Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Tym bardziej że się pytałem dwa razy czy wymiary jakieś chcą czy robią tak samo ciągle bo tur swoje lata ma

Prawie nówka rocznik chyba 2010 

Oni robią dość mocne to tylko dokładność widać szwankuje 

Cześć siema 

7 * i pada 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano

A tu niedawno widziałem jak w domie fundament obornikiem obłkladał . A że starszy budynek to i na drewniane ściany napierd.... . 

5 minut temu, Baks00 napisał:

Nie te czasy by liście grabić i chałupę gacić 

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

co ci do tego kto jak się ubiera , na wioskę do roboty szkoda garnitura 

sam z podartych ubraniach chodze i dłubie w garażu i obejściu , czyste i schludne tylko do miasta/pracy/kościoła

Zniszczone, przetarte, zacerowane sam też noszę, ale nie pół kurtki wydarte i wata wisi... I chwali się gamoń całemu światu jaki to fleja obdarty umorusany rodowity rolnik z Podlasia. 

I w dodatku przez pół odcinka palec grzebalec go swędzi i grzebie raz w nosie, raz w oku saurona 🤮 

Już sub cofnięty, nie ma co flejtuchow promować 

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Zniszczone, przetarte, zacerowane sam też noszę, ale nie pół kurtki wydarte i wata wisi... I chwali się gamoń całemu światu jaki to fleja obdarty umorusany rodowity rolnik z Podlasia. 

I w dodatku przez pół odcinka palec grzebalec go swędzi i grzebie raz w nosie, raz w oku saurona 🤮 

Już sub cofnięty, nie ma co flejtuchow promować 

Dziwię się że to wogóle oglądasz 

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

facelia oczywisice lepsza.

teraz tyle sieja rzepaku ze pare razy gorczyce robaki zjadly, zostaly gole sztybry...

O, talerzówkowy baron się objawił. 

10 godzin temu, Qwazi napisał:

To już w szkole żeś biznesy kręcił...i dobrze...

Wtedy to było wszystkiego kilka razy mniej niż teraz.

10mm za wieczór i noc, 90mm w październiku, wiatr dmucha, słońce próbuje się przebić zza chmur.

• Haha 3
Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

🤣🤣🤣 przyznać się który to fachowiec ten komentarz napisał? 😁

Następna gwiazda rośnie. Co trzeba mieć we łbie żeby tak się obdarto ubierać i jeszcze nagrywać na świat 

Screenshot_20231027-222943 (1).png

Nie dałem rady tego no yyyy ten o-obejrzeć 🤭 a jak zaczął po d*pie się drapać to już wyłączyłem całkiem 🤦🤦

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Witam. No i przez noc napadalo trochę. Wczoraj w polu jak robiłem talerzowką to sucha ziemia się wydrapywala z głębokości 8-10cm. Najmokrzejsze działki. Orać to teraz pewnie będę w połowie listopada bo w dole nie zaorane. @Aktywnyrolnik7245 u mnie na gospo wszędzie brązowy mat na dachach. Nawet pies ma brązowy dach na budzie. Pierwsza była obora w 2016 roku,później hala w 2018, następnie dom i na koniec stodoła. I to wszystko za gotówkę bez kredytów, pożyczek. Jedynie obora z części odszkodowania. Nie chciałem wczoraj być niemiły, ale biedni dachy kryją papą bo tanio, a nie blachą "brązową" która kosztuje tyle samo co inny kolor. Na stodole wyszło drożej niż blachodachówka na dom. 

Edytowane przez Belaruss820
  • Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, bratrolnika napisał:

Nakapane oleju było na przejeździe 

11 godzin temu, Qwazi napisał:

🤭...

A tak poważnie, to jak patrzyłem na robotę Grześka tym traktorem, to mi się nóż w kieszeni otwierał...

A co tam takiego strasznego 

10 godzin temu, Qwazi napisał:

W czwartej klasie technikum nie istniało coś takiego, jak usprawiedliwianie nieobecności, w piątek nie istniała obecność o frekwencja...lekcje się odbywały w barze niedaleko szkoły🤷...ale za to pierwsze trzy klasy były prze...nie...metody Rittera o Cremony oraz układu żelazo-wegiel długo nie można było zapomnieć...

O nas od 18 urodzin to zwalnianie się wyglądało tak

Nauczyciel: idziecie?

My: tak

Nauczyciel: do widzenia

...🤭

10 godzin temu, bratrolnika napisał:

Właśnie dokończyłem łomżunię, i zaraz palulu, bo jutro działam jako jednoosobowa brygada kostkarska 

A właśnie, bratowa siuntka aktualnie w trzech kawałkach, skrzynia w remoncie 

Też coś miałem w siuntce grzebać ale już zapomniałem co🤭

Aaa, rozrząd miałem robić 🤭😂

A co do mtz to wypraszamy sobie, mój nie cieknie 🤗

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

@jacus pytałeś jak się rozliczają z tego wolnego?umowa zlecenie, grafik ustalany tak żeby każdemu pasowało,ale jak ktoś bierze wolnego na 2 tygodnie to z automatu ta osoba musi częściej przychodzić do pracy niż mieć np. po 2 dni wolnego. Plan w miesiącu ma być wykonany. A jak już się nie da to młodzi biorą więcej zmian i mają więcej płacone,proste. Dodatkowo jak się uczą to mają pensje kierowniczą bo przed 26 rokiem życia i szkoła. Ja pracuję 9-10 dni w miesiącu,max 11, a koleżanka czasami nawet 7 a w listopadzie ma 8 dni.

Opublikowano
18 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witam. No i przez noc napadalo trochę. Wczoraj w polu jak robiłem talerzowką to sucha ziemia się wydrapywala z głębokości 8-10cm. Najmokrzejsze działki. Orać to teraz pewnie będę w połowie listopada bo w dole nie zaorane. @Aktywnyrolnik7245 u mnie na gospo wszędzie brązowy mat na dachach. Nawet pies ma brązowy dach na budzie. Pierwsza była obora w 2016 roku,później hala w 2018, następnie dom i na koniec stodoła. I to wszystko za gotówkę bez kredytów, pożyczek. Jedynie obora z części odszkodowania. Nie chciałem wczoraj być niemiły, ale biedni dachy kryją papą bo tanio, a nie blachą "brązową" która kosztuje tyle samo co inny kolor. Na stodole wyszło drożej niż blachodachówka na dom. 

To tylko do Radzia było 😜. A papa też wcale nie tak tanio ,dobra termozgrzewalna 5,2  trzeba dać jakieś  20+ zł za M2 do tego całość deskować , a blachę płaciłem 32 zł M2 grafitowa 

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

co ci do tego kto jak się ubiera , na wioskę do roboty szkoda garnitura 

sam z podartych ubraniach chodze i dłubie w garażu i obejściu , czyste i schludne tylko do miasta/pracy/kościoła 

Ale chyba tego nie nagrywasz i na YT nie wstawiasz 

9 minut temu, Belaruss820 napisał:

@jacus pytałeś jak się rozliczają z tego wolnego?umowa zlecenie, grafik ustalany tak żeby każdemu pasowało,ale jak ktoś bierze wolnego na 2 tygodnie to z automatu ta osoba musi częściej przychodzić do pracy niż mieć np. po 2 dni wolnego. Plan w miesiącu ma być wykonany. A jak już się nie da to młodzi biorą więcej zmian i mają więcej płacone,proste. 

A to ty na zleceniu jesteś, ja myślałem że umowa o pracę 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

@jacus pytałeś jak się rozliczają z tego wolnego?umowa zlecenie, grafik ustalany tak żeby każdemu pasowało,ale jak ktoś bierze wolnego na 2 tygodnie to z automatu ta osoba musi częściej przychodzić do pracy niż mieć np. po 2 dni wolnego. Plan w miesiącu ma być wykonany. A jak już się nie da to młodzi biorą więcej zmian i mają więcej płacone,proste. Dodatkowo jak się uczą to mają pensje kierowniczą bo przed 26 rokiem życia i szkoła. Ja pracuję 9-10 dni w miesiącu,max 11, a koleżanka czasami nawet 7 a w listopadzie ma 8 dni.

I to jest pełen etat czy robisz za jakie 2tysiace?

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To tylko do Radzia było 😜. A papa też wcale nie tak tanio ,dobra termozgrzewalna 5,2  trzeba dać jakieś  20+ zł za M2 do tego całość deskować , a blachę płaciłem 32 zł M2 grafitowa 

Widziałem ostatnio jak ta papa  po około 10 latach użytkowania platowo poschodziĺa z dachu po południowej stronie. Do tego jak to przez lata wyblakło z koloru. Ohyda.

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie zaorałem kawałek łąki torfowej a że są fajne warunki to można by było coś jeszcze posiać.Tylko co bo myślałem o wyce ozimej z zytem czy na wiosnę facelia,gryka,Chdzodzi mi zeby zebrać to na ziarno,na poplony.Co myślicie ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v