Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

czym to kosza ?? przy bizonach tak bylo. pare kolb to szkoda kregoslupa..wola ukrasc z lanu..

Bizonami to już lata nie tną. Same nowe. Jak siałem poprzednie dwa sezony to z kawałka 15a po wyłuskaniu worek 30kg miałem. 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Bawta się dobrze. Ja zmykam. Mam wyjazdową randkę🤗

Z własną żoną❤️...żeby nie było domysłów...

Oj Piotrze...teraz to nieładna ta reakcja😔...

łap chwilę👍

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No bo dla mnie to dziwne no ale ja lubię w chałupie siedzieć i w życiu bym z niej nie wylazł, zwłaszcza z kimś na jakąś kolację czy coś takiego.

Do kina się wybraliśmy...

Opublikowano
24 minuty temu, wojtal24 napisał:

a kiedy jest nabór? bo z tego co czytałem to dopiero jesień 2024r jeżeli mówisz o modernizacji

To nie jest program modernizacja gospodarstw rolnych tylko ochrona wód przed azotanami

https://mdotacje.pl/dofinansowanie-do-wozu-asenizacyjnego-2023/

Tylko plany się dziś zmieniły,  najprawdopodobniej będzie inny używany  zakup 

9 godzin temu, 6465 napisał:

Ok. W nagrodę wyśle ci zdjęcie nowego traktora pafnucego 🙂

Żartowałem. Nie mam upoważnienia 😁

U mnie jest o 8,10,12 i 16.

Ale na priv możesz wysłać ,nie powiem nikomu 😜

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Co ciekawego grają?

Żona wybrała "Różyczka 2"...i sami chyba będziemy...na "Chłopów" dużo narodu, ale, jak zawsze, pójdziemy, kiedy pierwszy szal minie...

1698604666117673692651022643429.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, Desperado napisał:

Czyli rozumiem że oboje przedstawicie swoje racje, a my jako sąd koleżeński rozsądzimy i wydamy werdykt.    :P

Żaden sąd 

8 godzin temu, Qwazi napisał:

Jeśli odczuwasz taką potrzebę, to pisz...

Moja żona sobie piecze chleb z białej kaszy...

Nie wiem czy dziś,bo nie mam siły 

Opublikowano
Qwazi napisał:

Co ciekawego grają?

Żona wybrała "Różyczka 2"...i sami chyba będziemy...na "Chłopów" dużo narodu, ale, jak zawsze, pójdziemy, kiedy pierwszy szal minie...

ta Różyczka 2 to jest 2 cześć tej Rożyczki co grał Więcławski ?

Opublikowano
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie jest program modernizacja gospodarstw rolnych tylko ochrona wód przed azotanami

Uważaj na siebie lepiej 

https://www.facebook.com/100063533665321/posts/pfbid031m9SFrW8fUU79ijd63PewrBSzaqhKxprC8ibvm29d6wfsyEfcanRQ9CAgedMgBvQl/

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

czytaajac recenzje to sie nie dziwie ze bedzecie sami .. 

tylko zeby wtedy was nie zebralo na ten tego z- nudow ..

sam tak raz mialem . pusta sala ,z 10 minut i wchodza jakies 2 baby , jedna po chwili mowi ze nie bedzie tego ogladac i wyszla ale druga niestety zostala.

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

24 minuty temu, wojtal24 napisał:

a kiedy jest nabór? bo z tego co czytałem to dopiero jesień 2024r jeżeli mówisz o modernizacji

9 godzin temu, 6465 napisał:

Ok. W nagrodę wyśle ci zdjęcie nowego traktora pafnucego 🙂

Żartowałem. Nie mam upoważnienia 😁

U mnie jest o 8,10,12 i 16.

dynamiczna sytuacja u Ciebie szybko się zmienia

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

Nie wiem. Właśnie się wszechobecne reklamy zaczęły...

2 minuty temu, jacus napisał:

sam tak raz mialem . pusta sala ,z 10 minut i wchodza jakies 2 baby , jedna po chwili mowi ze nie bedzie tego ogladac i wyszla ale druga niestety zostala.

No nie...dobiło z 10 osób 🤷...same pary...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Uważaj na siebie lepiej 

https://www.facebook.com/100063533665321/posts/pfbid031m9SFrW8fUU79ijd63PewrBSzaqhKxprC8ibvm29d6wfsyEfcanRQ9CAgedMgBvQl/

Niektórzy to mają nasrane we łbach pod tym względem. Kiedyś gdzieś czytałem opis gospodarstwa jak to się chwalą w różnych gazetach czy tam reportażach, dwoje dziadów około 70-tki narzekali że już nic nie rozwijają bo siły nie te, syn jest pracuje za granicą chciałby przejąć ale im szkoda oddać bo im nikt darmo tego nie dał to i oni nie oddają

Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

Nie wiem. Właśnie się wszechobecne reklamy zaczęły...

2 minuty temu, jacus napisał:

No nie...dobiło z 10 osób 🤷...same pary...

nie to nie ciąg dalszy bo już przeczytałem w necie z Boczarska fajna aktorka

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Co ciekawego grają?

tylko świnie siedzą w kinie. a szczepiony jesteś przeciw różyczce?

wojtal24 napisał:

Boczarska fajna aktorka

jakiś erotyk z nią teraz wszedł do kin, ale nie w Polsce. hell in heaven.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v