Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chyba to nie jest produkt pierwszej potrzeby dla kierowców, podróżujących itd 

Uwierz mi, że w takie dni jak dożynki czy jakiś festyn gdzie browar lany 300ml kosztuje 10zl a jest taka pora że sklepy zamknięte to stacja paliw z browarem za 5-7zl to jest wybawieniem i alkohol staje się wtedy produktem pierwszej potrzeby na takich imprezach😄

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

A prezerwatywy w aptece są takim produktem dla chorych?

Ja nigdy nie kupowałem prezerwatyw w aptece

To nie wiem

Opublikowano (edytowane)

Marcin , a ja nigdy nie kupowałem alkoholu na stacji 🤷...

13 minut temu, Leszy napisał:

Tego też niektórzy chcieliby się z stamtąd pozbyć..

I co to wszystko daje? Ani jedno ani drugie nie wpływa na to, czy normalny człowiek kupi bądż nie. Alkoholik zawsze znajdzie alkohol, a seksoholik prezerwatywy. Problem nie leży w dostępności produktu, tylko w świadomości klienta. Jak mi potrzebne gwoździe to idę do sklepu po gwoździe, a nie po śrubki...jeśli ktoś jest w nałogu, to zrobi wszystko, żeby zdobyć ten alkohol, a utrudnianie mu tego tylko pogarsza sprawę, bo jego poszukiwania stają się bardziej agresywne i dokuczliwe np dla rodziny, bądź niebezpieczne bo np wsiądzie na rower, pojedzie 5km, kupi, od razu spożyje, potem wraca napity po ciemku i powoduje zagrożenie na drodze. Jeśli alkoholika się nie zmotywuje do walki z nałogiem i jeśli sam nie zechce z nim się zmierzyć, to takie ograniczenia mają często efekt odwrotny do zamierzonego...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Uwierz mi, że w takie dni jak dożynki czy jakiś festyn gdzie browar lany 300ml kosztuje 10zl a jest taka pora że sklepy zamknięte to stacja paliw z browarem za 5-7zl to jest wybawieniem i alkohol staje się wtedy produktem pierwszej potrzeby na takich imprezach😄

Na wrocławskim rynku troszkę nam było mało i w żabkach nie chcieli nam sprzedać cytrynówki. 😪

Opublikowano

Wróciłem do domu po szkolnych zakupach. Pięknie dopompowało na 16mm. Łącznie 47mm.

Opublikowano
44 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja nigdy nie kupowałem prezerwatyw w aptece

To nie wiem

A gdzie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mówcie co chcecie ale na stacjach benzynowych to kuźwa alkoholu nie powinno być

Reszta mi nie przeszkadza

Następny z kompleksami, 

Dobrego knajpa nie zepsuje złego kościół nie naprawi 

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mówcie co chcecie ale na stacjach benzynowych to kuźwa alkoholu nie powinno być

Reszta mi nie przeszkadza

Dlaczego niby? noży też w sklepach nie powinno być, bo może ktoś kupić i latać z nożem po ulicy. Ja tam wypiję nie powiem, ale nigdy nie jeżdżę po kielichu ani po piwku i mi to nie przeszkadza że na stacji jest alkohol.

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Opublikowano

Przecież ten chłopak tu pier**li aby tylko pier**lić. Wymysły codziennie inne to traktor to pług, zaraz o doopie maryni... i wybiera takie, które wzbudzają skrajne reakcje 😉

3 minuty temu, Łolek napisał:

Następny z kompleksami, 

troll zwykły 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Desperado napisał:

No właśnie, młodsze pokolenie z takim podejściem jak jest teraz, już jest skazane na zagładę, kwestia tylko kiedy.

@Pafnucy12, możesz mi wyjaśnić co Cię tak rozbawiło w moim poście? uważasz że wszystko idzie w dobrym kierunku?

Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał:

O i znienacka wpompowało 15mm w pół godziny

u mnie centralnie przez wioske to 3x tyle chyba , pół godziny pompowauo

wody ponad krawężniki , kratki w asfalcie zatkało i kałuża w kolano

IMG_20230830_145243.jpg

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

Następny z kompleksami, 

A to jest moje zdanie że nie widzę potrzeby alkoholu na stacji benzynowej  , mam chyba jeszcze takie prawo 🤔

19 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A gdzie?

Wcale 

9 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 wrzuć zdjęcie tego pługa czy co tam kupiłeś? Huard jakiś?

Nic nie wrzucam ,widzisz co u góry się dzieje 🙆 sami pieprzą całymi dniami tutaj od rzeczy różne farmazony a mi wytykają 

9 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 wrzuć zdjęcie tego pługa czy co tam kupiłeś? Huard jakiś?

Nic nie wrzucam ,widzisz co u góry się dzieje 🙆 sami pieprzą całymi dniami tutaj od rzeczy różne farmazony a mi wytykają 

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A to jest moje zdanie że nie widzę potrzeby alkoholu na stacji benzynowej  , mam chyba jeszcze takie prawo 🤔

Wcale 

Przecież nikt Ci nie wytknie Twojego zakupu. Chociaż warty swojej ceny?gotowy do pracy czy trzeba zainwestować w niego typu lemiesze,odkładnice

Opublikowano

Zakup to i mogą wytykać,ale atmosfera mi się nie podoba

Zakup to i mogą wytykać,ale atmosfera mi się nie podoba

Dla mnie jest wart swej ceny

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wcale 

A bo ty złą technikę wybierasz.Ja wstawiłem tylko pewien pakiet rzeczy i nic poza tym.Kiedys pokazywałem graty sprowadzane z zachodu i źle na tym wyszedłem.Teraz jakieś pole uprawy plony czasami maszynę i to wszystko.Mam trochę gratów które mogły by kilku o zawał przyprawić ale nie lubię pokazywać całej d.....i powodować zbędnych dyskusji.Pokazalem moja prasę kostkującą to mi do muzeum kazali odprowadzić i dyskusja o wyższości Sipmy nad Welgerem.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
34 minuty temu, Desperado napisał:

@Pafnucy12, możesz mi wyjaśnić co Cię tak rozbawiło w moim poście? uważasz że wszystko idzie w dobrym kierunku?

Wiesz...

Od dawien dawna, starsze pokolenia twierdziły że z następnych to nic nie będzie....

Tak wyobraziłem sobie starszego Shonunia który trochę zrzędzi....😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v