Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Jeden zalatywał od przodu. Nie nadawało się to. Pojechałem kiedyś po jałówki a przywiozłem szczeniaka "panie bierz pan i sukę bo to się do niczego nie nadaje", nauczył wszystkie psy roboty a teraz odpoczywa na emeryturze

Bo wiele zależy od gospodarza. Z mojego psa też byłoby gie, bo głupi był najpierw strasznie i szkodował. A mój teściu uważa, że pies musi być na łańcuchu. I na ten łańcuch trafił. Nie ingerowałem myśląc, że z psa nic dobrego nie będzie. Do momentu, jak postawiłem koło niego kosiarkę i zaczął gryźć plandekę. Poszedłem, złapałem go za uszy delikatnie i zacząłem tłumaczyć, że nie wolno. Patrzył na mnie jakby słuchał i rozumiał. Plandeki już nie gryzł. Od tego momentu chodzi ze mną do krów i całkiem inny pies się zrobił. Dziadek nic nie mówi, a widzę, że to nie po jego. Tak trochę teraz myślę, że dlatego przez tyle lat nie było dobrego psa, bo ja nie jestem psiarz i za bardzo mnie to nie interesowało, a dziadek wszystkie trzymał na łańcuchu. Zresztą on tak naprawdę do żadnych zwierząt nie ma podejścia, ani do krowy, ani do świni, ani do konia...

Opublikowano
25 minut temu, JarekBazydlo napisał:

U nas pokropiło a burza poszła obok wyglądało że okolice Ostrołęki dobrze deszczu dostały

Tam już od półtorej godziny pompuje zdrowo

Opublikowano
59 minut temu, HF86 napisał:

kuwa uslugodawca chiba mnie chciał wykończyć. podscialowe siano co to rosło od 2021 roku i dopiero teraz było skoszone przez rotor przepuścił .

szufla do ścielenia tymi trocinami potrzebna 🙉

Też takim siankiem słałem 😉

a teraz facet chce 70 zł za 120(a raczej 100 i to jeszcze słabo zbitą) tego czegoś..... 

IMG_20230311_114439.jpg

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, pedro2 napisał:

Jeszcze na środku by za starą d46 zadzwonił z ogłoszenia 😜 a na koniec by  mu się odmieniło i z tego skrzyżowania zawrócił bo nie warto 😉 

Kuźwa, ale północny wschód mazowsza zlewa. Jest ktoś stamtąd? Poopowiadajcie chociaż, jakieś zdjątko deszcza. 👀👀

W oce grad

16868295043754771024265017649214.jpg

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
szymon09875 napisał:

6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To ja @szymon09875 na kierowcę Twojego 😛, zaraz się fynda kupi i chałupę postawi 😊

Mój kierowca musi mieć jaja, a Ty byś się mazał że 300 km od chałupy to za daleko 🤭🤭

to może ja 1500 z jednym odpoczynkiem krótkim...

Opublikowano
36 minut temu, Qwazi napisał:

Bo wiele zależy od gospodarza. Z mojego psa też byłoby gie, bo głupi był najpierw strasznie i szkodował. A mój teściu uważa, że pies musi być na łańcuchu. I na ten łańcuch trafił. Nie ingerowałem myśląc, że z psa nic dobrego nie będzie. Do momentu, jak postawiłem koło niego kosiarkę i zaczął gryźć plandekę. Poszedłem, złapałem go za uszy delikatnie i zacząłem tłumaczyć, że nie wolno. Patrzył na mnie jakby słuchał i rozumiał. Plandeki już nie gryzł. Od tego momentu chodzi ze mną do krów i całkiem inny pies się zrobił. Dziadek nic nie mówi, a widzę, że to nie po jego. Tak trochę teraz myślę, że dlatego przez tyle lat nie było dobrego psa, bo ja nie jestem psiarz i za bardzo mnie to nie interesowało, a dziadek wszystkie trzymał na łańcuchu. Zresztą on tak naprawdę do żadnych zwierząt nie ma podejścia, ani do krowy, ani do świni, ani do konia...

Kacap w miarę ogarnia ale jak masz jakiś kij w ręku to ucieknie na podwórko 

Lubotyń 

received_204210278785618.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Ja zgłaszam swoją kandydaturę 😁 tysiąc km od domu to też dom oraz mogę być prawie non stop po za domem. Jak potrzeba to i pije 😁 dużo

@stempos1980 giełdy jakie znamy to już historia. Fasolę czy paprykę już miałeś

Fasolę i zieloną paprykę kolegi i koper

Opublikowano
gregor1284 napisał:

36 minut temu, Qwazi napisał:

Kacap w miarę ogarnia ale jak masz jakiś kij w ręku to ucieknie na podwórko 

Lubotyń 

received_204210278785618.jpeg

daj boże taki deszcz na Szczecin

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

Sławuś Ty to krowy dój  😛

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

2tys km robiłem autem w 24godziny z lawetą i drugim autem na niej 😉

Skoro to prawda ( choć trudno mi w to uwierzyć) to szacun.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:
9 minut temu, slawek74 napisał:

870 z przyczepką, do Kazia i spowrotem. Od 5 rano do 21 z minutami

Opublikowano (edytowane)

Ja zgłaszam swoją kandydaturę 😁 tysiąc km od domu to też dom oraz mogę być prawie non stop po za domem. Jak potrzeba to i pije 😁 dużo

@Aktywnyrolnik7245 wypadasz przy tym słabo, ty odrazu helikoptra proponowales a w aucie dłużej impreza by była 🥳🥳🥳

36 minut temu, slawek74 napisał:

A na siku staniesz jak będzie trzeba ??

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
6465 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

mieszkam 80km od Brześcia do Briesta we Francji też widziałem drogowskaz 80km... na powrocie z tamtąd w Swarzędzu godzinę spałem i dalej do domu ale to lata temu ...

szymon09875 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 wypadasz przy tym słabo, ty odrazu helikoptra proponowales a w aucie dłużej impreza by była 🥳🥳🥳

36 minut temu, slawek74 napisał:

A na siku staniesz jak będzie trzeba ??

w butelkę będziesz lał 🤪🤣🤣🤣🤭

kategori D tylko brak ..

Patrz gdzie san Michel we francji toledem z kolegą tam byliśmy...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

mieszkam 80km od Brześcia do Briesta we Francji też widziałem drogowskaz 80km... na powrocie z tamtąd w Swarzędzu godzinę spałem i dalej do domu ale to lata temu ...

Sławek te trochę jeżdżę ale wyciągnąć średnia prędkość przeszło 83km/h ana takiej trasie z autem na ogonie To dlamie nie realne. I nie chodzi tu o zmęczenie.

Opublikowano

Dziwne rzeczy, deszczu nie było przez prawie miesiąc dopiero wczoraj się pojawił, pyra posadzona 13 kwietnia, żadnych włóknin, a pod krzakiem wyrównane 5-6 bulw. I to całkiem ładnych. Nawet smaczna ta Volumia. 

received_988764142255941.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

W oce grad

16868295043754771024265017649214.jpg

Hvj tam grad. Grad to też woda, a jak jest grad to i woda z chmury duża. A grad się rozpuści i w sumie deszcz x2.

No mi tylko dane podziwiać tą chmurę jak przechodzi obok 

IMG_20230615_150306_9.jpg

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Fest jest 😁

IMG_20230615_125938.jpg

Profesjonalny warsztat. 🤭Mucha nie siada 👌

• Thanks 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v