Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Nie dodawaj, nie dodawaj.

To jest cytat z wypowiedzi często pojawiających się tutaj. Dlatego w cudzysłowie.

Dwie duże firmy drogowe mają u mnie we wsi żwirownie i kamieniołom, jak duże upały to od 4 rano już tłuką i do 22. Tyle że się zmieniają 

No ja wiem, ja wiem. Tylko do wszystkiego trzeba dokładać, nic się nie opłaci

Opublikowano
49 minut temu, pedro2 napisał:

Ja nie jestem zupa pomidorowa żeby mnie każdy lubił. 

Jak Ty dzielisz ludzi na mądrych i głupich wg swojego światopoglądu to mało chyba mądrych masz wokół siebie. 

Bardzo mało ale wolę mieć dwóch co myślą podobnie niż 10 wrogów którzy myślą inaczej. A każdy kto myśli inaczej to potencjalny wróg.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie ma ani jednego grzyba

Sprawdź między palcami u stóp. 🤭

Opublikowano
31 minut temu, Kowalsky30 napisał:

8 godzin too... nie wiem, chyba gdzieś w urzędzie. Na drogach, produkcji minimum 10. Jak soboty wolne to i tak dobrze

Może sezonowo, ale czy cały czas? Zresztą, znam różnych etatowców, i zazwyczaj pracują 8, chyba, że jakiś większy nawał roboty na produkcji itd. Nie cały czas. Soboty pracują nawet chętniej, bo im więcej płacą. 

Opublikowano
Warmiak napisał:

13 godzin temu, Gość napisał:

A da rade to mechanicznie zebrać czy trzeba najmować ukraincow. Woda to jak za pomocą deszczowni?

Kolega Paprykarz zniknął.

tam odrazu znikną... pewnie przemianę przechodzi 😁🤔

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

No ja wiem, ja wiem. Tylko do wszystkiego trzeba dokładać, nic się nie opłaci

Jak się nie opłaci finansowo albo nie warto z innych powodów tak jak u mnie to szukać alternatywy. 

@6465 dobrze mówi, chłop otarł się o śmierć i wie co w życiu ważne, robi tak żeby jemu było dobrze. Terapia szokowa najlepsza. 

Siedzieć w bagnie i jęczeć albo zaklinać rzeczywistość to nie sztuka. 

U mnie ojciec też zemści, że będę tak jak inni doplatowcy siał żyto bez gnoju i 2t zbierał. I nic nie dociera, jego szkoła taka, że trzeba jebać aż się za***ać.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Pogoda będzie w kratkę dla przestępców.🤣

Dla rolnika również, trochę słońca i deszczu

Muszę sianokiszonke drugi pokos robić 

Z dwa tygodnie mi zejdzie

Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

Jak się nie opłaci finansowo albo nie warto z innych powodów tak jak u mnie to szukać alternatywy. 

@6465 dobrze mówi, chłop otarł się o śmierć i wie co w życiu ważne, robi tak żeby jemu było dobrze. Terapia szokowa najlepsza. 

U mnie ojciec też zemści, że będę tak jak inni doplatowcy siał żyto bez gnoju i 2t zbierał. I nic nie dociera, jego szkoła taka, że trzeba jebać aż się za***ać.

Życie to sztuka wyborów. Każdy z nas dokonuje ich sam ( przynajmniej powinien ) i każdy kroczy droga, którą sobie wybrał. Słabym jest obwinianie innych za własne niewłaściwe wybory...

Pójdziesz na etat, to się zorientujesz. Jeśli to nie będzie Twoja droga, zawsze możesz zawrócić. Obyś tylko się nad tym zbyt długo nie zastanawiał...

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Pogoda będzie w kratkę dla przestępców.🤣

Dla rolnika również, trochę słońca i deszczu

tak krótko?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To ile ty tego masz 100 hektarow  

29 minut temu, pedro2 napisał:

Sąsiad mój tak robi już z 10lat jeszcze dodatkowo autolawete i minikoparke ma 

Przyjdzie pewnie kiedyś i na mnie czas na że krowy skasuje 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
51 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Teraz to i trawa ruda podgnita ,liści w ciul ,i nie podeschnie  ,i stara [ no a w sumie u Ciebie pewnie plus 15 , u mnie niecałe 4] . Ja to wiem że zima jest i się streszczam ,a Ty ryjesz na okrągło z jednodniową przerwą na Walentynki .

Opublikowano
42 minuty temu, Qwazi napisał:

Życie to sztuka wyborów. Każdy z nas dokonuje ich sam ( przynajmniej powinien ) i każdy kroczy droga, którą sobie wybrał. Słabym jest obwinianie innych za własne niewłaściwe wybory...

Pójdziesz na etat, to się zorientujesz. Jeśli to nie będzie Twoja droga, zawsze możesz zawrócić. Obyś tylko się nad tym zbyt długo nie zastanawiał...

Dokładnie. Nic nie wyprzedaję, zawsze można wrócić. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Teraz tyle czasu ? Przecież to możesz skosić i nawet jak tydzień polezy to nic się nie stanie 🤔 aby owinąć w miarę szybko.

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak będziesz się zabierał do tego tak jak do kobiety to i dłużej.

Że Ci się jeszcze chce to ciągnąć jak tak ze wszystkim się pierdaczysz to podziwiam. 

Opublikowano
21 minut temu, kizak napisał:

Teraz to i trawa ruda podgnita ,liści w ciul ,i nie podeschnie  ,i stara [ no a w sumie u Ciebie pewnie plus 15 , u mnie niecałe 4] . Ja to wiem że zima jest i się streszczam ,a Ty ryjesz na okrągło z jednodniową przerwą na Walentynki .

Będę po mamuty to Ci zdjęcie zrobię że nie ruda. Ładna trawa aby tylko dały radę wyjeść 

Opublikowano
14 godzin temu, pedro2 napisał:

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma 😉 dlatego tak bardzo chcę spróbować tego miodu "8h dziennie i nic cię nie obchodzi" czy to taki miód 

sa ludzie ktorym wszedzie zle 🤣

ja jutro ide na 24 i nie narzekam , jakas konferencja jest wiec ktos sie bedzie krecil a tak to tablet i internet caly dzien i pol nocy 🤣

14 godzin temu, pedro2 napisał:

Dobry etat pojęcie względne. Jednemu Krysia, drugiemu Marysia. Są też wyrzeczenia... Popróbujem, zobaczem 😁 najgorsze, że bez doświadczenia nic fajnego nie złapiesz na początek 

ja nie masz doswiadczenia-lata pisania na af to pikus ??

do lopaty nie trzeba doswiadczenia,  zreszta lata a z widlami to az nadto..

14 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

Gdybym z gospodarki wyciągnął 70 % tego co mam na etacie kichałbym ten etat. Te 30% nie warte zachodu

20 dobrych krów po stokroć lepsze niż byle jaki etat

no pewnie-przy krowach to nie masz gdzie tej kasy wydac, nigdzie nie pojedziesz, zadne wakacje,wikendy, 

3 godziny temu, 6465 napisał:

Powiem wam że byle jak. Kartofle urosły fajne bo i długo zielone były. Ale gniją na potęgę.

ta jak u nas ,temu wszyscy staja sie wypchac po 1 zl a te co nie gnija to po 2 /

2 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

8 godzin too... nie wiem, chyba gdzieś w urzędzie. Na drogach, produkcji minimum 10. Jak soboty wolne to i tak dobrze

chyba zatryzmales sie w rozwoju w latach 90 .

40 minut temu, pedro2 napisał:

im dluzej popracujesz tym mniejsza szansa ze wrocisz.. chyba ze roboto ujowa albo poznaja sie na ciebie i cie wywala za chwile .

Opublikowano
kizak napisał:

51 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

w środę zbierałem to jeszcze ładny towar... ale dzisiaj już pada i pogoda nie za ciekawa u mnie 4 pokos znajomy 5 zbierał...

Opublikowano
2 godziny temu, Warmiak napisał:

Kolega Paprykarz zniknął.

No i uj z nim. Zawsze ktoś jeszcze zostanie na forum. 

Opublikowano

Moje jadą prosto w koryta. Myślę, że do Bożego Narodzenia będzie po ziemniaku. Też nie widzę, żeby jakoś mocno gniły...

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

I słusznie. Alternatywę zawsze trzeba sobie zostawić. Ja przez te lata, kiedy pracowałem, równolegle powiększałem gospodarstwo. Zawsze miałem z tyłu głowy, że etat może się nagle skończyć, z takich czy innych przyczyn. I wtedy jest inna opcja. Poza tym, przeciwnie niż Jacuś pisze, z upływem lat, coraz bardziej rosła ochota, żeby zająć się tylko gospodarką. Teraz, z perspektywy czasu, myślę, że pracowałem za długo. Zgadzam się też z @Kowalsky30, że te moje 15 krów lepsze od etatu. I potrafię przy nich wyjechać ...

Opublikowano
58 minut temu, gregor1284 napisał:

Będę po mamuty to Ci zdjęcie zrobię że nie ruda. Ładna trawa aby tylko dały radę wyjeść 

Chyba że pierwsze runo kosiłeś w żniwa,to może i zielona . Moje mućki z tydzień   nie wypuszczam ,bo im tylko oczy by powypierało od wiatru wiejącego w tyłek . Nawet kęp nie uświadczysz .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v