Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pedro2 napisał:

11 godzin temu, 6465 napisał:

Przy twoim areale nie myślałeś o 2 rzędowej?

Anna z614 dwuskibowa stoi za oborą 😉 ojciec kiedyś kupił z PGR-u za grosze z przyczepą części zapasowych...

pół wsi się zjechało do hektara bo to miało wysyp nonstop, bez zbiornika. 6 ludzi na kombajnie i po dwóch dniach odstawiona w krzaki 🤪 tyle było kamieni i brak ładowacza, że każdemu mina zrzedła i nikt już nie chciał żeby mu kopać na odrobek... 

Ja miałem 3 lata temu wniosek na mgr umowa podpisana tylko brać... ciągnik 120km, opryskiwacz z GPS, rozsiewacz, sadzarka, formownica i mała przechowalnia z przenośnikami i sortownikami. Za zwrot był plan kupić niestarego Grimma do dużego ciągnika. 

Ale choroba wróciła, covidy i inne rzeczy aż w końcu wypadek rodziców i na wiosnę jakoś minął termin realizacji. 

Z wielkich planów rozwoju w dwa lata do likwidacji, wywożę ostanie kartofle do cna 😉 

i nie płaczę. Aby zdrowia, reszta to nic nie warte 

A Marcinek mówi, że mu świat się wali bo panna focha strzela 😉 

kiedy dokonczyta t obwodnicę Łomży kop te ziemniaki i bierz się za obwodnice

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To co mam zrobić , gorszy problem znaleźć 🤔

To prawda

Olać i iść dalej gamoniu. Ile już tu razy mądrzejsi i starsi stażem ode mnie koledzy tak radzili. 

Młody nie jesteś. Bierz dupsko w garść i szukaj kobiety do życia. Tylko nie modelki/dziewicy/robola do gospodarki. 

Ja broń Boże nie mam się za męczennika uciemiężonego, ale z Twoim charakterem po tym co przeszedłem to bym już raczej się bujał na krokwi dawno. 

Jedno nie wychodzi to bierze się człowiek za co innego i nie ogląda się za siebie. 

Od 2015 gospodarka krowy, obora, w 18 krowy wek, w 20 ziemniak na poważnie i działalność, w 23 ziemniak i opas wek, roślinna i etat. Jak to nie pójdzie to zajmę się uprawą dopłat, oddam w dzierżawę na kobitę i wezmę rentę chorobową, która już mi się należy 🤣 

A Ty pierdaczysz się z krowami bo chyba boisz się zmian. Patrz żebyś Ty był szczęśliwy i miał z kim i dla kogo żyć. Matka czy ojciec już nie powinni Ci rozkazywać i kierować w tym wieku. 

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

Też chciałbym wiedzieć 🤔 jak kartofle ciągnę stara dk61 do Łomży to tirowcom się już zasobnik wyzwisk i wulgaryzmów kończy 😉

• Like 2
Opublikowano
pedro2 napisał:

To prawda

Olać i iść dalej gamoniu. Ile już tu razy mądrzejsi i starsi stażem ode mnie koledzy tak radzili. 

Młody nie jesteś. Bierz dupsko w garść i szukaj kobiety do życia. Tylko nie modelki/dziewicy/robola do gospodarki. 

Ja broń Boże nie mam się za męczennika uciemiężonego, ale z Twoim charakterem po tym co przeszedłem to bym już raczej się bujał na krokwi dawno. 

Jedno nie wychodzi to bierze się człowiek za co innego i nie ogląda się za siebie. 

Od 2015 gospodarka krowy, obora, w 18 krowy wek, w 20 ziemniak na poważnie i działalność, w 23 ziemniak i opas wek, roślinna i etat. Jak to nie pójdzie to zajmę się uprawą dopłat, oddam w dzierżawę na kobitę i wezmę rentę chorobową, która już mi się należy 🤣 

A Ty pierdaczysz się z krowami bo chyba boisz się zmian. Patrz żebyś Ty był szczęśliwy i miał z kim i dla kogo żyć. Matka czy ojciec już nie powinni Ci rozkazywać i kierować w tym wieku. 

TY wzioles sprawy w swoje ręce a on ciągle slucha się rodziców i tu jest ta różnica dramę robi ileś miesięcy że go panna zostawiła jak by mial na czym nosić spodnie to by już druga miał

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Ale ty nie rozumiesz, że on na to nie ma wpływu. To wszystko dzieje się samo z się. Hormony buzują progesteron z testosteronem trombocyty limbocytami k**wa. To się miesza i nie daje człowiekowi żyć

9 minut temu, Desperado napisał:

Ale to jest zwykła sekta i interpretują jak im pasuje..

Dziś cały dzień chodzili. Ciężko było coś zrobić koło chałupy😂

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja również i kładę się do barłogu już na dobre. Teraz to już się dośpi do rana.

a ja dopiero z garażu wrócił , dostanięty ładowacz stracił lemiesz

IMG_20231026_115334.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

TY wzioles sprawy w swoje ręce a on ciągle slucha się rodziców i tu jest ta różnica dramę robi ileś miesięcy że go panna zostawiła jak by mial na czym nosić spodnie to by już druga miał

Nie wiem czy się słucha, aż tak go nie śledzę. Ale serio jeśli tak to szkoda chłopaka. Każdy dobrze mu radzi. Matka, ojciec kiedyś odejdą, a on zostanie z ręką w nocniku. 

Ja na szczęście w porę się ocknąłem i niech se ojciec gada, robię swoje i tyle. Pogada, pogada i przestanie. Po czasie sam dochodzi, że teraz lepiej niż było. 

• Like 2
Opublikowano
pedro2 napisał:

To prawda

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

Też chciałbym wiedzieć 🤔 jak kartofle ciągnę stara dk61 do Łomży to tirowcom się już zasobnik wyzwisk i wulgaryzmów kończy 😉

od Ełku fajna 2 pasmowka do Łomży zawsze odbijałem w Piątnicy na Zambrow ale teraz znów otworzyli od Łomży do Ostrowi 2 pasmowke a na Zambrow wahadełko to się w Łomży wpierdzielilem a ona tak zakorkowana Podlasie mega poszło do przodu

• Like 1
Opublikowano

Jest. Znam kilku świadków Jehowy, bardzo porządnie ludzie, znam też katolika co niby klęczy przed ołtarzem i taki religijny a tak po prawdzie kawał uja i sku***yna. Znałem też jednego księdza to dopiero była ku*rwa z niego. Ja nie patrzę w co kto wierzy lub nie, patrzę jakim kto jest człowiekiem, jeśli porządnym to może być i hary kriszną czy tam innym mnichem z Tybetu, nic mi do tego.

Desperado napisał:

Na pewno nie ma porównania.

• Like 5
Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Nie wiem czy się słucha, aż tak go nie śledzę. Ale serio jeśli tak to szkoda chłopaka. Każdy dobrze mu radzi. Matka, ojciec kiedyś odejdą, a on zostanie z ręką w nocniku. 

Ja na szczęście w porę się ocknąłem i niech se ojciec gada, robię swoje i tyle. Pogada, pogada i przestanie. Po czasie sam dochodzi, że teraz lepiej niż było. 

Widzisz, tutaj jest sztuka wychowywania dzieci. Pamiętaj o tym, kiedy będziesz miał swoje. Rodzic nie jest po to, żeby kierować życiem dziecka, ale jego zadanie polega na daniu przykładu i wsparcia. Oraz, przede wszystkim, na tym, żeby w pewnym momencie pozwolić temu dziecku pójść własną drogą. Nie można trzymać dziecka pod kloszem. Nie można chronić go przed stresem. Jeśli tak postępuje rodzic, dziecko będzie miało w życiu bardzo ciężko...z reguły tak postępują matki i robią to w dobrej wierze. A zadaniem ojca w takiej sytuacji jest także to, żeby taką matkę wyhamować... 

• Like 6
Opublikowano
10 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Jest. Znam kilku świadków Jehowy, bardzo porządnie ludzie, znam też katolika co niby klęczy przed ołtarzem i taki religijny a tak po prawdzie kawał uja i sku***yna. Znałem też jednego księdza to dopiero była ku*rwa z niego. Ja nie patrzę w co kto wierzy lub nie, patrzę jakim kto jest człowiekiem, jeśli porządnym to może być i hary kriszną czy tam innym mnichem z Tybetu, nic mi do tego.

Nie mówimy o ludziach , tylko o wierze.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał:

Pamiętaj o tym, kiedy będziesz miał swoje. Rodzic nie jest po to, żeby kierować życiem dziecka, ale jego zadanie polega na daniu przykładu i wsparcia.

jak się ani przykładu ani wsparcia nie miało w dzieciństwie to chyba logiczne że się nie bierze za szukanie baby i zakładanie rodziny

bo często jest tak że się powiela te same schematy zachowań co zaobserwowało się u rodziców , dlatego lepiej czasem dać sobie po prostu spokój 

Edytowane przez konteno
  • Like 3
Opublikowano
15 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Dziś wielebny kosił trawę na cmentarzu, żadnego osła widać nie znalazł. Wygląda jak misiek z Nadarzyna jeno chudszy 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Widzisz, tutaj jest sztuka wychowywania dzieci. Pamiętaj o tym, kiedy będziesz miał swoje. Rodzic nie jest po to, żeby kierować życiem dziecka, ale jego zadanie polega na daniu przykładu i wsparcia. Oraz, przede wszystkim, na tym, żeby w pewnym momencie pozwolić temu dziecku pójść własną drogą. Nie można trzymać dziecka pod kloszem. Nie można chronić go przed stresem. Jeśli tak postępuje rodzic, dziecko będzie miało w życiu bardzo ciężko...z reguły tak postępują matki i robią to w dobrej wierze. A zadaniem ojca w takiej sytuacji jest także to, żeby taką matkę wyhamować... 

To mówisz, że spod stołu robiłeś musztrę?

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, wojtal24 napisał:

od Ełku fajna 2 pasmowka do Łomży zawsze odbijałem w Piątnicy na Zambrow ale teraz znów otworzyli od Łomży do Ostrowi 2 pasmowke a na Zambrow wahadełko to się w Łomży wpierdzielilem a ona tak zakorkowana Podlasie mega poszło do przodu

Poszło poszło... 

I tyle hektarów terenów zielonych do koszenia wzdłuż tej viabaltiki, rzut beretem ode mnie i nie mogę dostać roboty na koszenie 😉

Znaczy mogę, ale za takie śmieci, że nawet pieniędzmi tego nazwać nie można. Już więcej zarobi na kasie w biedronce... Tyle zatoczek, zjazdów, serwisowek itp. I uj za podwykonawstwo koszty wrócą, o ile awarii nie będzie 😉

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

jak się ani przykładu ani wsparcia nie miało w dzieciństwie to chyba logiczne że się nie bierze za szukanie baby i zakładanie rodziny

bo często jest tak że się powiela te same schematy zachowań co zaobserwowało się u rodziców , dlatego lepiej czasem dać sobie czasem spokój 

Wszystko można. Umysł ludzki to potęga, tylko trzeba odpowiednio z niej korzystać. Podam Ci przykład mojego kolegi. W domu miał regularną patologię. Zawsze wspomina, że gdy miał 6 lat komornik zabrał mu telewizor, kiedy ogladał bajki. Ojciec chlał o ustawiał rodzinę pod ścianą. Matka lubiła innych facetów. W końcu się rozwiedli, kiedy miał jakieś 15 lat. Niby został z matką, ale na krótko, bo zwiał do dziadków. Skończył szkołę średnią, potem studia. Ożenił się i ma trójkę dzieci. Najstarszy w wieku mojego syna. Jak zmarł jego ojciec, to mimo wszystko go pochował. Na siłę przywiózł na pogrzeb matkę. Zawsze powtarzał, że nie ma do niego żalu o to, że się z matką rozstał, tylko o to, że zapomniał...o swoim synu...

A chłopak jest naprawdę mega gościem i twardo stąpa po ziemi. Razem kończyliśmy edukację, potem razem pracowaliśmy. Mam z nim kontakt cały czas. Zresztą mieszka niedaleko...

4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

To mówisz, że spod stołu robiłeś musztrę?

Jak była potrzeba, to żem wylazł🤷...

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Sam nie pijam alkoholu ale niemam nic przeciwko jak ktoś się kulturalnie przy nim bawi więc o jakich tu libacjach mowa? Pismo Święte też nie jest do końca poprawnie przetłumaczone i można jest sobie różnie interpretować więc za tym się nie kryj.

Łowiczak u którego pracuje mój kuzyn wygrał walkę w MMA więc było co świętować. A i tak przed północą wrzuciłem ma nogach do domu jak porządny mąż i ojciec.

Amen idę spać.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v