Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja p*erdole, tu nawet sensu nie ma wchodzić, człowiek nie ogląda wiadomości, nic nie czyta to tu mimo woli o tym klepią. Szkoda czasu.

Kiedy siewy zaczynamy. Też mam dylemat czy jeszcze jedną działkę zaorać i zasiać pszenżyto czy zostawić na jęczmień 🤔

Opublikowano
58 minut temu, marcin19071980 napisał:

To przestanie być śmieszne jak Donaldek wygra.Jaki ten PiS jest to każdy widzi a przynajmniej asfaltu nie wpusza.Ja do Rzeszy często jeżdżę to widzę co to k.... wyprawiają.Ukraicow nie trawie ale i tak spokojniejsi jak to.

Minister Wawrzyk się z tym wpisem zgadza ;) 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Minister Wawrzyk się z tym wpisem zgadza ;)

Pochlastał się w nocy w ciężkim stanie trafił do szpitala.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wcześniej niż 5.10.

Nie no ja planuję po 25.09

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kozioł ofiarny? Wszyscy tam umoczeni, ale pewnie chcieli na jednego winę zwalić. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Nie no ja planuję po 25.09

Na pewno nie we wrześniu bo gorczyca po ziemniakach dopiero wzeszła i chcę wywieźć obornik na wszystkie kawałki i wszystko na raz zaorać.

Opublikowano

piwniczaki tak maja -mysla ze jak zamkna oczy to noc jest a tu w kolo jasny dzien.. 

gdyby nie ja to nie wiedzielibyscie jak wyglada kraj za wsia 😂

4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

To od wiatru zależy?

To jednak najgorszy jest wiatr...

odczules kiedys na wlasnej skorze halnego ??

3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

A no to jak tak mówiła....ale...udowodniła to jakoś?🤭

sa odpowiednie dane- wczasei halnego ilosc samobojst wzrasta sporo

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Szkoda że nie idą czekoladowe dziewczyny 🙂

nie ida tylko przylatuja-pelno ich w miescie..

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Jeden mówił że z Czernichowa jak zapytali  dlaczego Ciorny?😄

jesli juz to z czerniHowa...bo ja z czernichowa i czornych u nas ni ma..

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Przecież to  sami inżynierów. Makrela z macronem myślała że  mądrych sobie zostawi a reszta na wschód  a wyszło inaczej 

Starzy to ci za Adolfa? Jak oni już  kaput 

nasi za to sprowadzaili filmowcow tysiacami 😂

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

To przestanie być śmieszne jak Donaldek wygra.Jaki ten PiS jest to każdy widzi a przynajmniej asfaltu nie wpusza.Ja do Rzeszy często jeżdżę to widzę co to k.... wyprawiają.Ukraicow nie trawie ale i tak spokojniejsi jak to.

jezdzisz na targi-gdy sprzedaz towar to wyjdz w miasto..przejdz sie ulicami ...popatrz jak wyglada warszawa,wroclaw, lodz -gdzie tam jezdziz..

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ci starsi Niemcy to już trochę zmadrzeli ale ale młodzi to mają tak baniak zryty że słów brakuje.

Nie wiem, nie znam. Ale w sumie to u nas co, inaczej? Jak niekiedy trafię w Łomży czy Białymstoku gdzieś niedaleko szkoły czy dworca jak idą młodzi to samemu przed sobą mi wstyd co to k**wa jest. Jak to chodzi poubierane, jakie fryzury, jaka gadka... chłopaka od dziewczyny nie odróżnisz. 

Oni żyją trendami z tiktoka, jakimiś akcjami debilnymi, za nic wartości, a poświęcić się w imię jakiejś wyższej idei narodowej... abstrakcja.

Do mnie niech taki zabłąkany ciapaty zajdzie na podwórko to bez skrupułów rura idzie w ruch 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Do mnie niech taki zabłąkany ciapaty zajdzie na podwórko to bez skrupułów rura idzie w ruch 

Ostatni raz jak jacyś ciapaci zajrzeli na podwórko to byli cygani. Sporo ponad dekadę temu. Jakiś agregat prądotwórczy chcieli zhandlować.  

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Kozioł ofiarny? Wszyscy tam umoczeni, ale pewnie chcieli na jednego winę zwalić. 

Standardowa zagrywka wszędzie tam, gdzie ktoś za coś odpowiada i kogoś nadzoruje...kogoś trzeba spuścić🤷...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

Ostatni raz jak jacyś ciapaci zajrzeli na podwórko to byli cygani. Sporo ponad dekadę temu. Jakiś agregat prądotwórczy chcieli zhandlować.  

Cygan to pikuś, przychodził wcisnąć jakieś barachło i przy okazji cię obrobić. Wiedziałeś o tym. Krzywdy nikomu nie zrobili jak pognałeś. Tu nie wiadomo czego się po nich spodziewać. 

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

sa odpowiednie dane- wczasei halnego ilosc samobojst wzrasta sporo

Bo najgorszy jest wiatr...

Jacuś pytanie mam ..

Czy zauważyłeś związek pomiędzy uprawa talerzowką, a zwiększeniem się ilości perzu w polu? Bo z takimi opiniami się spotkałem.

Opublikowano

żaden socjalny kraj się przed nimi ustrzec się nie da. 

to ich raj, gdzie niewierni na nich pracować będą 

Opublikowano (edytowane)

Nie wierne psy mają na nich pracować , bo ich religia tak nakazuje . Zaś my na własną plujemy taka to różnica . To będziemy ich wyznawać i na nich pracować .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
34 minuty temu, Leszy napisał:

pewno mieszkasz tam gdzie diabeł mówi dobranoc🤭

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, pedro2 napisał:

Nie wiem, nie znam. Ale w sumie to u nas co, inaczej? Jak niekiedy trafię w Łomży czy Białymstoku gdzieś niedaleko szkoły czy dworca jak idą młodzi to samemu przed sobą mi wstyd co to k**wa jest. Jak to chodzi poubierane, jakie fryzury, jaka gadka... chłopaka od dziewczyny nie odróżnisz. 

Oni żyją trendami z tiktoka, jakimiś akcjami debilnymi, za nic wartości, a poświęcić się w imię jakiejś wyższej idei narodowej... abstrakcja.

Brak zajęcia i rygoru którego rodzice dać nie potrafią a sami nie wiedzą co to takiego.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Bo słabe czasy tworzą....

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

znajac w zycie to bys najpierw w spodnie narobil a potem uciekl  😂..

wam na wsi sie wydaje ze wiatr zmian was ominie-zyjcie dalej w iluzji..

ile masz dzieci ??  w jakim wieku ??

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Jacuś pytanie mam ..

Czy zauważyłeś związek pomiędzy uprawa talerzowką, a zwiększeniem się ilości perzu w polu? Bo z takimi opiniami się spotkałem.

to norma-tylko ze ja perzu nie mam -tego zalatwilem raunapem i agregatem z walkami. talerzowka tnie klacza na mniejsze kawalki i te w ziemi sie mnoza..jedyne wyjscie to orka ile fabryka dala..

na swiezych dzierzawach jest problem ale tylko na chwile.

poza tym ja tez uzywam pluga .

dzisiaj stalerzowalem do obiadu 3 ha, po obiedzie to jeszcze 1 zostaje..

gdybym ci pokazal pole po jeczmeniu pod pszenzyto to bys i tak nie uwiezyl ze nie orane..

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Jacuś pytanie mam ..

Co do samobójstw depresji itp to nie ma sie z czego śmiać ale najwiecej takich przypadków jest właśnie podczas brzydkiej pogody oraz późno jesienią. Psychika człowieka ma duży związek z pogodą i porami roku.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

pewno mieszkasz tam gdzie diabeł mówi dobranoc🤭

Nie jest tak źle. W sumie wszędzie blisko. Jednak samochodem. Teraz nawet autobus szkolny zajeżdża. Pod samą bramę. Chociaż bez jakiegoś środka transportu to by człowiek mógł i zdziczeć. Do sąsiadów daleko, z jednej strony pola a z drugiej bagna i rzeka. 

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

gdybym ci pokazal pole po jeczmeniu pod pszenzyto to bys i tak nie uwiezyl ze nie orane..

No jak byś mógł... chętnie zobaczę...

12 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Psychika człowieka ma duży związek z pogodą i porami roku.

Wiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v