Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rysiek to choć kupi, a nie jak Pan Tomasz, nasra i jedzie dalej🤭

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No to nieźle nas kroją na Sochaczewie ... 20km i 20gr różnicy ...

swego czasu z półtora miesiąca temu między 2 orlenami oddalonymi o 10km było jakieś 40 groszy różnicy 

Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, Agrest napisał:

Rysiek to choć kupi, a nie jak Pan Tomasz, nasra i jedzie dalej🤭

Rysiek też na Orlenie nie kupuje ;)  A jak Obajtka z Orlenu wywalą, to będzie można znowu na Orlenie tankować.

image.png

image.png

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

jaki jest sens ekonomiczny kupowania ciagnika ktory robi w roku 100-200 mtg ??

Kurcze, u mnie są 4 i żaden nie robi więcej niż 150h/mth rocznie ;)

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał:

u mnie trzydziestka pewnie nie robi 100mth ale najwięcej odciąża moje zdrowie i codziennie pracuje...

U mnie trzydziestka robi rocznie 30mth i nigdy jej nie sprzedam, sadzi rocznie 2.5ha bobu, pryska go w sumie z 5-6( czyli jakieś 15-20 ha do opryskania) razy i sadzi hektar truskawek, i to w sumie cała jej praca w ciągu roku ;) nieraz jak inne ciągniki zajęte to deszczownie z pola na pole przeprowadzi, bo do rozwijania już za słaba.

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

jaki jest sens ekonomiczny kupowania ciagnika ktory robi w roku 100-200 mtg ??

Mam sześć ciągników.  Nawet nie wiem ile który robi, ale pewno tylko 2 robią więcej jak 200.

I nie mam zamiaru zmniejszać ich liczby bo każdy ma jakieś zadanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v