Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może super baza pokarmową? Do tego u Was nie jest sucho w tym roku?

Osa i szerszeń to drapieżniki, żywią się mięsem innych owadów. Przy hodowli zawsze owadów więcej. Do tego tereny dość czyste chemicznie.

U nas z kolei od wiosny leci masa oprysków owadobójczych na sady i jagodniki. Nie mają punktu zaczepienia i baza pokarmowa też mniejsza. Owoce zbierane są szybko nie przejrzewają i nie zostają dla nich jako pokarm

6 minut temu, HF86 napisał:

coś się sypie w ekosystemie. 

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Oki. 😁

Wieczorem się skontaktuje.

No gdzieś wieczorem będę, bo muszę auto zgarnąć od wujka. W ogóle pojechałem z flacha podziękować, że mi d*pę z koszeniem uratował i....chyba kupiłem kombajn 🤔😅

Opublikowano

na wlocie do gniazda siedzą dwa szerszenie,i tak z 12000 obr. min . chłodzą się małpy . jadłem wiśnie i coś zabzyczało ,więc wyplulem ,i tak jakoś skurcz język złapal czy coś ,myślę . Po kilkunastu minutach już głos zmieniłem . Slinianka pod językiem była jak piłeczka ping pongowa  . Jak ,,odeszła ,była jak złożona kartka papieru ,sięgała pod zęby  .

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

No 3 lata bez awarii 

Zupełnie jak w mojej 30stce.

Opublikowano
14 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

4zł na sztukę raz na cały żywot to raczej niedużo...

Mi się to nie widzi głównie przez ten niekontrolowany rozród... Bywali tacy, że na dekę w stajni wrzucili parkę czy dwie a za parę miesięcy trzycyfrówka...

Duzo gazdówke macie?

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Sie robi sie....

IMG_20230819_081000.jpg

E tam, się leży się 

Zdjęcie poniżej 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ja tam bym ciapka🤗 za to nie oddał 🤷...

Trzeba kolegę poratować, nawet tracąc na tym

7 minut temu, daron64 napisał:

No gdzieś wieczorem będę, bo muszę auto zgarnąć od wujka. W ogóle pojechałem z flacha podziękować, że mi d*pę z koszeniem uratował i....chyba kupiłem kombajn 🤔😅

Znowu??? 

A z twoim co się stało???

IMG_20230819_101845_302.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Znowu??? 

A już chyba miarka się przebrała - zaczęły walić cepy o odrzutnik słomy, stary mechanik z pgr źle zdiagnozował przyczynę i dwa dni z kolegą siedzieliśmy w kombajnie i jebalismy się z tym odrzutnikiem, a na koniec drugiego dnia mechanik dopiero ogarnal, że to łożysko się rozsypało. A roboty przy tym jest od ch*ja - zrzucać podajnik, koło też raczej lekko nie schodzi. Może jeszcze jakby od razu to zdiagnozował, to byśmy to zrobili, ale że pokazywali już tylko dzień pogody, to poleciałem do wujka, on akurat u siebie skończył i następnego dnia wpadł do mnie i skosil wszystko - ostatnia przyczepę przylrywalem już po ciemku, a w nocy dowalił już deszcz.

A mojego już nie chce się dotykać. Jak tak go obszedłem i z grubsza popatrzyłem co trzeba zrobić + co dobrze by było zrobić przy okazji jak już będzie się wymieniać te konieczne rzeczy, to chyba nie mam w sobie tyle determinacji. A i po tej akcji z łożyskiem wychodzi na to, że i nie mam nikogo, kto by wiedzą poratował. Także chyba huta go czeka. Tzn jeśli kupię drugiego bizona, to wymontuje co się nada jeszcze, a reszta huta. Ale to muszę jeszcze przemyśleć wszystko. Jeśli Wujas wczoraj nie żartował i faktycznie chce swojego sprzedać, za cenę jaka powiedział, to raczej napewno go kupię. No ale wiadomo jak to handle po pijaku 

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

E tam, się leży się 

Zdjęcie poniżej 

Znowu??? 

IMG_20230819_101845_302.jpg

Z kim to leżycie?

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Może super baza pokarmową? Do tego u Was nie jest sucho w tym roku?

Osa i szerszeń to drapieżniki, żywią się mięsem innych owadów. Przy hodowli zawsze owadów więcej. Do tego tereny dość czyste chemicznie.

U nas z kolei od wiosny leci masa oprysków owadobójczych na sady i jagodniki. Nie mają punktu zaczepienia i baza pokarmowa też mniejsza. Owoce zbierane są szybko nie przejrzewają i nie zostają dla nich jako pokarm

przyjedz kiedyś w region Augustowa, a nie nad wypierdziane może, to się przekonasz. 

tylko trochę się przygotuj, bo organizm szoku dostaje od natlenienia 🤭

krakusy to z początku przez worek z popiołem z elektrowni oddychają i zdziwienie że powietrza nie widać 🤣

mój sad 4te pokolenie karmi i pryskany nie był 

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

No tak, ale...mamy Miecia...a kampania się zaczęła...ma szansę strzelić se sukces...medialny i ...wizerunkowy

No i zdobyć...parę głosów🤷😉...

Opublikowano
46 minut temu, kizak napisał:

na wlocie do gniazda siedzą dwa szerszenie,i tak z 12000 obr. min . chłodzą się małpy . jadłem wiśnie i coś zabzyczało ,więc wyplulem ,i tak jakoś skurcz język złapal czy coś ,myślę . Po kilkunastu minutach już głos zmieniłem . Slinianka pod językiem była jak piłeczka ping pongowa  . Jak ,,odeszła ,była jak złożona kartka papieru ,sięgała pod zęby  .

U mnie też w tym roku zatrzęsienie os. Teraz ślimaki znowu atakują.

Ale żeby wiśnie z osą zjeść to kurła nie wiem. 🤔

chyba na szaber żeś polazł po nocy i pchał w paszczę co w rękę wpadło 🙆 

No jak to można. 

Gdyby to jacuś...

To jeszcze bym się wielce nie zdziwił... 

Opublikowano
59 minut temu, Qwazi napisał:

Szczerze mówiąc to bardziej myślałem o...kurierkach🤭...

Nie tylko 😁 pojezdzij ze mna z miesiac i stan cywilny zmienisz albo baczniej sie zaczniesz przygladac swojej malzonce. Juz i tu ukrainiec jeden by zostal. Poladowane, zabrane i spokoj. Oby wiecej

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

pojezdzij ze mna z miesiac i stan cywilny zmienisz albo baczniej sie zaczniesz przygladac swojej malzonce

Za stary jestem na to Mieciu...lepszy wróg rozpoznany niż obcy...po co mnie to🤦...tak to już wiem, jaka taktyka...skuteczna🤭...

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Qwazi napisał:

No tak, ale...mamy Miecia...a kampania się zaczęła...ma szansę strzelić se sukces...medialny i ...wizerunkowy

No i zdobyć...parę głosów🤷😉...

Nie chce głosów i rozgłosow. Trzeba po cichu 

Edytowane przez gregor1284
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v