Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Leszy napisał:

W sumie taka nauka to nie najgorsza.... 🙃 Można się uczyć namiętnie 😉

I namiętnie chałupę ...ten no😬...

bo żona zerka i lepi, żeby...nie przeczytała🤦...🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, wysoki1122 napisał:

@Agrest ty sporo budujesz jakie są ceny przekrycia blachą trapezową. Zdjęcie eternitu i położenie blachy, bocznych obróbek nie będzie a gąsiorki są gotowe zamówione razem z blachą więc żadnych giętarki nie potrzeba. Są jeszcz i szczyty do zrobienia blacha jak za to liczyć?

Gregor Ci wyliczy😁

Ja budowałem nowe .

Ustalone i zapłacone 25zł za m² krycia trapezem i 25zł za mb obróbki.

Obróbki to kalenica, pas nadrynnowy xe, podrynnowy x2, orynnowanie x2, wiatrówki.

Zazwyczaj podobna kwota wychodzi za pokrycie dachu, jak i za obróbki. Oczywiście przy prostym dachu.

Ale rozbieżności wśród ekip będą spore

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Ty, tatko mojego widziałeś 🤔

Ale nie gruby gospodarz🤷

3p było od nowości,2silniki widział,z trzecim odjechał ...🤦

No to tatko z charakterem facet 👌...bo tego, co widziałem, to gość do wszystkiego...i do bitki i do wypitki...jak się w kolejce po wysłodki stało i on był to atmosfera taka, że z tydzień możnaby było stać

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No to tatko z charakterem facet 👌...bo tego, co widziałem, to gość do wszystkiego...i do bitki i do wypitki...jak się w kolejce po wysłodki stało i on był to atmosfera taka, że z tydzień możnaby było stać

Powiem tak kat na maszyny😔

Doskonale pokazał czego nie robić

Temperamentu nie zmienisz🤷

Opublikowano
35 minut temu, Qwazi napisał:

Eee...pewno nie...jakaś taczka i łopatą by mogła się nie zmieścić🤔...Zaraz, jak zrobiłem prawo jazdy, była wywózka buraków. Jeden gruby gospodarz miał nowego 3p. Zapinał do niego 3 przyczepy d35 i tym zestawem wywiózł burak z jakichś 6-7 ha podróżując ok 10 km w jedną stronę. Pedał gazu miał u niego tylko dwa położenia zero albo max. Po kampanii buraczanej 3p zmarł. Wysłodki woził ciapkiem...już po jednej przyczepie 

Guzik go nauczą 🤔...i tak się będzie uczył później...na błędach...a w tym przypadku...lepi nie😉🤭...

3p ponoć dobre jeśli oryginalne brytyjskie

Opublikowano

Ja tego nigdy nie miałem i nie zamierzałem nawet. Mój brat ma MF 235 ,tego z grubą kierownicą i śrubami calowymi. Jakoś różnicy między tymi z metrycznymi nie widać. Wady te same. A czy to jest twardsze. Od czasu, jak ruszył silnik na pewno nie, a wcześniej trudno powiedzieć 🤷. A ten silnik w c360 to wg mnie też porażka, może nawet większa. Wyje to tylko i nic więcej. Ani mocy nie ma ani paliwa nie oszczędzi, chyba, żeby obciążenia wogóle nie miał, to może 

• Like 1
Opublikowano

No i konkurencja się zwalcza 

Nieźle pojechali 

Jeden wieży w czary i ma wstążki na nowej sieczkarni 

Drugi dziś przywiózł na pole wróżkę 

Policja była 😂🤣

Księdza mógł wezwać co by urok wróżki odczynił😂

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Leszy napisał:

Idź na kurs inseminacji, to Cię nauczą manipulować życiem 🙃

O jeszcze. Skończta lepiej te rady 

Prześcieradło na głowę, gwizdać w oko, a teraz jeszcze jak z pipetą w rękawicy mnie zobaczy to będzie Choroszcz nie potomek. 🙋

4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

...własnego...

To zaprezentuj. Ty wprawiony w usuwaniu kont. .. własnych.. 

Opublikowano
27 minut temu, pedro2 napisał:

O jeszcze. Skończta lepiej te rady 

Prześcieradło na głowę, gwizdać w oko, a teraz jeszcze jak z pipetą w rękawicy mnie zobaczy to będzie Choroszcz nie potomek. 🙋

Na poważnie jak kto zainteresowany, to seks punkt w owulację, tak by miała jeszcze orgazm, i masz syna. 😉 Naukowo potwierdzone podobno 😉

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Albo od Helmuta na handelek ciągnie 😉 a potem to " łooo transport drogi, ciężarówką wieźć" 🤭

B.A.G.by mnie w telewizji pokazal.I tak nie raz spocony z tamtad jadę.Ropa na Orlenie 6,04, ma rozmach nasza władza 

Opublikowano
6 godzin temu, wysoki1122 napisał:

@Agrest ty sporo budujesz jakie są ceny przekrycia blachą trapezową. Zdjęcie eternitu i położenie blachy, bocznych obróbek nie będzie a gąsiorki są gotowe zamówione razem z blachą więc żadnych giętarki nie potrzeba. Są jeszcz i szczyty do zrobienia blacha jak za to liczyć?

@gregor1284 pomożesz wyliczyć 

Opublikowano

Coś ten front z opadami niemrawy.o 4 trochę pokropiło i po wszystkim.

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Właśnie o to chodzi. Bus z lawetą jest, ale nie przywiozę tego. 

No Mietek mówił żeby przez dziurę w prześcieradle to wtedy pewniak

Tylko co dziurę wydłubię to na wieczór zaraz zacerowana. Wyczuwam sabotaż, kurpianka cwana bestia 🤔

To nie ja podpowiadał

2 godziny temu, wysoki1122 napisał:

@gregor1284 pomożesz wyliczyć 

Co wyliczyć? Teraz same zdjęcie eternitu kosztowne bo nikt się truć nie chce. Będę wróżył to kto zaraz policję wezwie jak wczoraj u Karola na pole. Niektórzy próbują bez zdjęcia eternitu 

https://vm.tiktok.com/ZGJ7eSAJ7/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v