Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale żem się dziś urobił 🙆 o Maryjo

Dniówka na Ance, o 5 powrót, szybki obrządek, kosiarka i jazda 8,5ha

Dopierom wrócił. 

Ale trawy porosły ładnie. 2ha nie kosiłem bo poligon, reszta aż kosiarka stawała przy 9km/h. Daj Bozia dwa dni pogody jak nadają to będzie ładna kiszonka. 

• Like 1
Opublikowano

Ja też 

I mały włos a by był 3080 rok wcześniej 

Ale wtedy dach na oborze zmieniałem 

No i 61xx bardziej mi się podobały 

Ojciec namawiał na 30xx do czasu jak nie wsiadł do 61xx

Jak wsiadł do 6460 to chciał odrazu płacić pieniądze 

Jak by to był 6455 to bym nie przeszkadzał, a nawet podpuszczał 🤭

6 minut temu, Baks00 napisał:

Na serię 30xx miałem chęć swego czasu

Opublikowano
3 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Marcin z tego co kiedyś mówiłeś to masz dosyć szeroką działkę koło gosp. Rób w stodole stanowiska na działce ogrodzenie wybiegu i lux robota. Gdybym ja miał szeroką działkę i nie taką gliniatą to bym sobie już dawno tak zrobił

Daj sobie spokój.... 

@Łolek zbyszek przyjechał dziś i podziwiał sprzęt. Popiliśmy trochę pod nowy nabytek 🤣🤣

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja też 

I mały włos a by był 3080 rok wcześniej 

Ale wtedy dach na oborze zmieniałem 

No i 61xx bardziej mi się podobały 

Ojciec namawiał na 30xx do czasu jak nie wsiadł do 61xx

Jak wsiadł do 6460 to chciał odrazu płacić pieniądze 

Jak by to był 6455 to bym nie przeszkadzał, a nawet podpuszczał 🤭

Był 3065s nie daleko i w moim budżecie,ale w końcu facet się rozmyślił a żona wymyśliła kuchnie 🤷

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Nie rozumiem jak człowiek może uderzyć bliźniego swego jeszcze dla pieniędzy. To się kłóci z dekalogiem, pycha chciwość pijaństwo .. to ostatnie tyczy się też Ciebie. Tego się nie da oglądać. Idę spać - i jakby to napisał jacus- jak większość tutaj SAM😬

Wiesz co Pan Jezus zrobił w Kanie galilejskiej żeby się ludzie dobrze bawili?

Jak nie to odczytaj 😀

Opublikowano
11 godzin temu, 6465 napisał:

Przy twoim areale nie myślałeś o 2 rzędowej?

Anna z614 dwuskibowa stoi za oborą 😉 ojciec kiedyś kupił z PGR-u za grosze z przyczepą części zapasowych...

pół wsi się zjechało do hektara bo to miało wysyp nonstop, bez zbiornika. 6 ludzi na kombajnie i po dwóch dniach odstawiona w krzaki 🤪 tyle było kamieni i brak ładowacza, że każdemu mina zrzedła i nikt już nie chciał żeby mu kopać na odrobek... 

Ja miałem 3 lata temu wniosek na mgr umowa podpisana tylko brać... ciągnik 120km, opryskiwacz z GPS, rozsiewacz, sadzarka, formownica i mała przechowalnia z przenośnikami i sortownikami. Za zwrot był plan kupić niestarego Grimma do dużego ciągnika. 

Ale choroba wróciła, covidy i inne rzeczy aż w końcu wypadek rodziców i na wiosnę jakoś minął termin realizacji. 

Z wielkich planów rozwoju w dwa lata do likwidacji, wywożę ostanie kartofle do cna 😉 

i nie płaczę. Aby zdrowia, reszta to nic nie warte 

A Marcinek mówi, że mu świat się wali bo panna focha strzela 😉 

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Jak nie to odczytaj 😀

Ty nie naginaj treści Pisma Świętego do swoich pijackich libacji☝️

• Haha 3
Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał:

Anna z614 dwuskibowa stoi za oborą 😉 ojciec kiedyś kupił z PGR-u za grosze z przyczepą części zapasowych...

pół wsi się zjechało do hektara bo to miało wysyp nonstop, bez zbiornika. 6 ludzi na kombajnie i po dwóch dniach odstawiona w krzaki 🤪 tyle było kamieni i brak ładowacza, że każdemu mina zrzedła i nikt już nie chciał żeby mu kopać na odrobek... 

Ja miałem 3 lata temu wniosek na mgr umowa podpisana tylko brać... ciągnik 120km, opryskiwacz z GPS, rozsiewacz, sadzarka, formownica i mała przechowalnia z przenośnikami i sortownikami. Za zwrot był plan kupić niestarego Grimma do dużego ciągnika. 

Ale choroba wróciła, covidy i inne rzeczy aż w końcu wypadek rodziców i na wiosnę jakoś minął termin realizacji. 

Z wielkich planów rozwoju w dwa lata do likwidacji, wywożę ostanie kartofle do cna 😉 

i nie płaczę. Aby zdrowia, reszta to nic nie warte 

A Marcinek mówi, że mu świat się wali bo panna focha strzela 😉 

Bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 🤷 ja też uważam że zdrowie jest najważniejsze

9 minut temu, 6465 napisał:

@pedro2 doskonale Cię rozumiem. U mnie w domu też w ciągu jednego dnia zmieniły się plany i pryiorytety.

No ,u mnie też 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 godziny temu, Sylwekx25 napisał: Marcin z tego co kiedyś mówiłeś to masz dosyć szeroką działkę koło gosp. Rób w stodole stanowiska na działce ogrodzenie wybiegu i lux robota. Gdybym ja miał szeroką działkę i nie taką gliniatą to bym sobie już dawno tak zrobił Daj sobie spokój....   

Z planami na wybieg dać se spokój czy z przekonywaniem Marcina? 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jakiego fynda🤔🤔🤔

No tego nie określił...powiedział cyt. "daję Fendta"...teraz się zastanawiam, czy łon czasem nie miał na myśli np takiego🤔😱...

images (2).jpeg

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

8 minut temu, 6465 napisał:

Jak nie to odczytaj 😀

Ty nie naginaj treści Pisma Świętego do swoich pijackich libacji☝️

Sam nie pijam alkoholu ale niemam nic przeciwko jak ktoś się kulturalnie przy nim bawi więc o jakich tu libacjach mowa? Pismo Święte też nie jest do końca poprawnie przetłumaczone i można jest sobie różnie interpretować więc za tym się nie kryj.

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

a żarem srasz bo ci się z dziewczyną nie układa... 

Chciałbym mieć takie problemy...

To co mam zrobić , gorszy problem znaleźć 🤔

2 minuty temu, Desperado napisał:

Częściowo na własne życzenie.

To prawda

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Pismo Święte też nie jest do końca poprawnie przetłumaczone i można jest sobie różnie interpretować więc za tym się nie kryj.

Nie można, świadkowie jehowy sobie interpretują jak im pasuje.

Opublikowano
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 🤷 ja też uważam że zdrowie jest najważniejsze

Chłopie...Stan zakochania trwa 2-3 lata i choćbyś się zesrał tego nie przeciągniesz. Im dłużej byłeś ze swoją dziewczyną tym krócej będziesz cierpiał. Jedynym lekarstwem na miłość jest nowa miłość, tylko to droga donikąd. Na drugi raz się tak nie angażuj i będzie git

Opublikowano
Desperado napisał:

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Pismo Święte też nie jest do końca poprawnie przetłumaczone i można jest sobie różnie interpretować więc za tym się nie kryj.

Nie można, świadkowie jehowy sobie interpretują jak im pasuje.

Oni właśnie je poprawniej interpretują niż my Rzymscy Katolicy..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v