Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

nie ważne kto rządzi, tylko przykre że tak niekompetentna osoba po czymś takim nie była zdegradowana, a teraz jeszcze jest z honorami żegnana I jeszcze sowita emeryturka 🤦‍♂️

Jeśli pozwolisz lekko się z Tobą nie zgodzę. Akurat Szymczyk jest kompetentny. Nie będę tu mnożył przykładów jego kompetencji. Napiszę tylko, że dowodził osobiście najwiekszymi operacjami po upadku poprzedniego ustroju. Potrafi swobodnie wypowiadać się w zakresie działań i procedur, co świadczy o tym, że wiedzę na ten temat ma w jednym palcu. Jeśli chodzi o zarządzanie całą formacje też jest jednym z lepszych. Nie chcę tutaj przypominać jego poprzedników i ich wiedzy, dokonań czy kompetencji. Problemem jest sytuacja z granatnikiem. Bez względu na to, jak ona naprawdę przebiegła, odcisnęła się piętnem na generale. Myślę, że w dniu, kiedy do tego doszło, położył on sam rezygnację, tylko zwyczajnie mu na to nie pozwolono. Potem już nastąpiła farsa. Osobiście nie wierzę w ani jedno słowo z tych wszystkich, które od momentu tej eksplozji, podały na ten temat. Zastanawiającym jest dla mnie tylko, co zmusiło Szymczyka, żeby w tej farsie brał udział, bo nie wierzę, że zrobił to z własnej woli. Team Szymczyk  and Szymczyk był najlepszym teamem w KGP. Chociaż Augustyniak też nie odstaje od poziomu

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Jak coś to mam trochę gum nowych i lekko używanych 5 gruba chyba i 20 wysoka. Takie jak w pługach na autach mają 

Mam oryginalne mało trącone 5/25, ale płótnem zbrojone i się poddają.

Kupiłem coś takiego 5/25. Bałem się żeby nie rysowało kostki, ale nie widać zbytnio. W zeszłym roku szuflą musiałem drzeć i nikt pretensji nie miał 😁 

Na tej docisk, że koła traktora w górze i się nie gnie. Bezpieczniki w pługu puszczają 

Screenshot_20231211-091950.png

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Mam oryginalne mało trącone 5/25, ale płótnem zbrojone i się poddają.

Kupiłem coś takiego 5/25. Bałem się żeby nie rysowało kostki, ale nie widać zbytnio. W zeszłym roku szuflą musiałem drzeć i nikt pretensji nie miał 😁 

Na tej docisk, że koła traktora w górze i się nie gnie. Bezpieczniki w pługu puszczają 

Screenshot_20231211-091950.png

Też ją chcieliśmy zakładać, ale że się udało kupić dobrze te bez linki to były bez linki. Ursus 1234 koła do góry podnosił na niej. Siuntka jak w krawężnik uderzyłem to się aż d*pa uniosła i lejek szybę wybił 🤣

Na Praktikerze studzienki przy krawężniku były wpuszczone w trawnik i zrobione było takie U 🤭 no i sobie jechałem przy krawężniku żeby śnieg na trawę wrzucić a zapomniałem o tych studzienkach i było bach 🤷

• Haha 2
Opublikowano

slonce wyszlo wiatr wieje, trzeba cos podzialac.

na co masz piec ?? 

kurna gdy mi srobe zerwalo i piec zgasl to sie okazalo ze nie mam czym zapalic-ani drewna suchego,zapalek, papieru,

mam wolne , stara do pracy i tez  zgorki ,

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Narzeka 

Ja to nawet w piecu nie mam jak napalic...

3 godziny temu, Leszy napisał:

a tereny podgorskie tez wchodza do tego ??

1 godzinę temu, brodziak81 napisał:

@jacus myślałem że może coś  blizej Krakowa jest. Byłem  w lato na bani ogólnie spoko  ale bardziej wolę  chochoły. Kwestia gdzie sie nocuje  najczęściej bylem na szaflarach 

cos otwarli niedawno. ale zakopianka poza sezonem ,bez korkow to szkoda czasu na namiastke. w chocholowie nie bylem ale podobno najlepsze. bukowina tez jest fajna.na goracy potok pogoda byla niespecjalna.

8 minut temu, Qwazi napisał:

Jeśli pozwolisz lekko się z Tobą nie zgodzę. Akurat Szymczyk jest kompetentny. Nie będę tu mnożył przykładów jego kompetencji. Napiszę tylko, że dowodził osobiście najwiekszymi operacjami po upadku poprzedniego ustroju. Potrafi swobodnie wypowiadać się w zakresie działań i procedur, co świadczy o tym, że wiedzę na ten temat ma w jednym palcu. Jeśli chodzi o zarządzanie całą formacje też jest jednym z lepszych. Nie chcę tutaj przypominać jego poprzedników i ich wiedzy, dokonań czy kompetencji. Problemem jest sytuacja z granatnikiem. Bez względu na to, jak ona naprawdę przebiegła, odcisnęła się piętnem na generale. Myślę, że w dniu, kiedy do tego doszło, położył on sam rezygnację, tylko zwyczajnie mu na to nie pozwolono. Potem już nastąpiła farsa. Osobiście nie wierzę w ani jedno słowo z tych wszystkich, które od momentu tej eksplozji, podały na ten temat. Zastanawiającym jest dla mnie tylko, co zmusiło Szymczyka, żeby w tej farsie brał udział, bo nie wierzę, że zrobił to z własnej woli. Team Szymczyk  and Szymczyk był najlepszym teamem w KGP. Chociaż Augustyniak też nie odstaje od poziomu

jakimi operacjami ??  

on nawet honoru nie mial zeby sam odejsc...

brat oszust ktory na vacie przekrecil grube miliony ,chodzi na wolnosci a jego wspolnicy siedza ??? to sa standardy normalnego panstwa ?? 

nie chodzi nawet o oszustwo-za brata moze nie odpowiadac ale o to ze jako jedyny z grupy przestepczej nie siedzi ... przypadek ?? 

najwiekszy sukces ?? rekordowo niski poziom zatrudnienia w policji,rekordowo wysoki poziom wakatow ?? 

dla przestepcow to wielkie osiagniecie..

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Pewno kolejne ciągniki. On jest kolekcjoner czerwonych 🤣

Nie ma za co 

Trzeba teraz w 🐄💰włożyć żeby było 💶

1 minutę temu, galan99 napisał:

Tanio czy drogo za 5 szt 2 tyś zł? . Pewnie tanio .

Szczepionki 100zł sz na pół roku

Donosówki nie wiem nawet teraz ile 

Usg 20 zł 

Tu można się targować do oporu

Witaminy 630zł za 25kg

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie ma za co 

Usg 20 zł 

Witaminy 630zł za 25kg

Te witaminy to musi na receptę -ale cena

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał:

Zastanawiającym jest dla mnie tylko, co zmusiło Szymczyka, żeby w tej farsie brał udział, bo nie wierzę, że zrobił to z własnej woli.

Zobowiązania polityczne. Była też jakaś afera z jego bratem chyba, a to może być wierzchołek góry lodowej. Na ludzi naciskać nie jest wcale tak trudno. 

Opublikowano
1 godzinę temu, grys napisał:

honda vtr 1000 firesztorm a zaczynałem od motorynki potem wsk etz 250 i jak zrobiłem prawko to to wsiadłem na większe pojemności i tak się do dzisiaj kręci ( z chwilową przerwą jak mi się pierwszy syn urodził ) ale wróciłem do zabawy

ha, widziałeś @12Pafnucy, V2 górą😁

Opublikowano
36 minut temu, szymon09875 napisał:

Też ją chcieliśmy zakładać, ale że się udało kupić dobrze te bez linki to były bez linki. Ursus 1234 koła do góry podnosił na niej. Siuntka jak w krawężnik uderzyłem to się aż d*pa uniosła i lejek szybę wybił 🤣

Na Praktikerze studzienki przy krawężniku były wpuszczone w trawnik i zrobione było takie U 🤭 no i sobie jechałem przy krawężniku żeby śnieg na trawę wrzucić a zapomniałem o tych studzienkach i było bach 🤷

To na sztywno masz bez żadnego zabezpieczenia? U mnie się poddaje. Do pełni szczęścia brakuje zabezpieczenia na siłowniku od zmiany kąta

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jacus napisał:

jakimi operacjami ??  

on nawet honoru nie mial zeby sam odejsc...

brat oszust ktory na vacie przekrecil grube miliony ,chodzi na wolnosci a jego wspolnicy siedza ??? to sa standardy normalnego panstwa ?? 

nie chodzi nawet o oszustwo-za brata moze nie odpowiadac ale o to ze jako jedyny z grupy przestepczej nie siedzi ... przypadek ?? 

najwiekszy sukces ?? rekordowo niski poziom zatrudnienia w policji,rekordowo wysoki poziom wakatow ?? 

dla przestepcow to wielkie osiagniecie..

A chociażby zabezpieczeniem śdm. 

Jeśli ja naodwalam cyrków, to mój brat ma za to ponieść odpowiedzialność? Jestem dorosły. No i to właśnie policjanci, których najwyższym przełożonym służbowym był Szymczyk, jego brata zatrzymali. A czemu nie siedzi? Znasz akta sprawy? Bo ja nie. Więc nie odpowiem, a nawet gdybym je znał też nie odpowiem, bo nie ja wydałem postanowienie o stosowaniu tzw. wolnościowych środków zapobiegawczych. Trzeba pytać o to sędziego, który to zrobił. 

Rekordowo niski poziom zatrudnienia, a wysoki wakatów to nie jest zasługa Szymczyka. On próbował to konkretnymi działaniami zminimalizować, co mu się częściowo na pewno udało. Za to odpowiada jeden z jego poprzedników, który przyłożył rękę do zmiany ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym. Tym samym służba w policji straciła najważniejszy argument do jej podjęcia. Stała się łakomym kąskiem dla kobiet, bo mogą iść do służby, urodzić czworo dzieci i po 5 latach w faktycznej służbie przejść na emeryturę. Dlatego jest ich dużo. A nie zapełnią nigdy wakatów do końca z uwagi na wymogi zdrowotne i sprawnościowe, którym nie każda kobieta, z racji swojej fizjologii, jest w stanie sprostać 

A co do honoru i odejścia przeczytaj jeszcze raz, co napisałem 

17 minut temu, Leszy napisał:

Zobowiązania polityczne. Była też jakaś afera z jego bratem chyba, a to może być wierzchołek góry lodowej. Na ludzi naciskać nie jest wcale tak trudno. 

Być może to, być może coś innego. Tego się pewnie nie dowiemy 🤷

33 minuty temu, Karol6130 napisał:

A co Ty Karol...w oborze kantor wymiany walut otwarłeś🤔🤭...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)

No i se bycka przywiezłem...

Jakoś sporo milicji na drogach.

15 minut temu, bratrolnika napisał:

ha, widziałeś @12Pafnucy, V2 górą😁

Oj tam ....

Spodobało mi się jak napisał wcześniej dlaczego ma motocykl...

Właśnie dlatego się jeździ.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

A chociażby zabezpieczeniem śdm. 

Jeśli ja naodwalam cyrków, to mój brat ma za to ponieść odpowiedzialność? Jestem dorosły. No i to właśnie policjanci, których najwyższym przełożonym służbowym był Szymczyk, jego brata zatrzymali. A czemu nie siedzi? Znasz akta sprawy? Bo ja nie. Więc nie odpowiem, a nawet gdybym je znał też nie odpowiem, bo nie ja wydałem postanowienie o stosowaniu tzw. wolnościowych środków zapobiegawczych. Trzeba pytać o to sędziego, który to zrobił. 

Rekordowo niski poziom zatrudnienia, a wysoki wakatów to nie jest zasługa Szymczyka. On próbował to konkretnymi działaniami zminimalizować, co mu się częściowo na pewno udało. Za to odpowiada jeden z jego poprzedników, który przyłożył rękę do zmiany ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym. Tym samym służba w policji straciła najważniejszy argument do jej podjęcia. Stała się łakomym kąskiem dla kobiet, bo mogą iść do służby, urodzić czworo dzieci i po 5 latach w faktycznej służbie przejść na emeryturę. Dlatego jest ich dużo. A nie zapełnią nigdy wakatów do końca z uwagi na wymogi zdrowotne i sprawnościowe, którym nie każda kobieta, z racji swojej fizjologii, jest w stanie sprostać 

A co do honoru i odejścia przeczytaj jeszcze raz, co napisałem 

Być może to, być może coś innego. Tego się pewnie nie dowiemy 🤷

A co Ty Karol...w oborze kantor wymiany walut otwarłeś🤔🤭...

Pod oborą 

Opublikowano
36 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie ma za co 

Usg 20 zł 

Witaminy 630zł za 25kg

Się na rezonans wreszcie zdecydowałem po tym jak mi dziś coś jebło że oddechu złapać nie mogłem. Trochę z kieszeni wyjdzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v