Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał:

Pokaż foto bo nie wierzę 

Proszem Panie niedowiarek 😛. Z wczora, z wieczora. W środku na polu wypchnięte, bo bym musiał to młotem pneumatycznym tłuc. 

IMG_20230923_153834.jpg

Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Nawet nie wiem

Trzeba by wysłać @6465 za stodołe niech sprawdzi

I koniec zasiewów 

Pszenżyto posiane 

Trawa posiana 

Teraz wapno i talerzowanie

Nie wiem czy dobrze zrobiłem z trawą 

Po kukurydzy poszło wapno, talerzówka, obornik, orka, brona, npk, agregat i siewnik 

Teraz czekam do poniedziałku,  może popada 

Pójdzie brona i wał 

E kartoflarz, stań Ty lepiej w kolejce za krowiarzem po ten deszcz 

Popadało tyle żeby szyby z kurzu błotem zaszły 

Zapraszam do mnie

Ja jeszcze nie oralem a gdzie mowa o sianiu 🤷

• Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, Popier96 napisał:

Niektórzy z Polski naprawdę nie potrafią tego pojąć, że tutaj tak bywa... Sołtysowi pierwszy raz spadło więcej deszczu to nagle jego narracja w czasie z żniw z "deszczu nigdy dosyć" się zmieniła. 🤣

Żniwa były trochę kłopotliwe, ale każdy sprzątnął. Dobrze że chociaż wtedy popadało to teraz idzie coś w ziemi zrobić...

Opublikowano
4 godziny temu, szymon09875 napisał:

Z Nakła 180 powiedział... 

Kto?

Rozmawiałem dziś z Józkiem co u Nowaka jeździ kazał czekać

4 godziny temu, 6465 napisał:

Kuźwa jakie drogie 🙆. To ja kiedyś płaciłem po 100 z transportem. Kojarzysz w Jastrowie auto handel Marko Marek suchecki?

Dej se spokój 

• Thanks 1
Opublikowano

Ja tam specjalista od przenicy nie jestem ale kiedyś siałem i wydaje mi się że to jest trochę za gęsto.Sąsiad Poznaniakiem dał czadu.Przeciez to że 300 na hektar wysiał l.

IMG_20230923_162241_161.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Nawet nie wiem

Tak pytam, bo czasami ten ser rycki znajduje w lodówce, a mój zaopatrzeniowiec zakupy spożywcze robi najczęściej w Biedronce właśnie 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

@bratrolnika

W którymś z odcinków złomowiska wpychali jednym gratem drugiego, zderzak w zderzak 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Kto?

Rozmawiałem dziś z Józkiem co u Nowaka jeździ kazał czekać

Dej se spokój 

U nas póki co lepiej narazie nie brać towaru dla bydła 

Opublikowano

Ja to się cieszę że mam dojście do suchych. Jeszcze jeden bb stoi z tamtego roku do zabrania no i w tym roku też będą. Trzeba będzie jeszcze ze znajomymi pogadać po ile bedą chcieli "oddać". Tak się bydlaki nauczyły że samej śruty nie chcą jeść i czekają na "słodkie"

Opublikowano

No isie rozpadało....

No i bardzo dobrze.... że se tak pada se...

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No i bardzo dobrze

Tak średnio, co położę dwa krawężniki to padać zaczyna, idę do garażu, coś dłubie. Przestanie padać to od nowa krawężniki, i znów padać zaczyna... więcej chodzę od krawężników do garażu i z powrotem, niż roboty robię dzisiaj...

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Nawet nie wiem

I koniec zasiewów 

Pszenżyto posiane 

Trawa posiana 

Teraz wapno i talerzowanie

Nie wiem czy dobrze zrobiłem z trawą 

Po kukurydzy poszło wapno, talerzówka, obornik, orka, brona, npk, agregat i siewnik 

Teraz czekam do poniedziałku,  może popada 

Pójdzie brona i wał 

E kartoflarz, stań Ty lepiej w kolejce za krowiarzem po ten deszcz 

Popadało tyle żeby szyby z kurzu błotem zaszły 

Te te. Jak u krowiarza nie pada to ja też mam w tym interes. 😉 

No dwie godziny nasiurało 1mm. Tyle co z kopania przegoniło i żaden pożytek. Jeszcze ma siurać chyba do wieczora to ze dwa dosiura. 

Paaanie idź pan w hvj

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tak średnio, co położę dwa krawężniki to padać zaczyna, idę do garażu, coś dłubie. Przestanie padać to od nowa krawężniki, i znów padać zaczyna... więcej chodzę od krawężników do garażu i z powrotem, niż roboty robię dzisiaj...

Musisz to jakoś bardziej zsynchronizować...😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Popier96 napisał:

Proszem Panie niedowiarek 😛. Z wczora, z wieczora. W środku na polu wypchnięte, bo bym musiał to młotem pneumatycznym tłuc. 

IMG_20230923_153834.jpg

Pole pokaż. Może w jakie bagno specjalnie wjechałeś żeby foto zrobić. 🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Po niedzieli pod nóż 

IMG_20230923_165526_049.jpg

To mechanicznie, czy ukraińcy będą ścinać. Jeszcze kapusty nie miałem, ale jest taki plan, ale dopiero za 2 lata. Teraz będę eksperymentował z innymi warzywami, bo mam zamiar robić handel obwoźny no i ten bób oczywiście.

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Po niedzieli pod nóż 

IMG_20230923_165526_049.jpg

Klient od razu zabiera czy chlodnia

5 minut temu, Warmiak napisał:

To mechanicznie, czy ukraińcy będą ścinać. Jeszcze kapusty nie miałem, ale jest taki plan, ale dopiero za 2 lata. Teraz będę eksperymentował z innymi warzywami, bo mam zamiar robić handel obwoźny no i ten bób oczywiście.

Pisał że nasi za  22zl a upainiec chce  30 na godzinę 

Opublikowano
8 minut temu, Warmiak napisał:

Ręcznie, nie zatrudniam Ukraińców.Nasi 4osoby po 22zl

4 minuty temu, PAN88 napisał:

Klient od razu zabiera czy chlodnia

Pisał że nasi za  22zl a upainiec chce  30 na godzinę 

Od razu z pola w klienta skrzyniach.2,2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v