Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Dawaj i 60 chłopie. 🤗 

To i tak żeś dobrze go pogonił bo miało nie zahaczyć. Niech Ci skrzydlate mamuty miodu naniosą aż wylotką będzie się lało 👍

To już chyba nie w tym roku... Dziś kolejna porcja żarełka będzie im zaserwowana wieczorem.

Patrz jak "pięknie" nadają. 

Zrzut ekranu 2023-07-27 102956.png

Opublikowano
55 minut temu, slawek74 napisał:

na ile sztuk te 70bel?

Muszę policzyć. 

Opublikowano
Desperado napisał:

7 minut temu, ovi napisał:

Zamojszczyzna, wtorek 40l środa 30l żniwa po wekendzie

Powiedz jeszcze po którym?

Mam nadzieje że po najbliższym

Opublikowano
1 godzinę temu, ovi napisał:

Zamojszczyzna, wtorek 40l środa 30l żniwa po wekendzie

Swietokrzyskie wtorek 27l,środa 30l,czwartek 22l w lipcu w sumie 180l nie wiem co z tymi żniwami eh...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Nie którzy martwią się o słomę,a ja będę ciął 

Nie tylko u Ciebie taka sytuacja. Zależy po prostu od regionu okolicy ile hodowli.

Wystawiłem po 100 gotowe 120stki lub zamiana za obornik to im drogo 😁🤣.

@marcin19071980 widziałem tylko myślałem że coś jeszcze dopadało 

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
5 godzin temu, Łolek napisał:

Po ile u was słoma z pokosu bo u mnie 45, 50 zł 🙆‍♂️🤬😥

Za jaką bele 🤔 

3 godziny temu, Baks00 napisał:

Nie którzy martwią się o słomę,a ja będę ciął 

Ja ciąłem co roku , w tym zbiore , bo wszystkie zapasy sprzedałem 

Opublikowano

trochę drogo robić nawożenie organiczne ziarnem 🤭

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Za jaką bele 🤔 

Ja ciąłem co roku , w tym zbiore , bo wszystkie zapasy sprzedałem 

Napisałem że ok 130 

Dokładnie taką 

16904661142792191839069392944414.jpg

Się lekko zgło 🤷‍♂️

IMG_20230727_115715.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

to jest parodia i cyrk. poziom muł. 

właśnie se przy oborniku odsłuchałem tego dialogu 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

trochę drogo robić nawożenie organiczne ziarnem 🤭

Myślę, że i tak taniej niż gnać saletrą bo za rzadkie. Siane po 20.10, w dosłowny poligon i dziurska, po kukurydzy i tylko brony przed sianiem żeby nie wydrzeć badyli. Jesienią dumam tu nad ozimym jęczmieniem bo tak się biję z myślami czy to siać czy nie...

Opublikowano
8 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic nie padało, jak skończyło koło 18 tak już nic. Dzisiaj jak podeschnie to się kopnę na wilgotnościomierz.

No, super dokładny ten deszczomierz musi być żeby takie wartości odczytać.

to chyba mocno spales-mnie burza obudzila kolo 2 ..chyba ze przyszla z innje strony

7 godzin temu, bratrolnika napisał:

no dwie wsie za Tomkiem

ale jakbyś na autostradę wskoczył traktorem z dwoma przyczepami to przynajmniej by cię w wiadomościach pokazali o 19.30🤣

malo takich przypadkow jest .

w latach 80,  ojciec 30,z drabinami do tynkowania normalnie autostrada jezdzil. to byl najblizsza droga przez wisle

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

widzieliście kłótnie Agro Unia i Kowalski ale się śmiałem

czekal az sie pobija -dwoch pisowskich debili... kto na dzbana glosowal ?? czyzby wy ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v