Skocz do zawartości

Ceny paliw 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Roman ja nie mam zamiaru dyskutować z waszymi lękami urojeniami itd. Czas pokaże po ile będzie baryłka jakie będą marże Orlenu jakie będą opłaty. I wtedy będę dyskutował na podstawie faktów a nie urojeń grupki frustratów którzy nie mogą pogodzić się, że pis przegrał.

Przed chwila wjechała partyjka po 5,6 i luzik. A wy nakręcajcie się dalej.

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Najpierw weź sprawdź kto płace minimalną podwyższył od 2024. Bo na podstawie średniej krajowej nalicza się zus a średnia krajowa rośnie gdy podnosi się minimalną Tyle razy to było tu wałkowane a ty dalej ni e w ząb. Ale jak pisowskie fejki powtarzać to pierwszy.

Składki ZUS od osób samozatrudnionych wzrosną w przyszłym roku o ponad 180 zł, a razem z wpłatą do NFZ o przynajmniej 240 zł. Jeszcze niedawno była to wina Morawieckiego, dzisiaj - Tuska, Hołowni i Kosiniaka-Kamysza.

Konferencję prasową premiera zdominował temat podwyżek dla nauczycieli. Donald Tusk zapewnił, że pieniądze dla pracowników oświaty się znajdą, a jeśli będzie trzeba, to rząd wypłaci je wstecz od 1 stycznia 2024 r. Szef rządu jednak nie zająknął się o podwyżkach składek dla przedsiębiorców.

Tak była to wina Morawieckiego bo minimalną podniósł. Tłumaczę ci a ty dalej nie kumasz. Poczytaj sobie jak się nalicza zus od działalności i od czego zależy wysokość tej stawki. Hołownia Tusk i Kosiniak nic tu nie mogą bo pis podniósł minimalną od 2024. Nie pamiętam na ile to i składka zus wzrosła. To jest skutek działań pisu i przestań już bredzić.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Haha 1

2 minuty temu, Roman176 napisał:

od osób prowadzących działalność gospodarczą w 2024 r.🤣

To są efekty podwyższenia przez PiS minimalnej w 2024r a nie wymysł Tuska ... Tylko PiSowski durny, zatwardziały elektorat tego nie rozumie i daje się mamić że to wina Tuska ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1

1 minutę temu, Roman176 napisał:

no jak myślisz ? ...  bo może w końcu poruchom jakąś mulatkę  .. nie bd musiał jechać nigdzie tylko u siebie 

A wiesz Romuś że u nas i bez Tuska mulaty są?

Nie uwierzysz... Do mszy służą nawet.

Nawet rodowite z naszej wsi...

Czym ty mnie nastraszyć chcesz?

Musi na jakimś zadupiu mogą się ludzie bać tego.

2 minuty temu, Roman176 napisał:

a co chowiesz jeszcze ? 

Czupakabrę...

• Confused 1

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A wiesz Romuś że u nas i bez Tuska mulaty są?

Nie uwierzysz... Do mszy służą nawet.

Nawet rodowite z naszej wsi..

u mnie też ale albo Rumuni albo cyganie szybciej wpierol byś dostał 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Czym ty mnie nastraszyć chcesz?

niczym 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Musi na jakimś zadupiu mogą się ludzie bać tego.

na zadupiu tego nie bd się bał  oni w grupach w miastach są agresywni  w czechach była woja jakieś pare lat temu 

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A u mnie z Madagaskaru matka tych naszych 

to katoliki 

56 minut temu, hubertuss napisał:

Najpierw weź sprawdź kto płace minimalną podwyższył od 2024. Bo na podstawie średniej krajowej nalicza się zus a średnia krajowa rośnie gdy podnosi się minimalną Tyle razy to było tu wałkowane a ty dalej ni e w ząb. Ale jak pisowskie fejki powtarzać to pierwszy.

Słuchaj na innej grupie za wysokość podatku gruntowego obwiniają aktualny rząd.

Duża część społeczeństwa nie ma bladego pojęcia co z czego wynika.

• Like 1
  • Thanks 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny słomy w sezonie 2020? W jakich cenach jesteście w stanie sprzedać słomę w Waszych regionach Polski? Czy warto sprzedać słomę z pola? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Temat dotyczący cen słomy w roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273040-ceny-slomy-2019/

• Dodaj nową pozycję...