Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

14 minut temu, wojtal24 napisał:

wisniowka ? rabarbarowa? pigwowa?

wiśniowa bądź porzeczkowa ? rabarbarowa? pigwowa?

Wiśnia, rabarbar iiii mirabelki  że szczawiu jeszcze nie robiłem 

to 2 trafienia na 3 to niezły wynik

Aktywnyrolnik7245 napisał:

10 godzin temu, Agrest napisał:

Opowiadaj. Co luba nawywijała?

10 godzin temu, gregor1284 napisał:

Nie będzie tanga między wami choćby nawet cud się ziścił? Nieeee poooomooożeeee niiiiic? 

😡

9 godzin temu, Leszy napisał:

W ogóle czy jakaś pokuta??? 

Tylko piwo od czasu do czasu

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Spróbuj mojej rady 🤭🤭 a właściwie mojego kolegi ja tylko przekazałem w świat :o

Szczerze to dość mam już 

szczerze mówiąc to porozmawiaj z nią poważnie i szczerze może zróbcie sobie przerwę w byciu razem a Ty między czasie ogarniesz sobie jakąś dziewczynę że wsi co będzie znała rolnicze życie bo szkoda Twoich nerw wykończysz się chlopie

• Like 2
Opublikowano

Któren tu taki rozrywkowy?😱

https://agrofoto.pl/artykul/wybuchowy-burak-przyjechal-na-teren-cukrowni-schowany-w-jednym-z-transportow-burakow/

Opublikowano
11 godzin temu, marcin19071980 napisał:

To zwykła przyczepa przeladowcza.Nic nowego.Troche bez sensu bo i tak wywalam ziemniaki w kosz przyjeciowy i nie bardzo wiem w czym miała by mi ona pomóc.Zbior mam zmechanizowany do tego stopnia że i tak nikogo na kombajnie nie ma poza dwoma polami gdzie są kamienie ale wąskim gardłem jest konieczność układania worków na paletach.Nie da się tego przyspieszyć i trzy worki na minutę to max co można ogarnąć a normalnie to dwa.Oczywiscie można zawsze odstawić towar do paczkamrni ale tam okradną cię w biały dzień i na ten moment dadzą max1,10gr.Ta technologia dla większości ludzi z tego forum to jak lot w kosmos i wielu nadal marzy tu o Karlikach Bolkach i Annie nie wspominając już że są tacy co kopia dwurzędówką ale i kopaczka gwiazdową.Ponad to większość zachodnich kombajnów nie toleruje zachwaszczenia plantacji co niestety wielu uczestnika tego portalu traktuje jako zamach na zdrowie publiczne bo przecież jak pyrki nie są zaje.....e chwastem po szyję to są trujące.Ziemniaki z filmu są nawadniane i prawidłowo nawożone co jest następnym punktem dyskwalifikującym tą uprawę w oczach fanatyków ziół na polach bo najlepiej wychodowac orzeszki z sadzeniaków nabytych na targowisku.I tak dalej i tak dalej.Ludzie którzy się tym zajmują wiedzą jak to robić by było dobrze ale niestety to forum nie jest najlepszym miejscem do szerzenia takiej wiedzy.

Nie dopuszczają myśli że era mija to co było, nastaje czas mechanizacji jeden . Zamiast 10 gospodarstw .

Opublikowano

Co ty bredzisz Galan?.

Toż rolnikow ciagle ubywa .. kto potrafi liczyć i nie ma perspektyw ten odchodzi.   Sam siebie straszysz czy o co ci chodzi ?

Próbujesz własną nieporadność przedstawić jako sukces?

Opublikowano (edytowane)

Ja już nie chce tu na ten temat dyskutować bo to jest mieszanie kijem w wiaderku g....  @pedro2 jest w temacie o ziemniakach w którym Ja się nie wypowiadam.To tam właśnie opisują swoje plony teraz więc wnioski niech każdy sobie sam wyciągnie.A najlepsze jest to że dyskutują o tym od wiosny i efekty mają jakie mają.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

A to oki...

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Szczerze to dość mam już 

No dobra ...

A co się stało? Nie chcę się zamążpójść ?

Opublikowano
52 minuty temu, Łolek napisał:

Dla każdego coś dobrego 

IMG_20230910_075029.jpg

No i to jest trunek godny mego gardziołka🤤 a nie te sklepowe rozpuszczalniki. 🤮

Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ja już nie chce tu na ten temat dyskutować bo to jest mieszanie kijem w wiaderku g....  @pedro2 jest w temacie o ziemniakach w którym Ja się nie wypowiadam.To tam właśnie opisują swoje plony teraz więc wnioski niech każdy sobie sam wyciągnie.A najlepsze jest to że dyskutują o tym od wiosny i efekty mają jakie mają.

Efekty są takie, że zbierają po 8 ton pszenicy z V klasy- poczytaj AF. A tak na poważnie to każdy ma wybór. Jeden kupuje przemysłówke nafaszerowane chemią drugi ekologiczne. Ja staram sie nie kupować ziemniaków z biedry czy innego gówna bo to gówno, biore od kolegii z pół ekologii. Jak komuś pasuje to niech kupuje. Mamy wolny rynek.

Opublikowano
51 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tak z rana?

Na dobry trunek każda pora jest dobra. 😁

Opublikowano
22 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Nie wiem kto Ci na odcisk nastąpił, ale nie chcę wchodzić w polemikę boś dobry chłop, a ze mną to różnie się kończy. 

Od kilku dni dziwnie się zachowujesz, tak jak mój ojciec po żniwach stwierdził, że owies tak hvjowo posypał bo już trzeci rok nie daje pod niego polifoski, a kiedyś co roku dawałem 🤦 susza jakiej daaaawno nie było, a on już zna powód, polifoska po 3,5tys załatwi sprawę suszy 🤷 

Chłopaki piszą o 30-40t ziemniaka z nawadnianych plantacji. W normalnym roku przy takim nawadnianiu było by 60t więc nie ma co insynuować.

• Like 3
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

to nie jest tak jak piszesz TY robisz to na dużo skalę zbierasz duży plon zgodnie z dobra praktyka rolnicza umiesz to zrobić podlewasz itd (nie będę się rozpisywał bo sam wiesz najlepiej) Pioter @chloporobotnik robi to dla siebie na własne spożycie chce to robić jak najbardziej ekologicznie bez nawozów opryskiwacz itp żeby jemu starczyło na spożycie a Pedro robi ziemniak przemysłowy każdy z Was niby uprawia ziemniaki ale każdy ma inny cel w tej uprawie i cała filozofia ważne żeby każdemu z was było dobrze

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

@chloporobotnik robi to dla siebie na własne spożycie chce to robić jak najbardziej ekologicznie bez nawozów opryskiwacz itp żeby jemu starczyło na spożycie

Ja to robię dla siebie i takim, którzy takie coś chcą kupić. A co rok mam takich więcej. Biorą razem z jajkami, warzywami, kurakami, teraz jeszcze indyki no i nie wspomnę o uszatych.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 3
Opublikowano
13 minut temu, marcin19071980 napisał:

No i już. @pedro2teraz rozumiesz.Przeczytaj wyżej.

Już Ci mówiłem, olej i bądź ponad to. Każdy ma prawo wyboru.

Szkoda, że ta niby ekologia konsumencka w 90% przypadków ogranicza się do 200kg ziemniaka, a wpiernicza jeden klient z drugim gówno techniczne w pieczywie, ciastkach itp. W wyrobach mięsopodobnych, napojach, tego już nie widzi skąd i jakiej jakości i czym nafaszerowane przyjeżdża więc mnie takie gadanie nie rusza." Bo on widzi mnie jak jadę z opryskiwaczem i go truję " jeszcze zadowolony, że fajzer go przed covidem uratował... 

Daj spokój Marcin 😉

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, Baks00 napisał:

W sumie może i masz rację, pieniądze w dalszej drodze już Markowi nie pomogą 

Marek bogatszy jak ja, i to pewnie kilkukrotnie, to ta koperta w drugą stronę powinna iść 😋

11 godzin temu, jacus napisał:

w tv zobaczylem i mysle zeby zobaczyc- w krakowie to jest mocno sredniawe..

udz  miasto meneli-wedlug lindy bogusia. najwyzej piotrkowska zobacze.

Pojedziesz do Łodzi, to tak jakbyś się cofnął w czasie, poważnie mówię 

27 minut temu, superfarmer02 napisał:

Kolorowe sny🤭😂

Jadziem tam??? Jak będą z kościoła wracać to się jaką bramę zrobi

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja to robię dla siebie i takim, którzy takie coś chcą kupić. A co rok mam takich więcej. Biorą razem z jajkami, warzywami, kurakami, teraz jeszcze indyki no i nie wspomnę o uszatych.

To ty sprzedajesz sporo. Czemu jednak ta niechęć to sprzedaży np. zboża? 

Opublikowano
28 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo ludzie nie chcą jeść gówna. 

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo na zboże trzeba klienta szukać a tu klient szuka sprzedającego.

To tak, jak z moimi cielakami...to jest wygodne...

Tylko, żeby tak było towar musi mieć renomę i musi być go na rynku niewiele...

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

To tak, jak z moimi cielakami...to jest wygodne...

Tylko, żeby tak było towar musi mieć renomę i musi być go na rynku niewiele...

Wygodne bo jajka jeszcze w kurzych tyłkach a już zamówione, króliki nieraz jeszcze nienarodzone a już zamówione.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v