Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Łolek napisał:

Do geometrycznego środka polski mam 13km także chyba nikt nie ma bliżej no i @Marcin133 też blisko 

Piątek 

Jest jeszcze ten Kuba od ciebie z sąsiedniej wioski, i @dakota ma niedaleko 

8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Ja wczoraj to w Reszlu jadłem, tyle że jajko było to omijałem 🤣 i to zimna zupa a jaka smaczna :o

O to to, jeszcze jajko było, znaczy pół, ale też nie tykałem

I siebie jak robiłem to bez jajka

Opublikowano
6 godzin temu, Strongman napisał:

Miasta to co innego, ale ogólnie akcyza 1zł a teraz a  ma być 2zł to już podatek się zwraca za ziemię ,znowu dopłaty te pisowe do nawozów czy sprzedanego zboża to dzierrzawcy chcą bo w TVP pis mówią że tyle daja a oni zaraz że ktoś zarabia na ich ziemi,a oni mają z tego gówno to lepiej nie dzierrzawic i mieć w d*pie to wszystko gdzieś.

Oni sobie myślą że jak są włascicielami ziemi to dopłaty bezpośrednie zawsze były ich i każdy się godził na takie warunki i paliwo ich ale teraz jak pis zaczął siać propagandę i być może I prawdę że płaci do sprzedanego zboża to zaraz właściciele że też chcą od tego fuchę bo to dopłata a dopłaty zawsze byli ich i zaraz do agencji dawaj pismo ile z ich ziemi dostałeś 

Ale ogólnie wiecie niema ile z jakiej działki ile tylko całość,jebnełem te dzierżawy i tyle.

Bo ci dzierrzawcy zarządami pisma dokumentu z amirr ile ja z jakiej działki ich dopłaty wziełem.

Wszystko zależy ile im płaciłeś, podejrzewam że mało i dlatego fikali, jakbyś płacił 2-3 tysie za hektar, to dopłaty by ich nie interesowały. Ziemia coby nie było jest droga i będzie droga, wszystko łykają względnie duże gospodarstwa, małych i średnich już nie stać na kupno ziemi i płacenia po 100 tys/ha zresztą z takimi nawet nikt nie chce za bardzo robić interesów, duży ma kasę czy kredyt załatwi moment, a taki średniak pół roku będzie łaził od banku do banku żeby który mu dał.

6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No to....

Witajcie, w ten pierwszy dzień tygodnia🙋‍♂️

🙋‍♂️

Opublikowano
31 minut temu, bratrolnika napisał:

Jest jeszcze ten Kuba od ciebie z sąsiedniej wioski, i @dakota ma niedaleko 

O to to, jeszcze jajko było, znaczy pół, ale też nie tykałem

I siebie jak robiłem to bez jajka

Kuba ma kilometr bliżej ale tego drugiego nie znam 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jest tu ktoś jeszcze z wielkopolski?

Jeszcze najlepiej z pobliża miejscowości Obrzycko...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Ikarus napisał:

No to taka gazdówka w som roz pod ostrewki

Spal albo wywieź na złom, powtarzam po raz kolejny.

Ciepło, słonecznie. W chałupie 27 stopni ale jak się człowiek złożył do snu przed 22 tak spał do 6.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Te ,,stare'' to wiedzieli gdzie się wybudować by nie na żyle wodnej , A mi ,,moc '' ,,przeszła'' . Swego czasu z drutami łaziłem to wynajdywalem żyły wodnej ,czy gdzie idzie przewod elektryczny w ziemi . Teraz łaziłem i ni uja ,druty w łapach nieżywe . Jak skończy się miesiąc trzeżwości ,może wtedy połazić ? Może jak stawy się podoliwi to moc wróci?

Opublikowano

Musi dziewictwo straciłeś i moc wraz z nim?😜

To w sierpniu nawet łyczka?

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Musi dziewictwo straciłeś i moc wraz z nim?😜

To w sierpniu nawet łyczka?

A chyba nawet od czerwca ,normalnie nie ma za co żonka ze mną się pokłócić . No szkoda żony 🙆‍♀️

• Haha 5
Opublikowano

A dokąd Ty pedałujesz Karol🤔...

1 minutę temu, kizak napisał:

A chyba nawet od czerwca ,normalnie nie ma za co żonka ze mną się pokłócić . No szkoda żony 🙆‍♀️

To rozwodem zalatuje🙆...popraw się 😉...

Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

mówisz że ostatnie co dałeś w szyję toto był szerszeń 🤔🤭

54 minuty temu, Strongman napisał:

Pól litra i znowu zaczyna być gorąco 24c teraz w cieniu.

po pół litra to I ja zazwyczaj ugotowany 🤭

Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał:

No ,ale kiedy Ty ,czy Banan  abstynęci  ,Ja was prawie za wzory

W imię wyższego celu...odpuść...żona musi mieć możliwość do zwady...to podstawa...małżeństwa😉...ona się zamęczy🙆...🤭

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v