Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, bratrolnika napisał:

A propos dzików, okazuje się że siedzą skurwisyny 200m od domu, w kukurydzy, przy samej drodze. Mało co z roweru nie spadłem jak parę metrów ode mnie się poderwały 

U nas w okolicy jest stado ponad 80 szt, nieraz rozdzielają dnia na mniejsze i idą na zwiady

• Like 1
Opublikowano

On dobry chłop i znajomych ma po całej Polsce co gotowi są poratować w każdej chwili i nie koniecznie po trzeźwymu😂😂

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No to będziesz miał co wspominać.

Bo tak ciągle normalnie, to nudne to bywa...😉

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Podejrzewam, że przez to..,że łatwiej kogoś winić niż siebie za swoje słabostki...

Ciekawe czemu mi nie odpisuje.

Aż mnie korci zapytać o brzoskwinki, ale to chyba nie to konto...

A to zawsze tak...wszyscy wokół winni, ale nie ja...ja nie...

I tak w wielu dziedzinach życia

Też mam pewne podejrzenie...

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

A to zawsze tak...wszyscy wokół winni, ale nie ja...ja nie...

I tak w wielu dziedzinach życia

Też mam pewne podejrzenie...

..,no czasami pisane tak jest...

Opublikowano

No to będziesz miał co wspominać.

Bo tak ciągle normalnie, to nudne to bywa...😉

Panie Fetorek moimi przygodami obdzielił by co najmniej pół AF 🤣

Nie jeden po nich zszedł by na zawał 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Tak bym Cię nie nazwał...ale czy to od tego?

Ja np bardziej chorąży się nie zrobiłem. Kilka bliskich osób też nie... A np moja małżonka, która się nie szczepiła...a może raz.... Jakaś starsza się zrobiła....no nie wiem czemu...

Gość 45lat 2metry wzrostu 100kg pod pachę brał,sąsiad dwa pola dalej rok temu z nim rozmawiałem jak  kapustę wycinali zdrowy jak koń.Na drugi dzień słyszę Tomek nie żyje skrzep się urwał i do serca się dostał.Dwa tygodnie wcześniej się szczepił.Kobieta 62lata już 3razy zakrzepy z ręki miała wycinane i odblokowane żyły bo był ucisk.Rok po szczepieniu.U mnie we wsi chłopak 37lat to samo,ledwo go uratowali ale co z tego jak połowicznie nerwy porażone,wylew.Pol roku po szczepieniu.No to ja już nie wiem od czego innego bo wcześniej przed szczepieniami tego nie było a przynajmniej nie u młodych ludzi.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Panie Fetorek moimi przygodami obdzielił by co najmniej pół AF 🤣

Nie jeden po nich zszedł by na zawał 

Oj tylko tak Ci się wydaje ... 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

On dobry chłop i znajomych ma po całej Polsce co gotowi są poratować w każdej chwili i nie koniecznie po trzeźwymu😂😂

Oj mam mam i oni mają też dobrych znajomych 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Gość 45lat 2metry wzrostu 100kg pod pachę brał,sąsiad dwa pola dalej rok temu z nim rozmawiałem jak  kapustę wycinali zdrowy jak koń.Na drugi dzień słyszę Tomek nie żyje skrzep się urwał i do serca się dostał.Dwa tygodnie wcześniej się szczepił.Kobieta 62lata już 3razy zakrzepy z ręki miała wycinane i odblokowane żyły bo był ucisk.Rok po szczepieniu.U mnie we wsi chłopak 37lat to samo,ledwo go uratowali ale co z tego jak połowicznie nerwy porażone,wylew.Pol roku po szczepieniu.No to ja już nie wiem od czego innego bo wcześniej przed szczepieniami tego nie było a przynajmniej nie u młodych ludzi.

Jak nie było jak było. Sąsiadowi jak miał ani 50 lat i to przed szczepieniami już parę razy przepychali żyły. Nie wspominam o takich 60+ a głównie wśród takiego towarzystwa się obracam.

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wierzę że takie coś się zdarzyło... Jednak nie lubię .. uogólnień... Zdarzało się i kiedyś że zdrowy  zmarł.

Nie rozwijam tematu... Za mało faktów znam. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak nie było jak było. Sąsiadowi jak miał ani 50 lat i to przed szczepieniami już parę razy przepychali żyły. Nie wspominam o takich 60+ a głównie wśród takiego towarzystwa się obracam.

A nikt nie mówi że przedtem tego nie było, ale nie z takim nasileniem, zresztą sami lekarze mówią że nawet choroby onkologiczne się podwoiły czy potroiły.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A po by powiązali...

Ludzie lubią widzieć to co chcą...

Kiedyś strzygi...itp, później skutki uboczne...

Lubi człowiek sobie tłumaczyć niezrozumiałe.... Stąd też wierzenia od zarania dziejów..

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Wierzę że takie coś się zdarzyło... Jednak nie lubię .. uogólnień... Zdarzało się i kiedyś że zdrowy  zmarł.

Nie rozwijam tematu... Za mało faktów znam. 

Wcale nie mówię że szczepionki wszystkim zaszkodziły czy zaszkodzą, bynajmniej.

Opublikowano
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

jak jesteś podatny, to na szczepionkę na grypę też tak zareagujesz, i na każdą inną też, dlatego wyszczepia się dzieci, bo lżej przechodzą

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

bynajmniej.

Jeden z nielicznych...👍

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Uwierz że nie.......

Teraz większość tych przygód mnie samego by do grobu wpędziła 

Ten rok nie jest twój 

Od końcówki tamtego masz cały czas pod górę 

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

jak jesteś podatny, to na szczepionkę na grypę też tak zareagujesz, i na każdą inną też, dlatego wyszczepia się dzieci, bo lżej przechodzą

Reakcja na szczepionkę a powikłania po szczepionkowe w różnym okresie czasu, to dwie różne sprawy.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał:

Wcale nie mówię że szczepionki wszystkim zaszkodziły czy zaszkodzą, bynajmniej.

Temat rzeka.Ja się nie szczepiłem ani nikt z mojego domu i nie zamierzamy.Na tym zakończę ta dyskusję.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Reakcja na szczepionkę a powikłania po szczepionkowe w różnym okresie czasu, to dwie różne sprawy.

miałeś delbetę w wojsku ? sama szczepionka też potrafiła człowieka rozłożyć na 2 tygodnie, a i powikłania po niej były, dlatego została wycofana

tylko wtedy nikt się nie pytał, czy chcesz, a potem ludzie koło 40 zawał albo udar

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

Uwierz że nie.......

Teraz większość tych przygód mnie samego by do grobu wpędziła 

Nigdy nie jest tak źle, by gorzej .... A dajmy spokój... Teraz już tylko lepiej będzie... 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v