Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał:

Kuźwa zachciało się nowego traktorka. Wczoraj zaczął mi wariować na polu, obroty od 900 do 2tys sam wachlował, błędy od komunikacji  CAN i ECU. Oprogramowanie nie kompatybilne z modułem silnika. Rozłącza wyświetlacz i zegary szaleją. Danexy przyjechali, aktualizacja oprogramowania wgrana, zobaczymy. 

To już nie te nowe traktory co kiedyś....

Opublikowano
43 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie wiem, jaki on tam ma. Chyba gorzki. Ja się na łubinie wogóle nie wyznaję. Muszę mu zasiać, bo on ma talent do zwalniania ludzi z pracy. Jeszcze mi kłopotów jakich narobi🤦. @Łolek Marek Ty wiesz co mam na myśli 😉

A przewód?

Nie daj się, bądź twardziel, 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Skoro mowa o cyklopach/trolach itp to jakim olejem zalać bo chce wymienić , hl46 wystarczy ? Czy szukać czegoś lepszego 🤔

Taki był fabryczny, więc po co kombinować jak koń pod górę?

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

O masz to nie tylko w nowym zagwozdki...

Tylko że w nowym to jednak znacznie gorzej jak coś ebnie 

Kupiony po to żeby służył a nie stał na serwisie 

Czas oczekiwania na japońskiego klapka 13 miesięcy, bez gwarancji że będzie 

1 minutę temu, Desperado napisał:

Żeby nie pobłądzić 

Opublikowano
57 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wiem, jaki on tam ma. Chyba gorzki. Ja się na łubinie wogóle nie wyznaję. Muszę mu zasiać, bo on ma talent do zwalniania ludzi z pracy. Jeszcze mi kłopotów jakich narobi🤦. @Łolek Marek Ty wiesz co mam na myśli 😉

A przewód?

Sławka vel @Agrest zapytać też można ,on sieje łubiny wąskolistne , a jak wiadomo znany jest z tego że się zna 😉

Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

Kuźwa zachciało się nowego traktorka. Wczoraj zaczął mi wariować na polu, obroty od 900 do 2tys sam wachlował, błędy od komunikacji  CAN i ECU. Oprogramowanie nie kompatybilne z modułem silnika. Rozłącza wyświetlacz i zegary szaleją. Danexy przyjechali, aktualizacja oprogramowania wgrana, zobaczymy. 

A dopiero co chwaliłeś jaki to on dobry, nie znasz dnia ani godziny 

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

I mówią że nic się nie opłaca 🤣

A opłaca się? 

Przed chwilą, Desperado napisał:

To tak jak na weselu chwalą się żoną, a po roku są po rozwodzie.   :P

Żonę to się chwali dopiero po pogrzebie 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Karol6130 napisał:

A głowica? 

Jeżeli to rzeczywiście mechanik to chyba zrobił próbę 🤔

16 minut temu, Desperado napisał:

Panie a zapytać nie można 🤷

Opublikowano
31 minut temu, Strongman napisał:

Tam wszystko wymieniane

20230412_090547.jpg

Znajomy w MF 3060 też miał taki przypadek, mechanik obstawiał pęknięta głowica - kupili nową głowice i d*pa . Okazało się że blok był pęknięty w środku mikropęknięcie. 

Traktor dostał nowy blok i śmiga jak ta lala . Tyle że wcześniej jeździł na wodzie , bloku nigdy nie spuszczał ( stał w garażu ) tylko z chłodnicy . Pech taki że mróz wziął spory . 

Opublikowano
41 minut temu, Łolek napisał:

A dopiero co chwaliłeś jaki to on dobry, nie znasz dnia ani godziny 

Chwaliłem, że mało pali i robotę robi, a że to  elektrogównojebliwe to miałem takie zdanie od początku. Czujniczki pizdziczki, kabelki, coś nie styknie i zaraz bałagan. 

• Like 3
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Dzięki Marcin. A jeszcze. Siałeś na wszystkich redlicach, czy co drugą? Bo mi człowieczek, który chce, żeby mu zasiać gadał, że rozstaw poznaniaka za gęsty 

Ja mam hl46

Mariusz , co drugą redlice ,ale ja zawsze siałem żółty a on się silnie rozrasta i mus co drugą 

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Miałbyś ścieżki byłoby lepiej

Ciesz się że Masz wilgoć 

Oj Przemek Przemek,za mokry rok to więcej szkody niż suchy

tu @soltys48 ma rację też mi się tak wydawało jak Tobie. w rzepaku mam zrobione i wjechałem bez problemu w tamtym tygodniu chodź miejscami woda stała i też z kim nie rozmawiałem to mówił że nie da rady i to traktorem bez 4x4 z opryskiwaczem ciaganym

Strongman napisał:

Byłem u mechanika no i fendem ma problem silnik zrobiony,wymiennik zrobiony planantowana głowica wszystkie nowe uszczelnienia i olej w płynie pewnie gdzieś blok ma mikropenkniecie.

a ma jakąś chłodnice oleju czy wymiennik może tam

Opublikowano
52 minuty temu, mf362 napisał:

Znajomy w MF 3060 też miał taki przypadek, mechanik obstawiał pęknięta głowica - kupili nową głowice i d*pa . Okazało się że blok był pęknięty w środku mikropęknięcie. 

Traktor dostał nowy blok i śmiga jak ta lala . Tyle że wcześniej jeździł na wodzie , bloku nigdy nie spuszczał ( stał w garażu ) tylko z chłodnicy . Pech taki że mróz wziął spory . 

Nie pech ale głupota 

Zamiast 100 na pyn to wydał na blok, bo wszystko inne to kupił gratis 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v