Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Marcin to i 912 nie kupi, a co dopiero dx czy Fiata 

Oznacze Cię pod zdjęciem  , z kilkoma innymi do listy dopisany jesteś

Opublikowano
mf362 napisał:

2 minuty temu, DANDYS napisał:

tysiak jedna 🤣

Drogi interes. Masz zdjęcie jak masz bardzo pogięte zagniecione krzywe te rurki? 

U mnie stary typ Amazone to mocowania redlic w kształcie [ to można było ciąg i spawać pod odpowiednim kątem. 

nie mam ,zamówiłem rolkę taka żeby na niej giąć , palnik i będę próbował

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

nie mam ,zamówiłem rolkę taka żeby na niej giąć , palnik i będę próbował

Dużo masz pogiętych tych rurek ? 

3 minuty temu, lukasz20 napisał:

To na części dziada🤭😉

Nowa pewnie tyle . Ale jakby tyle za używkę a było by ich z 20 plus to ładna kasa 

Opublikowano
12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marcin jestem też na tej liście🤔, bo domniemuję że tak

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

912 kupisz i do czego on będzie się nadawał , w orce będzie się męczył bez napędu . U mnie w wiosce jest c385 i 914 . Ten pierwszy niby zrywniejszy ale co z tego jak przód wpaduje a w orce kopie się przy głębszej orce 3 skinami a gdzie mowa o 4 . Tym drugim można orać glebachno 4*35. 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Marcin jestem też na tej liście🤔, bo domniemuję że tak

Oczywiście 

Pierwsze miejsce

Drugie Marek

Opublikowano
18 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kiedy przypomnieć 🤔

4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oczywiście 

Pierwsze miejsce

Drugie Marek

Cóż za elita, same gnojarze, dodaj @bratrolnika do tego smrodu 

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, mf362 napisał:

Ten pierwszy niby zrywniejszy ale co z tego jak przód wpaduje a w orce kopie się przy głębszej orce 3 skinami a gdzie mowa o 4 . Tym drugim można orać glebachno 4*35. 

Skoro 85 ciągnie 3 skiby u was to siuntka z dwoma sobie nie radzi? Coś ewidentnie nie tak. 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Znaczy Marek depcze mi po piętach 🤔

Zięć Karol na trzecim , więc  razem na podium jesteście 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zięć Karol na trzecim , więc  razem na podium jesteście 😛

No teść zięcia pewnie na zaszczytnej czwartej lokacie🤔🤭

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Skoro 85 ciągnie 3 skiby u was to siuntka z dwoma sobie nie radzi? Coś ewidentnie nie tak. 

U nas jeśli gdzieś C-385 czy 902 to tylko 3 skiby. Ewentualnie 4 skibowy a 4 skiba dokręcana tylko do podorywek. Siuntki na dwie skiby, trzy skibowe to ewentualnie na podorywki. MTZ 82 we wsi chodził z trzema skibami w obrocie. 4 skiby to tak do ciągników + - 120KM u nas kupują.

+3 stopnie, drut ze starych ramek wydarty, oczyścić, opalić i będą "wielokrotnego" użytku... Indyki zamówione, gęsi niby po połowie kwietnia 🤔 Trzeba chleba upiec.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hubertb napisał:

Kwestia ustawienia pługa i głębokość. 

Akurat ten c385 ma opony 16.9 . Głęboko próbowali orać na ponad 30 cm aż żółty piach się wykrywał . Według mnie szkoda ropy i sprzętu. 

Ja tam oram 3 skinami  c360 . Na ile jakby chciał orać głęboko to przydało by się więcej mocy . 

FB_IMG_1676390509502.jpg

Edytowane przez mf362
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas jeśli gdzieś C-385 czy 902 to tylko 3 skiby. Ewentualnie 4 skibowy a 4 skiba dokręcana tylko do podorywek. Siuntki na dwie skiby, trzy skibowe to ewentualnie na podorywki. MTZ 82 we wsi chodził z trzema skibami w obrocie. 4 skiby to tak do ciągników + - 120KM u nas kupują.

+3 stopnie, drut ze starych ramek wydarty, oczyścić, opalić i będą "wielokrotnego" użytku... Indyki zamówione, gęsi niby po połowie kwietnia 🤔 Trzeba chleba upiec.

Mam 2i 3 klasę dość ciężkie gleby i 3x40 krone mustang nie stanowił ponad miarowego wysiłku dla 7211. Głębokość mierzona na polu 20cm. Tylko ja nie drę pługa na siłę i korzystam z zdobyczy nauki pod tytułem regulacja mieszana w ciągniku. C-385 darło u mnie 4x35(bodaj tyle ma stara unia grudziądz). Podawanie mocy maksymalnej w przypadku ciągników rolniczych jest bez znaczenia. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

My jak mieleśliśmy t25 to oral 2x20/25 maly UG Grudziądz. W dużych Skibach nie dałby rady ani ruski ani '

C330. Chyba że 3bieg i blokada . Mowa o porządnej orce . 3 i 4 klasa ziemi 

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Akurat ten c385 ma opony 16.9 . Głęboko próbowali orać na ponad 30 cm aż żółty piach się wykrywał . Według mnie szkoda ropy i sprzętu. 

No to pogratulować gospodarzowi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v