Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wlasnie skonczylem czytac co tu naskrobaliscie przez dzień. Gdybym wziął sie za jedną robotę od rana to juz bym miał z glowy, a tak jutro rano trzeba konczyc i pług podpinać. Mialem obawy ze posadze ursusa z rozrzutnikiem bo jednak miejscami mokro. Godzina jasniej to bym skonczyl a tak oczy bolą od starych swiateł i zjechalem do domu.

Potrzebuję porady, cos mi zetor przysłabł, 1 żółw,naped włączony a on ledwo jedzie po mokrym i chce zasnąć,wjade na twarde to wkreca sie w obroty. Mysle ze moze coś z hydrauliką,filtr,moze oleju brakuje. Mialem podczepiony kultywator i na max podniesiony.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja pamiętam obok prawdziwego domu były takie że to zaczynało żółte być i już miało smak odpowiedni. Niektóre takie były pół czerwone pół białe i smak miały 

Tak było, i nie wiem już czy to smak dzieciństwa wyolbrzymiony i czy dziś tak samo by smakowały.

Ja to w maju na leśnych polanach je zbierałem z południowego stoku. Po szkole łubianka i cyk na tzw doły. Rewelacyjne były.

O jeszcze Kama była słodka i Purpuratka, ale ta bardzo mało plenna I drobna

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

oj bo mie Tomek pomieszał... On że siedzisz, Ty że ściana... i taki galimatias powstał.. 🤷‍♂️

Tomek to pewnie chciał mi wcisnąć, że...leżę...i nic nie robię🤔...no fajnie by było jakby zrobił ...za mnie😉...to bym se poleżał, bo od rana mi się nie chce robić🤷

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

@gregor1284

Nie wiem czy znasz, ale kiedyś była taka podłużna truskawka, bardzo wczesna bardzo słodka nawet jak zaczynała kolor łapać - Ananasowa z Grójca.

Potem stworzyli coś co miało ją zastąpić -  Gariguette- ale to już nie to

Była taka, mam jeszcze parę krzaków tylko to stare jeszcze babcia sadziła 

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano

Gość jest przeuj. Sprzedaje auto opisuje jaki wywrót itp a później że cena beż wywrotu. Na miejscu się może okazać że jednak i rama mu potrzebna a sprzedaje samą kabinę z silnikiem i skrzynią...

https://www.facebook.com/marketplace/item/929316124744656/?ref=facebook_story_share

4 minuty temu, Agrest napisał:

Tak było, i nie wiem już czy to smak dzieciństwa wyolbrzymiony i czy dziś tak samo by smakowały.

Ja to w maju na leśnych polanach je zbierałem z południowego stoku. Po szkole łubianka i cyk na tzw doły. Rewelacyjne były.

O jeszcze Kama była słodka i Purpuratka, ale ta bardzo mało plenna I drobna

Wszystko postep. Chcesz mieć plon to musisz zadbać, tak jak i z krowami. Co z tego że ona daje ponad 40 litrów mleka jak to nie smakuje jak mleko

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Była taka, mam jeszcze parę krzaków tylko to stare jeszcze babcia sadziła 

Rozmnożyć by trzeba. Ta młoda wdowa miała 3ha truskawek i teraz jakąś starą odmianę rozmnaża

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Tomek to pewnie chciał mi wcisnąć, że...leżę...i nic nie robię🤔...no fajnie by było jakby zrobił ...za mnie😉...to bym se poleżał, bo od rana mi się nie chce robić🤷

Jutro cię obudzę o 3⁴⁰ to nadgonisz. Dziś to już sobie poleż 😁

Opublikowano

a cza iść zobaczyć do najmłodszego bycka... może by mu światło żeby sie nie bał ? 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

I tu jest argument za...jeśli chodzi o moją fryzurę😉

Moja też bez grzywki

Pamięta ktoś truskawki murzynki? Takie aż bordowe były i słodkie strasznie. Te senga i inne czorty to nic smaku nie mają teraz 

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Moja też bez grzywki

Yyyy, a o co konkretnie chodzi ?

🤔🤔🤔🤭🤭🤭

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

I tu jest argument za...jeśli chodzi o moją fryzurę😉

A drugi to taki że na prądzie przyoszczędzi bo nie trzeba światła włączać 😉

Opublikowano
21 godzin temu, Agrest napisał:

Siarka i mospilan.

Krzywik dziś praktycznie nie jest problemem, ale w okresie pierwszych ociepleń i nabrzmiewania pąków pierwsze mszyce już żerują zwłaszcza w czerwonej. I pierwsze zwójki potrafią złożyć jaja.

Pierwszy oprysk zamierzam dopiero, aż przyjdzie następne ocieplenie. Nie ma co szaleć. Zwojke super ogarnia afirm i nawet nie drogi. Mój medyk chce go wciskać ludziom na rzepak.

Przed wczoraj byłem na konferencji pomidorowo-marchwiowej z ochlejparty(jeszcze dziś dochodzę do siebie) organizowanej przez miejscowych zakład.

Daje do myślenia, jak prezes w części oficjalnej na wykresach pokazuje na przykładzie porzeczki, jak zbyt duża cena owocu, przekłada się na spadek konsumpcji.

Jeśli pogoda w maju nie pomoże, to może być ciężko z pozbycie się całego towaru. W kuluarach wprost powiedzieli, że o towar nie będą się zabijać. Im kozietuly ustalą wyższą cenę tym oni kupią mniej towaru. W innych polskich zakładach sytuacja jest podobna (mroźnie stoją lepiej), w zagranicznych hu wie.

Porzeczka z must have robi  się passę. Pomidor z marchwią w cenię.

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

A drugi to taki że na prądzie przyoszczędzi bo nie trzeba światła włączać 😉

O toto...ale ja miałem na myśli bardziej to, że jeśli ja wydam mniej na fryzjera, to żona może wydać...więcej🤷

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mimo, że za fryzjera nie płacę to chętnie bym się z Tobą zamienił.

A ja nie bardzo by się zamienił, bo po prostu wygodnie mi tak. Podejrzewam, że gdybym miał więcej włosów, to też by było cięte maszynką bardzo krótko, tak jak to robią moi bracia...bo wszystkie kudłate🤷

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:
15 minut temu, malaczarna napisał:

Moja też bez grzywki

Yyyy, a o co konkretnie chodzi ?

🤔🤔🤔🤭🤭🤭

Dobrze, że pytasz Sławku, bo ja...nie śmiałem🤷...dzisiaj nie zadzieram z płcią piękną...póki co ukrywam się w garażu...może pójdą spać zaraz🤔

1 minutę temu, tomek222 napisał:

No nie mogłem się powstrzymać 🤣

IMG_20230323_204235.jpg

Nie mam uśmiszków już...a to zasługuje😆...w sumie kolor oczu pasuje, kolor włosów pasuje...całkiem jak moja. Chyba Mieciu masz rację...muszę uciekać🤔

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

A ja nie bardzo by się zamienił, bo po prostu wygodnie mi tak. Podejrzewam, że gdybym miał więcej włosów, to też by było cięte maszynką bardzo krótko, tak jak to robią moi bracia...bo wszystkie kudłate🤷

Niestety też kudłaty jestem... Wolałbym mniej kudłów - mniej roboty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v