Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Przy stodole rosnie trzeba ciagnikiem naciągać. Toż zaplace za usługę ale nie 4 tysie bo drzewo tyle nie wart. 

Gość od którego kupiłem pole sprzedawał kiedyś takie grube topole, choć nie tak grube bo około 100-130cm średnicy. Za drzewo jeszcze mu płacił. 

Najlepiej pogadaj z jakim leśniczym i poleci którego chłopaka. Tam mają wprawę  bo tną non stop.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzysiek1979 napisał:

Ma ktoś może namiar na pilarza z okolic Chełma? Trzeba ściąć grubą topole. Ja tego nie ogarne sam bo nie mam dużej piły, obwód przy ziemi ponad 6 metry. Jeden koleś mi obiecał i zwodził a co do czego to nie odbiera teraz tel..Firmy które są na olx i swiadcza takie uslugi chcą 4k. 

Moge ci dać namiar na takiego, myslę że do Chełma te 40km dojedzie, jak nie jest aktualnie za granicą

369771569_379568254421687_42986266789359

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
9 godzin temu, marulekk napisał:

czemu kolegi nikt nie chwali

bardzo ładna betoniarka :D 

A dziękuję za uznanie...w imieniu sąsiada... przekażę...na pewno się ucieszy😁...

1° było...nie wiem czy wzrosło...mgła powoli opada... dzień dobry...

• Haha 1
Opublikowano

Zobacz kogoś na olx ,kogoś co zajmuje się wycinką trudnych drzew ,u nnie w lutym dąb cięli ,to wzięli 1 k  ,gałęzie spuszczali na linkach ,bo nie można było go gdzie ,,położyc'' . Dąb średnicy metr 

Opublikowano

dzwoni się po okolicznych ZULach i spokój. 

sprawdzić ubezpieczenie firmy i spisać umowę i wio. 

a nie z Panem Czesiem co mu się wydaję że umie, bo kiedyś choinki w Norwegii wycinał 🤣

Opublikowano

Wieczorem jeszcze podzwonie - dzieki jahooo za nr tel. Ewentualnie trzeba podjechać do leśniczówki. Troche pilny temat bo trzeba położyć na pole sąsiada, zostawił nie orane i też chciałby to po orać i nie babrać sie w błocie. Mam zezwolenie i muszę to ściąć, latem jak była nawalnica, łamało grube konary . 

Opublikowano
34 minuty temu, HF86 napisał:

dzwoni się po okolicznych ZULach i spokój. 

sprawdzić ubezpieczenie firmy i spisać umowę i wio. 

a nie z Panem Czesiem co mu się wydaję że umie, bo kiedyś choinki w Norwegii wycinał 🤣

Umowa i ubezpieczenie i właśnie koszt 4 tys, nikt na takich warunkach nie przyjedzie za 1000 PLN

Opublikowano
Strongman napisał:

Ja już widłami porobił i jeszcze jeden punkt wody założył kolejne poidełko.

Jutro jakieś pierdołki porobię i na następny dzień na mieszkania ruszam malować.

zarobisz się 🙆‍♂️

• Sad 1
Opublikowano

pytaj u zulowcow. często w przerwie ogarniają takie tematy, albo na zjeździe. 

budynki, linie czy inne zagrożenia, po prostu nie wpuszczam partaczy. 

jak i w większości usług jakie potrzebuję. 

Opublikowano

Nie każdy zul łazi po drzewie jego robota na ziemi . U mnie robili alpinistycznie ,na uprzęży i linkach podciągał się na drzewie ,a kolega ogarniał wszystko pod drzewem. Trefne gałęzie też na linkach zjeżdżały . Roboty nie pamiętam 4 godziny . I tak myślę że koszt do 2000 tys ,w przypadku topoli byłby ok . Tobie też nikt pieniędzy nie nakładzie a wyjeżdżasz sprzętem za dziesiąt set ,tysięcy ,a jutro podpinasz inny też za tyle  , a takiego ,,alpinisty'' sprzęty za dziesiąt za cały sezon

Opublikowano

Ale piękny dzionek się szykuje. Siwek niedawno puścił. Jechać po urzędach się poszlajać i może by poplonów trochę położył spać 

Łe tam alpinistów szukają cienkie bolki 🤭 

Mietek potrzymaj mi piwo 🪓🪚

• Haha 1
Opublikowano

Czyli coś takiego co podatnikowi co roku dokładają na plecy, taki garb?😁

Przyjechały chłopaki ostatnio ściąć resztę drzew rębakiem, ale akurat drogowcom zachciało się zebrać 15cm pobocza na 2m szerokości. No i wszystka woda se pospływała . I doopa. Zayebali się i teraz czekać będą na kolejny wjazd na mróz lub suszę.

I już nie zasieję w tym roku🤷‍♂️

Opublikowano
gregor1284 napisał:

37 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@gregor1284 widziałeś takiego , Caro walent kombi 

Toć to dokładka dołożona. Do skody też coś takiego robili.

hsk ta dokładka jest całościową klapą to do podparcia chyba stęmpel budowlany bo jakie silowniki to dźwigną 🤔🙆‍♂️

jak

Opublikowano
12 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Znaczy się stelmacha?ano znam, wioskę obok mamy stolarza, stary już nie chce robić bo schorowany ale syn działa w temacie,drzwi do kapliczki robił. Stary jeszcze z rok temu robił te studnie,tzn. obicia. No chyba że mogę polecić swojego stryja ale to 200km ode mnie będzie... No jeszcze dalej jest tu stolarz z zawodu z takim samym imieniem jak ja... À propos który tam rozszyfrował 11 listopada że miałem imieniny? Dziękować za życzenia🤭

To teraz 3 tysiące taki nowy design kosztuje? Poszukam jeszcze kogoś może a jak nie to będzie stała dalej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v