Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, szymon09875 napisał:

A jeszcze lepiej w ładowarce... Ile razy w jcb zamiast kierunku za rewers złapałem :o

Pisałem już tu kiedyś. W passacie urwałem manetkę kierunkowskazów kilkanaście dni po kupnie Landiniego 

Edytowane przez Bananek
  • Haha 4
Opublikowano
17 minut temu, jacor73 napisał:

Jaki środek tygodnia, przecież w następną sobotę są ostatki

No a w niedziele popielec 🤦‍♂️

Andrzejki kurła 🤷‍♂️

17 minut temu, pedro2 napisał:

92, ale tego w mojej kawalerce była druga młodość. Cyganeczka Zosia 🕺💃

Znaczy cyganke ten tego 🙆‍♂️ dobrze żeś z taborem nie pojechał 😉

• Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

Pisałem już tu kiedyś. W passacie urwałem manetkę kierunkowskazów kilkanaście dni po kupnie Landiniego 

Tak szybko się przyzwyczaiłeś do landiniego 🤔 

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Kurcze, niby najmłodszy nie jestem, ale wsiadam z manuala na automat i normalnie jeżdżę, jeszcze mi się nie zdarzyło zadziałać nawykiem z manuala. DF- mają rewers przy kierownicy, JD na prawą rękę, na bocznej konsoli, mój Zetor dźwignia przy fotelu wychodząca z podłogi, Renault 9034 na ten "róg" na lewą rękę, 8014 też ten "róg" ale na prawą rękę, manitka manetka jak do kierunkowskazów, weideman pedał na lewą nogę, kombajn i sieczkarnia hydrostaty. Nieraz w ciągu dnia się zmieni ze 3 albo 4...i jeszcze się nie złapałem na pomyłce. Może dlatego, że się dużo zmienia🤔. Najmniej jeździłem kombajnem i sieczkarnią, bo nie lubię 

Nigdy w automacie na skrzyżowaniu ręki na dźwigni zmiany biegów nie położyłeś ?

Opublikowano
34 minuty temu, pedro2 napisał:

No dokładnie. W razie draki to bieda. Dlatego jutro czym prędzej gonię ogarniać. 

Dokładnie. To nie zabawka.

Ile razy z ciągnika wsiadam do auta i kierunkowskaz wrzucam żeby ruszyć 

W środku tygodnia mało kto może być w nastroju imprezowym. 

My też wczoraj byliśmy na potańcówce, tak się wybawiliśmy że hej 🙆 grajek był super, trafił w repertuar z naszych lat i odświeżone piosenki. Kozak.

aż się pewno jeziorko przypomniało 😂

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

No a w niedziele popielec 🤦‍♂️

Andrzejki kurła 🤷‍♂️

Ta jasne, andrzejki to 30 listopada, a nie 2 grudnia 🙃

Zwał jak zwał, większość i tak wie o co chodzi

Ale za tydzień a nie wczoraj

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, pedro2 napisał:

Powiedz, że wytryskiwacze w Volvo się zkasztaniły, a bieda w rolnictwie i dopiero tydzień temu zrobione. 

Zrozumie. 

Wytryskiwacze w xc90 to co pół roku padają 🤭

Ma 2 volva, a jak kapelan uparty to i ursusem będzie woził 

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

Ta jasne, andrzejki to 30 listopada, a nie 2 grudnia 🙃

Zwał jak zwał, większość i tak wie o co chodzi

Ale za tydzień a nie wczoraj

Mój synek mówi że i w grudniu imprezy do grania ma któregoś razu to tydzień przed wigilią grał 18tke 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Nigdy w automacie na skrzyżowaniu ręki na dźwigni zmiany biegów nie położyłeś ?

Mam taki już sposób jazdy samochodem, że zawsze trzymam rękę na dźwigni zmiany biegów i jeśli to automat to się bawię tym przyciskiem blokującym dźwignię. Nigdy mi się nie zdarzyło przełączyć. A miałem automata służbowego, którym zrobiłem ze 200 tys km. Prywatnie nigdy nie miałem samochodu z automatyczną skrzynią. Myślę, że przyczyną jest to, że całe życie, co chwila jeździłem czym innym

Opublikowano

On ursusa zima nie używa, co najwyżej władymirem się po niego kajtnie.

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ma 2 volva, a jak kapelan uparty to i ursusem będzie woził 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Kup ciągnik z mechanicznym rewersem to sprawdzisz. 

A po co mnie to 

Opublikowano
25 minut temu, jacor73 napisał:

Jaki środek tygodnia, przecież w następną sobotę są ostatki

A kto tu kurła mówi o ostatkach? 🤔 

Nie znasz żadnego Andrzeja? 😶

Anżeja? 🙄

Andżeja? 🧐 

Żanżeja? 🥴

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Mój synek mówi że i w grudniu imprezy do grania ma któregoś razu to tydzień przed wigilią grał 18tke 

Na wioskach ludziska jeszcze obchodzą te obrządki religijne, w miastach większość nie przestrzega adwentu, postu czy świąt religijnych, które nie są jednocześnie państwowymi

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v