Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

I tobie się coś mądrego wypsnie👍

Już któryś raz to napisałeś 😉

Prywatnie poza AF jestem całkiem normalny , chyba 🤔 może @szymon09875 albo @stempos1980 potwierdzą 

Opublikowano
20 minut temu, konteno napisał:

A co bidny dziad z wioski miałby do zaoferowania?   W starym małym ciasnym domu z teściową któręj nie wiadomo czy nie będzie trzeba na starość przewracać podcierać czy zmieniać pampersów nikt nie będzie siedzieć , wioskowe poszły do miasta , miastowym kobietom też zależy aby ładnie wyglądać i lekko żyć bez większego wysiłku niż te 8 godzin w pracy. A zaradności ani szkoła ani rodzice nie nauczyli , praca też niespecjalnie. 

Oslabiasz mnie tymi wywodami. Zmień pracę cokolwiek...wyjdź do ludzi. Trafi swój na swego. Co komu teściowa przeszkadza? 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Oslabiasz mnie tymi wywodami. Zmień pracę cokolwiek...wyjdź do ludzi. Trafi swój na swego. Co komu teściowa przeszkadza? 

Jak to się powiada , co komu przeznaczone , to na drodze rozkraczone .

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Babcia młoda była 3 żona. Z pierwszą syn ale zmarł i ona zmarła z drugą dzieci nie mial

Musi był deficyt kawalerów w stosownym wieku albo wytłuki ma wojnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Czyli dyspensę  na środki na ciągnik dostałeś? . Ja w najbliższej okolicy  jako drugi miałem  ciągnik  z przodem  tzn ojciec  miał. Pierwszy był u nas w 2007r na okolicy 

W 2004 r nowy jd6220

Później dwie używki df I zetor 6245 

Później nowy jd 5720 dwa df stary df nowy nh df jd

Później stary jd mf dff 

Nowy jd stary jd renault mf fiat jd mf nowy nh stary nh

A na wsi 7 gospodarstw tylko

No trzeba myć 

20231231_155550.jpg

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Karol6130 napisał:

W 2004 r nowy jd6220

Później dwie używki df I zetor 6245 

Później nowy jd 5720 dwa df stary df nowy nh df jd

Później stary jd mf dff 

Nowy jd stary jd renault mf fiat jd mf nowy nh stary nh

A na wsi 7 gospodarstw tylko

No trzeba myć &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

20231231_155550.jpg

U mnie  każdy  patrzył i patrzy na gospodarke jak na zło.  Za blisko miasto. Brat rodzony ma przy zbiórce śmieci 5500 i 8 godzinny tryb pracy weekend  wolny

@kizak usta bo pociągną nie jednego konia

Edytowane przez PAN88
  • Like 2
Opublikowano
59 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wiem przecież, nawet znam takich co po 50 mają 

Może  młodszy Sąsiad pomógł.  Chociaż jak mówią nie ważny czyj byk ważne  gdzie  ciele 

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

U mnie  każdy  patrzył i patrzy na gospodarke jak na zło.  Za blisko miasto. Brat rodzony ma przy zbiórce śmieci 5500 i 8 godzinny tryb pracy weekend  wolny

@kizak usta bo pociągną nie jednego konia

Z dniem jutrzejszym sasiad rzuca krowy 

drugi też już prawie emeryt

ale tacy to teraz pożyją, emeryturka co miesiąc wpadnie na konto, udziały z mleczarni też, za wynajem też sporo 

warto było doić 

• Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, malaczarna napisał:

22;)

Ooo taką babkę to mogę przygarnąć 😊

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Z dniem jutrzejszym sasiad rzuca krowy 

drugi też już prawie emeryt

ale tacy to teraz pożyją, emeryturka co miesiąc wpadnie na konto, udziały z mleczarni też, za wynajem też sporo 

warto było doić &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

No , tylko teraz czy zdrowie będzie żeby długo pożyć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v