Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, szymon09875 napisał:

A no, chcieli wcisnąć rurę 40 i 4 aparaty z wyjściem na 5, ale jeszcze po konsultacjach ze Sławkiem przywieźli dziś 52mm. No i Paulina się upierała na 6 + wyjście na7 i to też założyli. Chociaż widziałem że marudzili z tego powodu bo po co i na co. Ale po pytaniu czy to robią charytatywnie już więcej narzekania nie było 😉 

Trzeba 3 rząd teraz stawiać 🤭

Wiele teraz taka impreza i na ile sztuk?

Jakie aparaty?

Jaki koszt aparatu?

Muszę i ja kupić coś 

Czym najlepiej przewiercić dziurę w kwasówce 

Trzeba zamontować kurek 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Phi, naklejkę zerwało, a mi uszczelkę w czydzistce dmuchnęło. Trzeci raz w tym samym miejscu....bna przestrzeniu 6ciu lat  I chyba będzie wina bloku.

Ale dwa lata na rosole jeździłem po około 150h rocznie🤭

Oddaj blok na płaszczyznę niech sprawdzą

Rosół to dobry do nowych sadowników a nie czydziestki

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Wiele teraz taka impreza i na ile sztuk?

Jakie aparaty?

Jaki koszt aparatu?

Muszę i ja kupić coś 

Czym najlepiej przewiercić dziurę w kwasówce 

Trzeba zamontować kurek 

kurła nie pij jak nie masz głowy 😂 a co to kwasówka? wiertłem stożkowym 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Oddaj blok na płaszczyznę niech sprawdzą

Rosół to dobry do nowych sadowników a nie czydziestki

Wolałbym samą głowicę bo silnik zdrowy. A dać blok to i kapitalkę zrobić. A to kosztuje . Nie stać mnie.

I tu polecę się Marcinowi @Aktywnyrolnik7245 , składając mu życzenia zdrowia szczęścia,  pomyślności i szybkości w podejmowaniu decyzji😁😁😁, może po taniości mi remont zrobi🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wolałbym samą głowicę bo silnik zdrowy. A dać blok to i kapitalkę zrobić. A to kosztuje . Nie stać mnie.

Głowica sama do planowania na początek wystarczy, ewentualnie zmierzyć jeszcze ile wystają tuleje.

Opublikowano

Mechanik zdecyduje. Wydaje mi się że blok był robiony ale głowy nie położę. Pierwsza uszczelka poszła po miesiącu, druga po chyba sześciu. Ta wczoraj definitywnie po chyba 6ciu latach , przy czym kilka kropdl oleju krążyło w wodzie od dwóch lat. Ostatnio spaliny wydmuchiwały wodę. Dziś go wymyłem.  Po niedzieli jedzie robić koszty.

Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

I jedzie dopiero powyżej 2tys. Obrotów. Pierwszy diesel w osobówce u nas.

Jak to dopiero??? Diesel wcześnie wstaje, wcześniej niż benzyna 

23 minuty temu, konteno napisał:

a ile brat ma nalatane km ? poduszki skrzyni / silnika robił ? ma pewnie coś mocniejszego niż podstawowe 70 qni 

A ja wiem??? Pewnie ponad 200tys.km

Ma standardowe 70KM 

Co do poduszek nie wiem

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

I tu polecę się Marcinowi @Aktywnyrolnik7245 , składając mu życzenia zdrowia szczęścia,  pomyślności i szybkości w podejmowaniu decyzji😁😁😁, może po taniości mi remont zrobi🤭

Co się nie zrobi , nawet gratis dla kolegi 🤷

Co się nie zrobi , nawet gratis dla kolegi 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

ponad tyle to miałem jak kupiłem, w połowie przyszłego roku 300 stuknie

Globtroter 😁

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

ponad tyle to miałem jak kupiłem, w połowie przyszłego roku 300 stuknie

Nie chcę strzelać, coś mi się wydaje że w granicach 230-240tys.km, ale stuprocentowej pewności nie mam

Przyjmując że miał jakieś 150 przy zakupie i 10tys.rocznie to by się nawet zgadzało 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak było z bombonierką w kiepskich?

A znajdź sobie, dali Halinie bombonierkę, która zamiast czekoladek miała zapakowane w papierki g*wno a ona przekazywała ją dalej, koniec końców doszła chyba do premiera czy prezydenta.

• Haha 2
Opublikowano

Phi, naklejkę zerwało, a mi uszczelkę w czydzistce dmuchnęło. Trzeci raz w tym samym miejscu....bna przestrzeniu 6ciu lat  I chyba będzie wina bloku.

Ale dwa lata na rosole jeździłem po około 150h rocznie🤭

Masz fotkę miejsca przedmuchnięcia? Miałem z tym zagwozdkę swego czasu i się okazało, że nie było potrzeby planowania powierzchni bloku, chociaż i tak została splanowana. No i pytanie zasadnicze, czy przed pierwszym dmuchnięciem silnik był robiony?

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak to dopiero??? Diesel wcześnie wstaje, wcześniej niż benzyna 

Ten też wcześniej wstaje niż benzyna, ale najlepiej jeździ w zakresie między 2 a 3 tys obrotów. Wtedy pomimo małego silnika czuć, że on jedzie. I najlepiej spala...

Opublikowano

ja wolę 2-2,5 k trzymać przedział choć tempomat na 2,3k ustawiłem bo przy 2,2k max moment obrotowy i najmniej pali a po odmie widzę że im więcej w pizde dostaje tym więcej dmucha nie tędy co trzeba

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Masz fotkę miejsca przedmuchnięcia? Miałem z tym zagwozdkę swego czasu i się okazało, że nie było potrzeby planowania powierzchni bloku, chociaż i tak została splanowana. No i pytanie zasadnicze, czy przed pierwszym dmuchnięciem silnik był robiony?

Kapitałka, dmucha około 1cm w prawo od krawędzi pompy wodnej, patrząc z perspektywy kierowcy

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Prawdopodobnie jutro skorupa z 370tys nalotu pójdzie w świat. Benzyna!

Astra G znajomego 500k  1,4 z gazem 

Corolla e9 440 w 1,8d zdjęte na 240 i ludzie jeździli jeszcze kupę czasu 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Accord mógł mieć podobnie bo jak wszedłem drugi raz w jej posiadanie to licznik stanął na 300k a jeździłem tym chyba 4 lata. Znajomy w vectrze a też koło 500 nastukał ale jak tam wszystko w środku trzeszczało... 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Kapitałka, dmucha około 1cm w prawo od krawędzi pompy wodnej, patrząc z perspektywy kierowcy

Pierwsze co bym zrobił po zdjęciu głowicy, to zmierzyłbym wysokość tulei. Może się okazać, że były różnie osadzone i stąd problem

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Astra G znajomego 500k  1,4 z gazem 

Corolla e9 440 w 1,8d zdjęte na 240 i ludzie jeździli jeszcze kupę czasu 

Ja myślę że i ten do 500k dolata 🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v