Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

U mnie wchodziło 8 a jak się dobrze rozgarniało to i 10 samozbierających T10, takich dobrze nabitych siana

I to drapanie w gardle... Brr aż mi się nie chce wspominać

Nie widłujesz na przyczepę ,na zboczach nie wywali się ,jednemu z 5 dasz radę ogarnąc  . Pierwsze runo z mniszkiem ,pychotka 🤗 . A tak na poważnie ,oby miejsca było ,najtańszy zbiór mało złotówek . Oby tylko siano suche i do dmuchawy wrzucać w cieniu,. Coś tam parę kropli polecialo ,mrozu brak .

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nic się nie stanie, spokojnie ;) u mnie tylko -1, i to dopiero nad ranem, do 4 w nocy było na +.

Wyjeżdżałem z domu po 5 to szyby w aucie nie musiałem skrobać.

Opublikowano (edytowane)

Stoi bo w garażu trwa remont przyczepy, nie bój się, za tydzień wróci do garażu xD U mnie nawet pług w garażu stoi ;) 

Na zewnątrz tylko agregat talerzowy, agregat uprawowy i ścierniskowiec, ale to też na płycie betonowej a nie w ziemii, reszta gratów ma miejsce pod dachem ...

Volvo do garażu schowałeś czy marznie ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 godzin temu, marulekk napisał:

jeszcze jak ktos miał dużo miejsca na  stropie albo w stodole to można było dmuchac a u mnie na strop 3 przyczepy max wchodziło bo miałem duża samozbierającą i dawaj przestawiaj dmuchawe do stodoły i tak w kółko 

jak dobrze pamiętam to u nas na strop wchodzi ok. 12 przyczep T-072

tyle że jak dużo nadmuchałeś to potem trzeba było dużo przewalać

7 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

to drapanie w gardle... Brr aż mi się nie chce wspominać

ja to jakiś uczulony na ten kurz byłem, i kichałem, wrzucałem siano do dmuchawy i kichałem....

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Rysiek cały czas pracuje tylko w swoim rytmie. On nie musi brać dzierżaw aby brać i yebać za darmo aby mieć więcej od sąsiada.

jak ostatnio co chwilę słychać że coś dobiera

27 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Przy przymrozku -1 nic się nie stanie, @6465 mieszka niedaleko ode mnie, to tam też jakiegoś mrozu nie było ;) 

u Tomka jeszcze podwórko dookoła osłonięte, to i mróz nie wejdzie tak szybko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v