Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam somsiada stamtąd - uwielbia burdel i jest człowiekiem delikatnie mówiąc dziwnym.

Nie, no durniów to wysyłamy na południe, tam się jakoś aklimatyzują.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Zakładaj za obonament tylko płacisz

W życiu tego nie chcę. Nie przy moim zużyciu, które w perspektywie zamiast rosnąć będzie spadać.

2 minuty temu, Desperado napisał:

Nie, no durniów to wysyłamy na południe, tam się jakoś aklimatyzują.

Czyżby? Niektórzy tutaj są żywym przykładem, że mimo nie z południa to z intelektem różnie...

• Haha 1
Opublikowano

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W życiu tego nie chcę. Nie przy moim zużyciu, które w perspektywie zamiast rosnąć będzie spadać.

Czyżby? Niektórzy tutaj są żywym przykładem, że mimo nie z południa to z intelektem różnie...

Ty jesteś żywym przykładem że u nas takiego czubatego nie znajdziesz.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Ty jesteś żywym przykładem że u nas takiego czubatego nie znajdziesz.

Byś się zdziwił. Za to takich aparatów jak ty u nas też nie znajdziesz. Ale podaj choć argumenty jakieś, bo to, że czubaty to wiem ale po czym ty to widzisz?

Opublikowano

Lepiej siebie poczytaj czasem bo to co wypisujesz o jakichś pomocach, dodatkach i innych to nie mieści się w głowie prostego człowieka, który powinien własnymi rękami albo głową zarobić na siebie i nie wspomagać przy tym innych bez własnej zgody i ewentualnej chęci pomocy.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

Chłopcze ty jesteś już nie powiem co, ale żeby być tak skończonym kr********m i nie wziąć nawet minimalnych dopłat, to się w pale nie mieści.

Dziadku, za parę groszy życia sobie nie ułożę - więcej niż te ich zakichane dopłaty to jutro i w przyszłą sobotę wezmę za króliki, ziemniaki i jajka i to bez zawracania sobie d*py wnioskami, kontrolami i innymi pierdołami - bez wyłażenia poza podwórko, tylko bramę otworzyć.

Opublikowano
14 minut temu, Desperado napisał:

Chłopcze ty jesteś już nie powiem co, ale żeby być tak skończonym kr********m i nie wziąć nawet minimalnych dopłat, to się w pale nie mieści.

naczelne prawo jest takie :

chcącemu nie dzieje się krzywda

nie chce - nie bierze

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

naczelne prawo jest takie :

chcącemu nie dzieje się krzywda

nie chce - nie bierze

No i uja ma.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Za 500 czy 700zł rocznie? Przecież więcej podstawowej teraz do hektara nie będzie. Za tyle to szkoda sobie głowę truć.

Ile lat nie bierzesz? było praktycznie 1000 do tej pory.

Opublikowano

u nas tez tai byl co doplat nie bral-on nie ale jego zona tak 😂

sasiad nie bierze ale na jego dzialki ktos bierze-podejrzewam ze brat , 

53 minuty temu, Desperado napisał:

Nie, nie, moi dziadkowie na Pomorzu już byli przed wojną, ja to urodzony Kuyavian- Pomeranian.  :)

Może korciło, ale bardzo nie lubię pcheł i pateractwa, jak ciebie czytam to tam dalej burdello na resorach.   :P

i temu w rozwoju zatrzymales sie przed II wojna..

skad tam przyjechali-to chyba nie tajemnica,moze znam te strony ??

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

No i uja ma.

Ile lat nie bierzesz? było praktycznie 1000 do tej pory.

było 1000  pod warunkiem, że masz powyżej 3ha, dla tych małych sporo mniej

Opublikowano

Ale zawsze coś, a tak nie ma nic.

1 minutę temu, jacus napisał:

i temu w rozwoju zatrzymales sie przed II wojna..

skad tam przyjechali-to chyba nie tajemnica,moze znam te strony ??

Twoje strony, dziadostwo niesamowite.

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

No i uja ma.

No powiedz, czego mi brak? Po prośbie nie chodzę, nawet usług praktycznie nie potrzebuję najmować prócz prasy i Cyklopa do załadunku obornika, za który i tak nie płacę bo od razu się paru innym wywiezie i odrobi to co by wypadało zapłacić za robotę u siebie a nawet jeszcze coś wpadnie, jak w tym roku.

• Like 3
Opublikowano
39 minut temu, PAN88 napisał:

Czemu? Jeszcze  parę  ha byś chciał mieć 

No żałoba bo koniec z kartoflami

W środę jeszcze ojciec próbował prawie prosić żeby ostatnie półtorej pronarki wsypać do piwnicy i sadzić. 

Od wczoraj śmiertelnie obrażony.

Nawet krochmalnia zwalnia ludzi po informacji, że rezygnuję. 🙆

• Haha 2
Opublikowano
6465 napisał:

33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kuźwa ogrzewanie w samochodzie nie padło , latem się nie przejmowałem a teraz drąże temat i trzeba rozebrać całą deske 😐

Kup odemnie Vectrę, latem chłodzi zima grzeje.

ile cenisz? może by był kupiec 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v