Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, mam oryginalny. Ten jednosekcyjny nadaje się na złom. 

No to już do Anny czy Bolka wystarczy 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No to z oryginalnego to żaden problem. Kawałek przewodu z oczkiem i do rozdzielacza na otwór zasilający, z drugiej strony gniazdo i chula. Koszt nikczemny, roboty chwila

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

17° ☁️

Opiłeś volvo czy czekasz na wrzesień?

Zatankujesz do pełna czy zawsze za 50zł?

Wejdzie 800kg pszenżyta?

Tyle pytań😜🤭🤭🤭

Opublikowano

Ale nawet jeśli to nie chcę, bez węży. Tak jak w Hassi mi się podobało, wszystko w kombajnie, bez żadnych węży, wyjść. Choć w tym roku i tak będzie kopane końską a czy w przyszłym roku w ogóle będą ziemniaki to nikt nie wie.

Opublikowano
Agrest napisał:

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

17° ☁️

Opiłeś volvo czy czekasz na wrzesień?

Zatankujesz do pełna czy zawsze za 50zł?

Wejdzie 800kg pszenżyta?

Tyle pytań😜🤭🤭🤭

za 50 to rezerwa nie zgaśnie 🙆‍♂️🤣🤦‍♂️🤣🤣🤣🤣

Qwazi napisał:

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No to z oryginalnego to żaden problem. Kawałek przewodu z oczkiem i do rozdzielacza na otwór zasilający, z drugiej strony gniazdo i chula. Koszt nikczemny, roboty chwila

pioter do hydrauliki nastawiony jak kiedyś jeden dziadek do dojarki bo tam pulsatory hydrauliczne i te ,,łoleje,, to jak potem mleko pić 🤭🤪

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale nawet jeśli to nie chcę, bez węży. Tak jak w Hassi mi się podobało, wszystko w kombajnie, bez żadnych węży, wyjść. Choć w tym roku i tak będzie kopane końską a czy w przyszłym roku w ogóle będą ziemniaki to nikt nie wie.

Warto coś takiego mieć, bo nigdy nie wiesz, kiedy się może przydać. Jak chcesz mieć oryginalny rozdzielacz na błotnik to Ci mogę wysłać. Kompletny, tylko zamontować 

6 minut temu, slawek74 napisał:

za 50 to rezerwa nie zgaśnie 🙆‍♂️🤣🤦‍♂️🤣🤣🤣🤣

pioter do hydrauliki nastawiony jak kiedyś jeden dziadek do dojarki bo tam pulsatory hydrauliczne i te ,,łoleje,, to jak potem mleko pić 🤭🤪

U mnie jest jedno gospodarstwo, gdzie dojarkę mają dopiero od jakichś trzech lat. A cały czas minimum 10 krów 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Warto coś takiego mieć, bo nigdy nie wiesz, kiedy się może przydać. Jak chcesz mieć oryginalny rozdzielacz na błotnik to Ci mogę wysłać. Kompletny, tylko zamontować 

Przez 30 lat się nie przydało to i nie sądzę, że teraz się przyda... Przyczepy nawet ten traktor nigdy nie ciągnął i już nie pociągnie raczej.

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przez 30 lat się nie przydało to i nie sądzę, że teraz się przyda... Przyczepy nawet ten traktor nigdy nie ciągnął i już nie pociągnie raczej.

Ano jak tam sobie chcesz...

37 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie uda się. 

No to, jakby Rysiek zaczął tę dochodową uprawę prowadzić, to może by nas do zbioru zatrudnił🤔...pewnie by od grama płacił😉🤭...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Masz,wzdychaj🤪

IMG_20230831_110146_352.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Masz,wzdychaj🤪

IMG_20230831_110146_352.jpg

Ja pie*dolę, jak takie coś widzę to mi się na wymioty zbiera... Najbardziej znienawidzona robota - olej w traktorze na przykład zmienić i filtry przy okazji, a nie wspominam już o kombajnie... W ogóle jakakolwiek mechanika to mi się na wymioty zbiera... 

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja pie*dolę, jak takie coś widzę to mi się na wymioty zbiera... Najbardziej znienawidzona robota - olej w traktorze na przykład zmienić i filtry przy okazji, a nie wspominam już o kombajnie... W ogóle jakakolwiek mechanika to mi się na wymioty zbiera... 

No przecież to jest w kombajnie ziemniaczanym i podobno ci się to podoba.W Grimme jest rurek i wężyków jeszcze więcej tylko osłony mi się nie chce odkręcać do zdjęcia.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

No przecież to jest w kombajnie ziemniaczanym i podobno ci się to podoba.W Grimme jest rurek i wężyków jeszcze więcej tylko osłony mi się nie chce odkręcać do zdjęcia.

To jest mój "kombajn" ziemniaczany. W starej Haśce takich węży nie widziałem 🤔

20220914_100455.jpg

Opublikowano
9 minut temu, Strongman napisał:

kuruca fix u mnie tak sucho ze nie wiem, kiedy ludzie te pola porają, deszczu w prognozach nie widać.

Ja jutro już skończę, gnoje rozwiezione i zaorane. Poplon też na gnoju już wschodzi

Opublikowano
20 minut temu, Strongman napisał:

kuruca fix u mnie tak sucho ze nie wiem, kiedy ludzie te pola porają, deszczu w prognozach nie widać.

CZEKAJ ZARAZ CI WYŚLE .. u mnie tak leje ze rzepaku nie mogę zasiać 

18 minut temu, marcin19071980 napisał:

mi też się tak poci może aż tak nie a co to za spaw ? 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, marcin19071980 napisał:

To jest zaczepiane na belkę jak prasa kostka.i w ten sposób podnosisz lemiesz.Zbiornik opróżniany grawitacyjnie na jakąś niska przyczepkę.Hydrauliki brak chyba że ktoś coś wytworzył.To nie moje gabaryty więc nie interesowałem się tym nigdy ale parę razy jako eksponat stojący w buszu pokrzyw oglądałem.

Czyli na autosanie nie wysypie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v