Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, marcin19071980 napisał:

To chyba jakiś ocynkowany starszej generacji Amazone.Dobry jest tylko ze napęd się szybko męczy i ramię rozrzutowe lubi po robocie spuchnąć 😁 Za to dokładność i ekonomia użytkowania pierwyj sort

Kosz rozsiewacza jest młodszy, to nasz polski rękawowy Gucio🤣

Opublikowano
50 minut temu, Qwazi napisał:

Ja wczoraj dowiozłem gnoju, zaorałem i, w ramach testu nabytku, przygotowalem kolejną działkę pod gnój. Dzisiaj nawozy i może coś się jeszcze uda. 

Marek wytargałem już łącznie 27 rozrzutników i posunąłem się o metr na pryzmie🙆. Kiedy ja to wywiozę 🤦

Jakie przygotowanie pod gnój? Po co darmo ten piach przewalasz i przesuszasz?! Wody zaduzo w nim?!

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Coś nie równo poleciało 

Nie, dobrze jest tylko moje jeszcze nie ruszane i w zagłębienia powpadalo

Opublikowano
52 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja wczoraj dowiozłem gnoju, zaorałem i, w ramach testu nabytku, przygotowalem kolejną działkę pod gnój.

Jak przygotowujesz działkę pod obornik????  

Opublikowano
49 minut temu, Qwazi napisał:

Nie płaczę, nie płaczę...przyzwyczaiłem się, żeby nie gadać o polityce i tak mi dobrze...chociaż nie mówię, że nie obserwuję trochę, co te wszystkie przedstawiciele narodu wyprawiają...na wybory chodzę, oprócz jednych...wyboru sołtysa 

No ale jak z Tobą o polityce mówić skoro Ty mieszasz w to biznesmenów. Przecież matka natura nie jest aż tak bezwzględna żeby takich idiotow stworzyć tylko to pieniądze ich tworza....

40 minut temu, Łolek napisał:

16 lat temu nie myślałem o karierze. Jeszcze rok i się uwolnię, tą kadencję już nie potrzebnie się zgodziłem 

Zdrówka dla rodziców 

Przez te 3 dni możesz poczuć się jak wojewoda 😁

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Strongman napisał:

Szczeniaki do oddania. Jak dorosną to bendą małe 

20230317_085612.jpg

20230317_085607.jpg

Ja się rozglądam za taką małą szczekaczką, ale dajesz torbę uciąć, że małe będą?

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Udało się pszenica zasilona

Nawet jak stanieje to mniej stracę bo tam 2 tyg słońca żeby wejść

to tam i tak wygnije, szkoda tylko nawozu :D 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🙋‍♂️

-2°,☀️

Po zabiegu

IMG_20230317_054058.jpg

Rysiek chłodnice zasłoń bo zimny silnik jest :P 

Opublikowano
37 minut temu, slawek74 napisał:

dawke 🤔 czego 🤔 nie w temacie jestem...🤦‍♂️

ano że pozwolili tym debilom głos zabierać 🤔 i do rządów dopuścili...

Improwizuj, bredź i zmyślaj... 😁 dawka bedzie układana w przyszlym tygodniu albo i nie bedzie. Się zobaczy

Opublikowano
57 minut temu, Agrest napisał:

1,5 ha posiane. Siewnik nie zawiódł po mimo niemal 47 lat przebiegu.

Dziś już takich nie robią🤭🤭🤭🤣🤣🤣

20230317_072340.jpg

W ocynku to nie ma szans nawóz wyżreć dziury 

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Ja się rozglądam za taką małą szczekaczką, ale dajesz torbę uciąć, że małe będą?

Przyjedz podaruję Ci już takiego odchowanego. A jak jakiegos sąsiada nie lubisz to abyś go przed końcem wizyty wypuścił. 

Opublikowano

My jak mieszadłem zaprawę mieszaliśmy to też potem rdzewialo jak się wytarlo. Ale raczej od paznokci nie wytrze Agrest no chyba że ma tam jakieś mieszadełko w tym ,, rozsiewaczau,, 

Opublikowano
35 minut temu, gregor1284 napisał:

Jakie przygotowanie pod gnój? Po co darmo ten piach przewalasz i przesuszasz?! Wody zaduzo w nim?!

34 minuty temu, Leszy napisał:

Jak przygotowujesz działkę pod obornik????  

Kultywator z wałem strunowym. Przejazd po nieruszanej podorywce

Opublikowano
gregor1284 napisał:

37 minut temu, slawek74 napisał:

dawke 🤔 czego 🤔 nie w temacie jestem...🤦‍♂️

ano że pozwolili tym debilom głos zabierać 🤔 i do rządów dopuścili...

Improwizuj, bredź i zmyślaj... 😁 dawka bedzie układana w przyszlym tygodniu albo i nie bedzie. Się zobaczy

narpiew s,ledrecza trzeba zbadać 🤔

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, gregor1284 napisał:

No ale jak z Tobą o polityce mówić skoro Ty mieszasz w to biznesmenów. Przecież matka natura nie jest aż tak bezwzględna żeby takich idiotow stworzyć tylko to pieniądze ich tworza....

Polityka to biznes...sprawy się załatwia w zaciszu gabinetów...publicznie to już się robi tylko cyrk...nie podam autora tych słów, bo nie zostały powiedziane publicznie

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Tylko że to nie tylko tych oszołomów by dotkneło. Co winni inni?

A teraz co winni są rolnicy 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

20230317_072340.jpg

Jakie obroty na wałku i jaka prędkość 

Opublikowano
33 minuty temu, mf362 napisał:

W ocynku to nie ma szans nawóz wyżreć dziury 

Kurna, nie o wiek wiadra chodzi a o mój🤦‍♂️🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Nie płaczę, nie płaczę...przyzwyczaiłem się, żeby nie gadać o polityce i tak mi dobrze...chociaż nie mówię, że nie obserwuję trochę, co te wszystkie przedstawiciele narodu wyprawiają...na wybory chodzę, oprócz jednych...wyboru sołtysa 

Coooo o żesz ty 😤

Ale na mnie byś zagłosował 😉

Opublikowano
3 godziny temu, mf362 napisał:

Czy to jest Władimirec ? Pro rosyjski sprzęt jak tak można PO co wspierać byle ZSRR 

W środku cicho ciepło w porównaniu do c330 

Miałem takiego putina,Mimo to 100razy wolę c330.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

20230317_072340.jpg

Jednak miska chyba wygodniejsza 🤔 Wiesz ile maksymalnie upchniesz do tego wiaderka np saletry?

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Jesteś. O ten wczorajszy handelek z Piotrem mu chodziło. Ja teraz chyba na pszczoły się będę przestawiał...i muszę Pioterowi chyba próbę kręconą zrobić 🤔😉

Kurła, nawet mi nie wspominaj... Na myśl, że jutro muszę wymieniać te nakładki na lejkach i jakoś go ustawić to już mnie trzęsie.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Polityka to biznes...sprawy się załatwia w zaciszu gabinetów...publicznie to już się robi tylko cyrk...nie podam autora tych słów, bo nie zostały powiedziane publicznie

Kosciol też biznes. Jak pan Jezus spotkał kupców w świątyni to wygonił a teraz? Ja tam do polityki bym nie szedł dla pieniedzy

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

A teraz co winni są rolnicy 

Jakie obroty na wałku i jaka prędkość 

Z roku na rok mniejsze.  Pod koniec był już duży spadek prędkości bo błoto, a napędu na 4 brak🤣

20230317_083137.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v