Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dobrze, że u nas jeszcze tak nie robią. 

Może pod koniec października wrócę jak ciśnienie polityczne wam opadnie. 

Normalna praktyka, nie ma co z tym robić.Co zrobisz, takie czasy.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Normalna praktyka, nie ma co z tym robić.Co zrobisz, takie czasy.

U was normalna, u nas nie i raczej nie będzie nigdy normalna... Za małe areały, z roku na rok ilość ludzi sadzących się zmniejsza.

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Konto pozostaje?

Zostaje.

• Like 1
Opublikowano

Byłem nawozy siać po południu. k**wa, jak mokro. Myślałem, że coś obeschło a tu ch*ja. Nawet nie wjeżdżałem z agregatem bo zaraz wałki by były za***ane. A na sobotę 30l znów podają... W wtorek podawali 10, a spadło 60...

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Te, a jak ci wczoraj o FJR odpisałem to co żeś zdziwioną minę zrobił i tematu dalej nie pociągnął???

No co tu ciągnąć? Faktycznie spore i ciężkie. Ale wygodne całkiem. 

Znajomy mi prezentował i tak tylko zapytałem o Twoje zdanie.. 

Ogólnie to dość drogie i spore przebiegi potrafią mieć. A tak to co ja tam wiem....

Motocyklista z odzysku od pół roku...😉

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Byłem nawozy siać po południu. k**wa, jak mokro. Myślałem, że coś obeschło a tu ch*ja. Nawet nie wjeżdżałem z agregatem bo zaraz wałki by były za***ane. A na sobotę 30l znów podają... W wtorek podawali 10, a spadło 60...

Somsiad dziś esem ruszył suszyć po podorywce - do południa się topił do górki ale popołudniu drugi raz szło luks. Po przyszłej niedzieli się polikwiduje poplony i posieje.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dobrze, że u nas jeszcze tak nie robią. 

Może pod koniec października wrócę jak ciśnienie polityczne wam opadnie. 

Byś mógł mnie nie zostawiać samego przed tym cyrkiem politycznym. Ale skoro musisz, to dobrego wypoczynku...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Somsiad dziś esem ruszył suszyć po podorywce - do południa się topił do górki ale popołudniu drugi raz szło luks. Po przyszłej niedzieli się polikwiduje poplony i posieje.

Masakra, buty grzęzną. Myślałem, że dzisiaj coś obeschło. Ale sie przeliczyłem. Ciapaj siadał z rozsiewaczem to nie ma sensu psuć ziemi. Jutro może coś. Chciałem przed sobotą posiać już cosik tego zachwalanego Foxxa...

Mnie bardziej ciekawi gdzie @hubertb się podział.

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Chłopaki już na webnar uciekli.

Strasznie nudne to jest.Podziwiam cierpliwośc 

Opublikowano
5 minut temu, Popier96 napisał:

Oddaj mnie 

Kurzy się na łąkach nawet

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Masakra, buty grzęzną. Myślałem, że dzisiaj coś obeschło. Ale sie przeliczyłem. Ciapaj siadał z rozsiewaczem to nie ma sensu psuć ziemi. Jutro może coś. Chciałem przed sobotą posiać już cosik tego zachwalanego Foxxa...

Mnie bardziej ciekawi gdzie @hubertb się podział.

Ja tylko jeden kawałek jęczmienia. 15a. I tyle ze zboża u siebie. Drapałem się z myślami czy nie posiać pszenicy bo mi namącili z tą facelią ale stwierdziłem, że zasieję ją jednak, coś nie wyjdzie to zaoram. 

Opublikowano

A Wita co?

Posiałem w sobotę jęczmień w totalny popiół... deszcz trochę większy przedwczoraj. 

Kajtnalem się w pole zobaczyć czy coś kiełkuje... no i jęczmień ma korzenie tak ok 1,5 cm... myślałem że w tak suchym polu jeszcze nie ruszył, a tu ... no rosnąć chce..

Opublikowano
41 minut temu, bratrolnika napisał:

Sam pisałeś że ciebie do motocykli nie ciągnie, i nigdy nie ciągnęło, więc wnioskuję że ty z tego dolnego zdjęcia 

Mąż kuzynki pokazał mi zdjęcie swojego motocykla. Ściągnął kilka lat temu z Ameryki takie bydlę. Nazwy ni huhu nie spamiętałem

Pojemność 1700cc, dwa cylindry w układzie V

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No co tu ciągnąć? Faktycznie spore i ciężkie. Ale wygodne całkiem. 

Znajomy mi prezentował i tak tylko zapytałem o Twoje zdanie.. 

Ogólnie to dość drogie i spore przebiegi potrafią mieć.

😉

Dlatego porównałem to do autobusu, fajne na długą trasę, ale jazda po mieście jest tym bardzo ciężka. 

Nie wiem czy widziałeś to na żywo, do twojego FZ6 to tak jakby półtora raza więcej motocykla, jest mega wielki. Oraz mega ciężki. 

Miałem okazję ostatnio przymierzać się do dwóch Zygzaków, starego ZZRa 1100, i do relatywnie świeżego ZZRa 1400. O ile ten pierwszy jest powiedzmy ok, choć czuć że jest to już ładny kawał sprzętu, o tyle przy tym 1400 wyglądałem jakbym miał z 14 lat. 

Zzr1400 czy właśnie FJR jest fajna jak jesteś kawał chłopa, ze 120kg wagi z 2m wzrostu 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Oddaj mnie 

Kurzy się na łąkach nawet

Naprawdę jestem zdziwiony, bo było sucho i myślałem , że ziemia przyjmie to od wtorku. Ale d*pa, jednak glina to glina. Jakby ruszył to by pewnie przeschło. Ale na takie zabawy czasu już brak. Wjechać, uprawić i posiać, opryskać i laba do wiosny. To z wtorku. Tyle deszczu spadło w moich rewirach.

123.png

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Nie wiem czy widziałeś to na żywo

No mówię że oglądałem u znajomego... 

Tylko se posiedziałem na nim... nie pytałem czy kajtnąć się da...

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale byle czego nie chce 

Przyznaj że jako tako wybrałem markę 

No jako tako🤷...ale ja bym Ci takiego ...aleś wczoraj pisał żeś nie zainteresowany 🤷🤭

IMG_20230918_162728_511.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Mąż kuzynki pokazał mi zdjęcie swojego motocykla. Ściągnął kilka lat temu z Ameryki takie bydlę. Nazwy ni huhu nie spamiętałem

Pojemność 1700cc, dwa cylindry w układzie V

Jak nie typowy Harley Davidson, to może jakiś Buell albo Indian 

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Jak Ty już nie zainteresowany...na szczęście...Twoje...

Jak to mawia Mietek...między wierszami...trza czytać...

Jeśli zamierzasz w coś wątpić to zacznij wątpić w swoje ograniczenia 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v