Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi bardziej chodzi o to z lenistwa - jesienią jak przyjdzie orać to wywożę obornik i orzę wszystko, jak już podepnę siewnik na jesień to obskoczę wszystko na raz, potem pryskać tak samo, objadę wszystko na raz a nie będę 10 razy podpinał i odpinał tego opryskiwacza, pszenicę jakąś znajdę wczesną, żeby też wcześniej dojrzewała i będzie wszystko w jednym czasie.

Pioter Ile Ty masz ziemi bo w sumie to i nie wiem? 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Czyli podobnie jak ja temat znam,czyli albo więcej albo ,,wylatujesz''

Na ten moment mam ok 6 aut czerwonej i 7 białej i po jednym to żaden problem ale nie ma mowy aby zrobić 42tony towaru w 24godzin

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

celowo, aby wyeliminować "małych" - wiem od znajomego, nie chcą towaru z Polski

W Zamościu masz 10 Biedronek ,i albo zaopatrzasz wszystkie albo żadnej....

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na ten moment mam ok 6 aut czerwonej i 7 białej i po jednym to żaden problem ale nie ma mowy aby zrobić 42tony towaru w 24godzin

No jasne rozumiem, ktoś tam miał dojście i żeruje na tobie.

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Sami napędzają pośredników.Pekinka też poszła przez pakowacza na Biedronki.Chyba od przyszłego roku wszystko na kontrakt będzie.

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

czyli nie może tego zrobić "mały" - zauważ, że rzadko jest towar z Polski, ale nie ma problemu z tym z Maroka czy Grecji - a przeciez tam też głównie małe gospodarstwa

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Baks00 napisał:

Na całej okolicy.Jedyny Plus to taki że badań na pozostałości robić nie muszę bo wszystko przechodzi.Cuda nad paletą jednym słowem.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

W tym roku mi nie pasowało, ale w przyszłym też będę chciał spróbować owsa ozimego. Gdyby wypaliło, to też odejdę od wiosennych siewów, prócz kukurydzy...

Dziś byłem w gospodarstwie gdzie w 3 lokalizacjach posiali na próbę owies ozimy. Ciekaw jestem jak im się uda 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na całej okolicy.Jedyny Plus to taki że badań na pozostałości robić nie muszę bo wszystko przechodzi.Cuda nad paletą jednym słowem.

Audyt też Cię obowiazywał?

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Audyt też Cię obowiazywał?

Tak.Za to teraz mam z tym spokój.Moim zdaniem to jest przekręt i łapowke ktoś dostał.Przechodza rzeczy które wcześniej napewno by nie przeszły.

Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie łatwiej uprawić wiosną orankę po zimie niż jesienią bo zawsze to się zimą "przerobi" ale jednak lenistwo wygrywa a jak oglądałem to ziarno to łuski mało.

Zobaczymy, co to z tego wyjdzie. Jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz....

30 minut temu, jahooo napisał:

najlepsze, że tylko ja to wszytsko ogarniam, druga połowa jest tylko od krytykowania :(

Znamy, znamy...zagadnienie😉🤭...

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Tak.Za to teraz mam z tym spokój.Moim zdaniem to jest przekręt i łapowke ktoś dostał.Przechodza rzeczy które wcześniej napewno by nie przeszły.

Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi  $$$$

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Dziś byłem w gospodarstwie gdzie w 3 lokalizacjach posiali na próbę owies ozimy. Ciekaw jestem jak im się uda 

Monitoruj, obserwuj, zbieraj informacje🧐...informuj...

34 minuty temu, Baks00 napisał:

Od osobnika co siał kilkanaście lat się zaopatrywałem, trochę mi podpowiedział co i jak ale czy ja to bym dał radę 🤷🤔

On już miał ostatni rok 😔Nie ma komu robić i oddał pole w dzierżawę.A i najgorsze sprzedawanie dla gołębiarzy po 10kg🤭😉

Gołębi nie lubię...nie będę pisał, jakie powiedzonko mi na myśl przychodzi...ale szanuję, jak ktoś się w to bawi...

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Raz zapowiedziany raz nie ...

Dobra my tu gadu gadu,nie zaśmiecamy już chłopaczków konwersacji

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Zobaczymy, co to z tego wyjdzie. Jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz....

Znamy, znamy...zagadnienie😉🤭...

Dlatego mam zaklepane więcej - wezmę, zobaczę jak zwierzyna będzie to przyswajać, jak w porządku to posieję, jak nie to posieję wiosną sprawdzony bezłuskowy.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Dlatego mam zaklepane więcej - wezmę, zobaczę jak zwierzyna będzie to przyswajać, jak w porządku to posieję, jak nie to posieję wiosną sprawdzony bezłuskowy.

No to też byłbym zainteresowany informacjami że skarmiania tego owsa...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Gołębi nie lubię...nie będę pisał, jakie powiedzonko mi na myśl przychodzi...ale szanuję, jak ktoś się w to bawi...

Jastrząb mięso.......🤭

Ale facet przyznał ci od bydła to są kupcy...😉

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Nasi posiali za wcześnie jak na nasz klimat i już psikali na mszycę a i liście coś żółkną a nawet brązowieją. Siali koło 10-15 września a u nas pewnie lepiej wyszłoby koło 5-10 ale października. No i jesienne pryskanie na miotłę, teraz już wiedzą, że Boxer i coś jeszcze dorzucali.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Raz zapowiedziany raz nie ...

Dobra my tu gadu gadu,nie zaśmiecamy już chłopaczków konwersacji

Zazwyczaj zapowiedziany.Oni w tym nie siedzą.Moze i lepiej bo mogli by się do marketów zniechęcić.Czego to się już człowiek naogladal to książke może napisać.

Opublikowano
34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nasi posiali za wcześnie jak na nasz klimat i już psikali na mszycę a i liście coś żółkną a nawet brązowieją. Siali koło 10-15 września a u nas pewnie lepiej wyszłoby koło 5-10 ale października. No i jesienne pryskanie na miotłę, teraz już wiedzą, że Boxer i coś jeszcze dorzucali.

No i już jakaś wiedza jest...

36 minut temu, Baks00 napisał:

Jastrząb mięso.......🤭

Ale facet przyznał ci od bydła to są kupcy...😉

Nie, o innym powiedzonku pomyślałem😉...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v