Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Do pracy mogę jechać przez Dobrzyce jak coś potrzeba pisz 

2 minuty temu, soltys48 napisał:

T

Blisko

chodzi ze mam tam prawie  ugadane profile 4m 5-10sztuk i zeby zabrać i zeby poczekały na mnie , bo bym sam skoczył ale nie chca dac mi  urlopu ,bo mam wpypisane na czwartek piatek ,

Opublikowano

No ale jak wyrejestrowane i nie będzie rejestrował to chyba nie musi OC płacić skoro nie dopuszcone do ruchu... 🤔

Od daty zakupu na umowie ciebie obchodzi. Z dniem zakupu opłacasz i reszta cię nie obchodzi 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Od daty zakupu na umowie ciebie obchodzi. Z dniem zakupu opłacasz i reszta cię nie obchodzi 

Czyli trzeba by zrobić standardowo a jak się namyśle jednak to rejestrować to kupić drugi raz

Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Widać tobie dawno sąsiad miedzy nie podorał

I tu się mylisz. 🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czyli trzeba by zrobić standardowo a jak się namyśle jednak to rejestrować to kupić drugi raz

Jeśli to 20 lat to raczej wyrejestrowane na stałe i tego nie zarejestrujesz raczej.... 

"" "Wyrejestrowany samochód nie może być ponownie zarejestrowany. Jego dowód rejestracyjny zostaje unieważniony. Istnieją jednak wyjątki od tej zasady. Ponowne zarejestrowanie samochodu jest możliwe tylko w szczególnych przypadkach, np.:

• gdy odzyskasz samochód po kradzieży;
  • gdy rejestrujesz samochód, który został sprzedany za granicą lub wywieziony z kraju;
  • gdy posiadasz pojazd zabytkowy lub taki, który zostanie uznany przez rzeczoznawcę za unikatowy i ważny dla historii motoryzacji;
  • gdy rejestrujesz pojazd rolniczy (przyczepa i ciągnik"
Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

chodzi ze mam tam prawie  ugadane profile 4m 5-10sztuk i zeby zabrać i zeby poczekały na mnie , bo bym sam skoczył ale nie chca dac mi  urlopu ,bo mam wpypisane na czwartek piatek ,

Jak coś to pisz, numer masz a jak nie to na FB. 

Jutro chyba jestem na miejscu to mogę to południu odebrać, tylko jaki wymiar żebym wiedział czym jechać. 

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

No tak mi się wydaje będzie najprościej 

Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

Kupuj obydwa, złożymy jeden do kupy, a resztę się sprzeda na części 😉

Ten drugi to dobrze że nie ma blotników, szerszych kół i przed wszystkimi wałka Eco, głównie o niego mi chodzi 

Koła do tego co by miał robić to w sumie dobre, nawet do 6120 można by przełożyć 

Dobrz że nie mam tyłu ha co Marcin, i pieniędzy też 

Opublikowano

Jak coś to pisz, numer masz a jak nie to na FB. 

Jutro chyba jestem na miejscu to mogę to południu odebrać, tylko jaki wymiar żebym wiedział czym jechać. 

No tak mi się wydaje będzie najprościej 

4m by było 5sztuk

3,5m 5sztuk,

tylko nie wiem które brac ,chcialem 140x140 ale juz nie ma a są :

140x80

140x100

120x120

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Jeśli to 20 lat to raczej wyrejestrowane na stałe i tego nie zarejestrujesz raczej.... 

"" "Wyrejestrowany samochód nie może być ponownie zarejestrowany. Jego dowód rejestracyjny zostaje unieważniony. Istnieją jednak wyjątki od tej zasady. Ponowne zarejestrowanie samochodu jest możliwe tylko w szczególnych przypadkach, np.:

• gdy odzyskasz samochód po kradzieży;
  • gdy rejestrujesz samochód, który został sprzedany za granicą lub wywieziony z kraju;
  • gdy posiadasz pojazd zabytkowy lub taki, który zostanie uznany przez rzeczoznawcę za unikatowy i ważny dla historii motoryzacji;
  • gdy rejestrujesz pojazd rolniczy (przyczepa i ciągnik"

Zarejestruje bez problemu aby miał OC i bt 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ten drugi to dobrze że nie ma blotników, szerszych kół i przed wszystkimi wałka Eco, głównie o niego mi chodzi 

Koła do tego co by miał robić to w sumie dobre, nawet do 6120 można by przełożyć 

Dobrz że nie mam tyłu ha co Marcin, i pieniędzy też 

Już miałem dać lajka, ale przez ten ostatni akapit to nie wiem czy byłoby to na miejscu 

Opublikowano

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Zarejestruje bez problemu aby miał OC i bt 

A patrz żebyś się nie zdziwił... Sąsiad tak kupił ciągnik na czarnych blachach.... Dowód był... z OC se się wymigali poprzednie właściciele bo kiedyś łatwo było... do cepiku to nie było wprowadzone... Chciał to rejestrować zrobił/załatwił🤭  przegląd i się okazało w wydziale komunikacji że już jest zarejestrowany na ten win inny ciągnik.... 🤣🤣

Jak to ma czarne blachy to lepiej to sprawdzić bo może być różnie.... 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

A patrz żebyś się nie zdziwił... Sąsiad tak kupił ciągnik na czarnych blachach.... Dowód był... z OC se się wymigali poprzednie właściciele bo kiedyś łatwo było... do cepiku to nie było wprowadzone... Chciał to rejestrować zrobił/załatwił🤭  przegląd i się okazało w wydziale komunikacji że już jest zarejestrowany na ten win inny ciągnik.... 🤣🤣

ojciec ma taki ciągnik, z numerem VIN, na który są zarejestrowane w kraju dwa, bo pani w WK się pomyliła przy odnawianiu dowodu

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

No skonsultuje to z sąsiadem jak będę w prawdziwym domu 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał:

ojciec ma taki ciągnik, z numerem VIN, na który są zarejestrowane w kraju dwa, bo pani w WK się pomyliła przy odnawianiu dowodu

No ten okazał się trzeci w tej samej gminie na ten sam nr win i od tego samego handlarza.... 🤭

Tak kiedyś rejestrowali i nikt tego nie sprawdzał.. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

No ten okazał się trzeci w tej samej gminie na ten sam nr win i od tego samego handlarza.... 🤭

Tak kiedyś rejestrowali i nikt tego nie sprawdzał.. 

Kiedyś nie rąk prosto było to sprawdzić to wystarczy że "zgubił" dowód czy ogarnal blankiety i bajlando

Opublikowano

Przy mnie facet przyszedł do wydziału komunikacji z problemem 😀. Kilka lat temu kupił motocykl, zarejestrował, jeździł i zapragnął sprzedać ale kupiec sprawdził vin a tam inny niż w dowodzie - V zamienione z W. Przez te lata nikt nie zobaczył no bo nikt nie sprawdzał, że są inne. Podczas pierwszej rejestracji, a motocykl sprowadzony z Anglii diagnosta źle wpisał i tak zostało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v