Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał:

Kuźwa zachciało się nowego traktorka. Wczoraj zaczął mi wariować na polu, obroty od 900 do 2tys sam wachlował, błędy od komunikacji  CAN i ECU. Oprogramowanie nie kompatybilne z modułem silnika. Rozłącza wyświetlacz i zegary szaleją. Danexy przyjechali, aktualizacja oprogramowania wgrana, zobaczymy. 

To już nie te nowe traktory co kiedyś....

Opublikowano
43 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie wiem, jaki on tam ma. Chyba gorzki. Ja się na łubinie wogóle nie wyznaję. Muszę mu zasiać, bo on ma talent do zwalniania ludzi z pracy. Jeszcze mi kłopotów jakich narobi🤦. @Łolek Marek Ty wiesz co mam na myśli 😉

A przewód?

Nie daj się, bądź twardziel, 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Skoro mowa o cyklopach/trolach itp to jakim olejem zalać bo chce wymienić , hl46 wystarczy ? Czy szukać czegoś lepszego 🤔

Taki był fabryczny, więc po co kombinować jak koń pod górę?

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

O masz to nie tylko w nowym zagwozdki...

Tylko że w nowym to jednak znacznie gorzej jak coś ebnie 

Kupiony po to żeby służył a nie stał na serwisie 

Czas oczekiwania na japońskiego klapka 13 miesięcy, bez gwarancji że będzie 

1 minutę temu, Desperado napisał:

Żeby nie pobłądzić 

Opublikowano
57 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wiem, jaki on tam ma. Chyba gorzki. Ja się na łubinie wogóle nie wyznaję. Muszę mu zasiać, bo on ma talent do zwalniania ludzi z pracy. Jeszcze mi kłopotów jakich narobi🤦. @Łolek Marek Ty wiesz co mam na myśli 😉

A przewód?

Sławka vel @Agrest zapytać też można ,on sieje łubiny wąskolistne , a jak wiadomo znany jest z tego że się zna 😉

Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

Kuźwa zachciało się nowego traktorka. Wczoraj zaczął mi wariować na polu, obroty od 900 do 2tys sam wachlował, błędy od komunikacji  CAN i ECU. Oprogramowanie nie kompatybilne z modułem silnika. Rozłącza wyświetlacz i zegary szaleją. Danexy przyjechali, aktualizacja oprogramowania wgrana, zobaczymy. 

A dopiero co chwaliłeś jaki to on dobry, nie znasz dnia ani godziny 

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

I mówią że nic się nie opłaca 🤣

A opłaca się? 

Przed chwilą, Desperado napisał:

To tak jak na weselu chwalą się żoną, a po roku są po rozwodzie.   :P

Żonę to się chwali dopiero po pogrzebie 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Karol6130 napisał:

A głowica? 

Jeżeli to rzeczywiście mechanik to chyba zrobił próbę 🤔

16 minut temu, Desperado napisał:

Panie a zapytać nie można 🤷

Opublikowano
31 minut temu, Strongman napisał:

Tam wszystko wymieniane

20230412_090547.jpg

Znajomy w MF 3060 też miał taki przypadek, mechanik obstawiał pęknięta głowica - kupili nową głowice i d*pa . Okazało się że blok był pęknięty w środku mikropęknięcie. 

Traktor dostał nowy blok i śmiga jak ta lala . Tyle że wcześniej jeździł na wodzie , bloku nigdy nie spuszczał ( stał w garażu ) tylko z chłodnicy . Pech taki że mróz wziął spory . 

Opublikowano
41 minut temu, Łolek napisał:

A dopiero co chwaliłeś jaki to on dobry, nie znasz dnia ani godziny 

Chwaliłem, że mało pali i robotę robi, a że to  elektrogównojebliwe to miałem takie zdanie od początku. Czujniczki pizdziczki, kabelki, coś nie styknie i zaraz bałagan. 

• Like 3
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Dzięki Marcin. A jeszcze. Siałeś na wszystkich redlicach, czy co drugą? Bo mi człowieczek, który chce, żeby mu zasiać gadał, że rozstaw poznaniaka za gęsty 

Ja mam hl46

Mariusz , co drugą redlice ,ale ja zawsze siałem żółty a on się silnie rozrasta i mus co drugą 

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Miałbyś ścieżki byłoby lepiej

Ciesz się że Masz wilgoć 

Oj Przemek Przemek,za mokry rok to więcej szkody niż suchy

tu @soltys48 ma rację też mi się tak wydawało jak Tobie. w rzepaku mam zrobione i wjechałem bez problemu w tamtym tygodniu chodź miejscami woda stała i też z kim nie rozmawiałem to mówił że nie da rady i to traktorem bez 4x4 z opryskiwaczem ciaganym

Strongman napisał:

Byłem u mechanika no i fendem ma problem silnik zrobiony,wymiennik zrobiony planantowana głowica wszystkie nowe uszczelnienia i olej w płynie pewnie gdzieś blok ma mikropenkniecie.

a ma jakąś chłodnice oleju czy wymiennik może tam

Opublikowano
52 minuty temu, mf362 napisał:

Znajomy w MF 3060 też miał taki przypadek, mechanik obstawiał pęknięta głowica - kupili nową głowice i d*pa . Okazało się że blok był pęknięty w środku mikropęknięcie. 

Traktor dostał nowy blok i śmiga jak ta lala . Tyle że wcześniej jeździł na wodzie , bloku nigdy nie spuszczał ( stał w garażu ) tylko z chłodnicy . Pech taki że mróz wziął spory . 

Nie pech ale głupota 

Zamiast 100 na pyn to wydał na blok, bo wszystko inne to kupił gratis 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v