza się zus a średnia krajowa rośnie gdy podnosi się minimalną Tyle razy to było tu wałkowane a ty dalej ni e w ząb. Ale jak pisowskie fejki powtarzać to pierwszy.

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Podwyżka jest bo pisowska propaganda napisała? Jak będzie podwyżka będę komentował. Na razie nie mam zamiaru jak wy ulegać histerii.

ale ty głupi jesteś typowy wyborca peło 

https://www.money.pl/gospodarka/cios-w-kieszenie-polakow-minister-podniosl-oplate-skutki-odczujemy-od-1-stycznia-6978606241368576a.html

od Niemca uwierzysz ? 

a jaka pisowska propaganda tvp niema ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v