Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, konteno napisał:

to teraz napisałeś jak sie czuję kiedy pracuję na nocki 

nocna praca zycie skraca 😂, podobno do 10 lat -taki koszt rozregulanego zegara biologicznego.

ja co 3-4 noc pracuje. pozostale spie po 10 g ..

10 godzin temu, Baks00 napisał:

Może doi wcześniej by wieczorem wcześniej ruszać na łowy

Sama praca w nocy nie jest zła tylko potem ....

ja akurat kryzys mam nad ranem 4-5 .po 5 przychodza do biura mlode starzystki i mi przechodzi,kawa sniadanie i juz na chodzie .

11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Yyyy, idzieta do sklepów?

Niedziela handlowa dzisiaj..

oczywiscie juz plecak spakowalem,zakupy zrobielm wczoraj -bilety do term 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Oj tam.

Sklepową bym może poszedł podrywać...🤭

dac ci namiar na sklep mojej pani-tam same takie w sam raz dla ciebie srednia wieku 55 + tylko ona zaniza..

co wywiecie o robocie..nie mylic z praca 😂

rodzice na cmentarzu, siostry trzeba splacic, troje malych dzieci, zona niepracujaca......a potem II grupa.

a teraz luz blus...zamiast do pracy w droge..swinie odpasione, wpiecu sie pali,psy i koty najedzone, ccorka obiad sama sobie zrobi

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Oj tam.

Sklepową bym może poszedł podrywać...🤭

I po co? Siedzi niech siedzi, chcesz by żylaków dostała?

Opublikowano

A to już ja wiem ,czemu stare chopy jak np. ja ,  swoich bab nie podrywają . Weż i rwij jak kręgosłup siada ,i siły nie te ,a ona 2 razy ,,mądrzejsza''😐😔😜,niż w ,,orginale '';)

• Haha 5
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

nocna praca zycie skraca 😂, podobno do 10 lat -taki koszt rozregulanego zegara biologicznego.

ja co 3-4 noc pracuje. pozostale spie po 10 g ..

ja akurat kryzys mam nad ranem 4-5 .po 5 przychodza do biura mlode starzystki i mi przechodzi,kawa sniadanie i juz na chodzie .

oczywiscie juz plecak spakowalem,zakupy zrobielm wczoraj -bilety do term 

dac ci namiar na sklep mojej pani-tam same takie w sam raz dla ciebie srednia wieku 55 + tylko ona zaniza..

co wywiecie o robocie..nie mylic z praca 😂

rodzice na cmentarzu, siostry trzeba splacic, troje malych dzieci, zona niepracujaca......a potem II grupa.

a teraz luz blus...zamiast do pracy w droge..swinie odpasione, wpiecu sie pali,psy i koty najedzone, ccorka obiad sama sobie zrobi

Pracowałem 6 lat na 3 zmiany. Nigdy więcej. Jakiś czas temu proponowali mi prace za 80% wyższe wynagrodzenie niż teraz. Ja póki mogę bronie sie nogami i rękami przed takimi pracami.

Strasznie dało mi to po zdrowiu. Wiem, że są ludzie, którym to rybka dzień, czy nic ale to rzadkość.

Z reguły na nocnej zmianie było najwięcej spierdolonej produkcji.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

A to już ja wiem ,czemu stare chopy jak np. ja ,  swoich bab nie podrywają . Weż i rwij jak kręgosłup siada ,i siły nie te ,a ona 2 razy ,,mądrzejsza''😐😔😜,niż w ,,orginale '';)

Łeeeee tam...

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

U was też takie zatrzęsienie mysz po magazynach? Musiałem sprzątnąć zboże tam gdzie luzem po stodołach. To już kilka kg trutki zniknęło 😓

Na strychu święty spokój, jak zawsze 😎

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Na strychu święty spokój, jak zawsze 😎

Tyle myszy co w tym roku to w życiu nie widziałem u siebie. Zawsze się truje, ale w tym roku już przesada. Całe szczęście szczurów nie widać. 

Opublikowano
36 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A kto Gang Olsena obejrzy??? W domu siedzieć 

32 minuty temu, PRIMO napisał:

I h🤬 by strzelił babcynom moją rynte. 😂🤣

Ze znajomym listonoszem przejeżdżamy kiedyś koło kościoła, akurat wynoszą trumnę, znajomy posmutniał i mówi szkoda, zawsze dwie dychy z renty dawała 🤣

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał:

Tyle myszy co w tym roku to w życiu nie widziałem u siebie. Zawsze się truje, ale w tym roku już przesada. Całe szczęście szczurów nie widać. 

Dlatego wolę już wszystko taszczyć na górę. W stodole tyle co beczki stoją z suchą kukurydzą.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ciągle jestem. Przecież co parę dni jakiś worek trzeba znieść, po suchy chleb iść. Najlepsze miejsce do przechowywania. 

Zrób jaką ,, rynnę''

Opublikowano
4 minuty temu, Popier96 napisał:

U was też takie zatrzęsienie mysz po magazynach? Musiałem sprzątnąć zboże tam gdzie luzem po stodołach. To już kilka kg trutki zniknęło 😓

U mnie było w ch... ale kolega co ma firme deratyzacyjną dał mi trutki. Załatwiło te rude kurwiska, domowe nie chciały jeść to załatwiłem je lepami.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

U mnie było w ch... ale kolega co ma firme deratyzacyjną dał mi trutki. Załatwiło te rude kurwiska, domowe nie chciały jeść to załatwiłem je lepami.

Teraz im sypie niebieską i codziennie po kilkanaście wynoszę. Niby trutka jednorazowa, zobaczymy. Nie mają zboża to muszą jeść to co się im sypnie. Ale nie pamiętam takiego roku, z taką ilością gryzoni. Jeszcze na poddaszu domu kuna się wpierdoliła i nocą grasuje. 

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

Ufff ale miałem straszny sen. Śniło mi się, że babka umarła

...i spraw się rypła 🤭

12Pafnucy napisał:

rułe jalówy urwały 🙆‍♂️ po serwis trza dzwonić🤦

Łolek napisał:

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A w tygodniu nie miałeś czasu 🤔

Będę przejeżdżał obok Dino to muszę wodę mineralną kupić, znaczy będę w sklepie kupić ci coś 

a mi kupisz 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

rułe jalówy urwały 🙆‍♂️ po serwis trza dzwonić🤦

Dzień jak codzień przy bydle. 🤷‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

i myszy łapie

Nie no, tam raczej myszy być nie powinno. Bo to w domu. W zeszłym roku deska się plątała po podwórku, nie wiedziałem skąd odpadła. A to podbitka była i weszła. Dopiero ostatnio zaczęła nocą dokazywać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v