Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

A z tym Jasiem co zdjęcie wstawiales, to ściema była???

To u mnie trochę lepiej 

Jasiek byl na krótko i oczywiscie nie zakupiony. Nie moje klimaty raczej. Chociaz silnik jd w renaulcie moglby byc i ciagnik tańszy. A jak sie potoczy dalej to nie wie nikt, no ale nówka to nówka tylko wtedy nie wiadomo co wybrac. Kumpel nowego new hollanda ma a i tak woli starszym same-yem robic bo zwinniejszy. Ostatnio jak kumplowi w df walek wom sie ukręcił przy strautmannie to sie okazalo ze mamy juz dwa warriory w okolicy. A moze jakiego df agrotrona sobie sprawic...tez popularny w okolicy i chwalony

• Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

22kg peluszki

10kg mieszanki poplonowej MP4

8kg słonecznika

9kg gorczycy

2kg rzodkwi oleistej

0,5kg facelii 

To na jakieś 60a u siebie i 10a u Seniora.

Bogato 

Opublikowano
8 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

Możesz coś więcej powiedzieć bo teraz składam i ciagnik 90 km za 250 tys brutto. Czy będę mógł kupić tańszy potem.

Na duże zniżki nie ma co liczyć. 

Opublikowano
Strongman napisał:

Mają, nabur wniosków się kończy  a podobno w tym nowym prow to tylko 30 procent zwrotu ma być a nie 50 jak zawsze było. No i to ostatnie rozdanie w tym roku I za rok kolejne.wienc wiele ciongników może stać rok u dilera.

kto Ci takich głupot naopowiadał?

6465 napisał:

53 minuty temu, Qwazi napisał:

@Łolek @lukasz20 @6465 jak u Was? Przeszło już?

U mnie nic nie było. Deszcz tylko pokropił z rynien nic nie poleciało😟

to tak jak u mnie

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jasiek byl na krótko i oczywiscie nie zakupiony. Nie moje klimaty raczej. Chociaz silnik jd w renaulcie moglby byc i ciagnik tańszy. A jak sie potoczy dalej to nie wie nikt, no ale nówka to nówka tylko wtedy nie wiadomo co wybrac. Kumpel nowego new hollanda ma a i tak woli starszym same-yem robic bo zwinniejszy. Ostatnio jak kumplowi w df walek wom sie ukręcił przy strautmannie to sie okazalo ze mamy juz dwa warriory w okolicy. A moze jakiego df agrotrona sobie sprawic...tez popularny w okolicy i chwalony

Idzisz w zachodnie nowe 🤔

Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał:

kto Ci takich głupot naopowiadał?

Obserwując pisownię to u stronga cały tydzień trwa szósty dzień tygodnia

images.jpeg.9729de781853a102be9c039802d27ebd.jpeg

😜 więc nie pytaj 😁 

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Jakieś testy, czy całkiem co innego???

Długa historia juz zapomniana😀

14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Idzisz w zachodnie nowe 🤔

Jak bedzie taka potrzeba to jak najbardziej. Jestem jeszcze młody,mam dzieci to bedzie komu zostawić. Główna zasada to nie narzekać, akurat tak sie złożyło ze ten rok mam na polach armagedon,dynie w 50% powschodzily a co za tym idzie kasa bedzie o.polowe mniejsza. Ale ide do przodu i wiem ze nastepny rok bedzie dużo lepszy 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, lukasz20 napisał:

Bez większych szkód na szczęście i 20,5l. Czerwiec 29,5l.

U mnie, jako u mnie poległa jedna topola na pastwisku. Ta linia u sąsiada. Na sąsiedniej wsi kilka topól w jednym miejscu. Teraz prąd włączyli, ale syreny nadal słychać

45 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Kwasi długo trwała nawałnica?

coś przeczytałem, ale nie widzę głównej relacji..

Zdjęcia tylko wrzucałem. Od momentu jak się zaczęło niebo ściemniać, do chwili, kiedy się pojawiła tęcza utrwało ok 25-30 minut. Porządnie wiało i padało. Prąd wyłączyli. No i drzewa poległy w kilku miejscach...

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Długa historia juz zapomniana😀

Jak bedzie taka potrzeba to jak najbardziej. Jestem jeszcze młody,mam dzieci to bedzie komu zostawić. Główna zasada to nie narzekać, akurat tak sie złożyło ze ten rok mam na polach armagedon,dynie w 50% powschodzily a co za tym idzie kasa bedzie o.polowe mniejsza. Ale ide do przodu i wiem ze nastepny rok bedzie dużo lepszy 

Czy następny będzie lepszy 🤔 jak straszą że ma być jeszcze gorsza susza  🤷 oby był lepszy, czego Ci życzę 🙂 . No fajnie masz bo rodzina ,  przyszłość Ci nie straszna

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz jestem realista 🙂

Ja też. Różnica między nami polega na tym, że ja w pierwszej kolejności dostrzegam szklankę do połowy pełną, a Ty od połowy pustą. A obaj widzimy tą samą szklankę🤷

Któremu z nas lżej się żyje?🤔

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ja też. Różnica między nami polega na tym, że ja w pierwszej kolejności dostrzegam szklankę do połowy pełną, a Ty od połowy pustą. A obaj widzimy tą samą szklankę🤷

Co wy tam pijeta🤔🤭

• Haha 4
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

No dobre z tą szklanką , któremu 🤔 chyba żadnemu bo jednak  obaj mamy szklanki tylko do połowy pełne 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v