Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Baks00 napisał:

Mogę dać namiar na kuzyna co zasiał w niedzielę pszenicę -lux towar i potęga była ilościową.I tyle pozytywów

Sprzedaż nie udała się 🤭

Tutaj pewnie nie ma na to reguły 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Tutaj pewnie nie ma na to reguły 

Wiesz dobrze że są rzeczy nie uniknione w święta itd,ale są takie co spokojnie nie jest to dzień ostatni 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

To już będzie szło dalej. Jak masz ten azbest nie popękany to lepsze to niż blacha na siłę 

właściwie to nie mam nic , kilka lat temu zawalił się stary budynek z pustaka betonowego, kryty dachówką betonową budowany przez dziadka i pradziadka  na początku lat 60tych , w zeszłym roku końcem zimy zrobiony wieniec dookoła i po ścianach działowych , z jednej strony wyprowadzone kotwy do murłat a z drugiej zbrojenie na słupki  i ta strona będzie podmurowana z cegły i zalany wieniec z kotwami na murłaty pod jakiś dach jednospadowy , ogólnie ma być możliwie po kosztach ale nie za wszelką cenę , drewno mam na murłaty i krokwie , łaty z deski calówki i tyle wystarczy byle był kawałek suchego dachu na graty , opał , kurnik oraz kojec dla psa 

mówisz nie ryzykować z tym 2 gatunkiem? 

IMG_20230608_122600.jpg

IMG_20230608_122446.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

Jakby co to 2:2 w setach, teraz piąta runda, póki co 8:4 dla naszych

jakby co to znachor na stopklatka 😛

3 minuty temu, konteno napisał:

właściwie to nie mam nic , kilka lat temu zawalił się stary budynek z pustaka betonowego, kryty dachówką betonową budowany przez dziadka i pradziadka  na początku lat 60tych , w zeszłym roku końcem zimy zrobiony wieniec dookoła i po ścianach działowych , z jednej strony wyprowadzone kotwy do murłat a z drugiej zbrojenie na słupki  i ta strona będzie podmurowana z cegły i zalany wieniec z kotwami na murłaty pod jakiś dach jednospadowy 

IMG_20230608_122600.jpg

IMG_20230608_122446.jpg

dobra robota młody 👍

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, radekz200 napisał:

dobra robota młody 👍

to nie moja robota , chłopaki z okolicy znaleźli chwilę czasu zanim poszli na elewacje , ja po godzinach wcześniej druty poskręcałem by wpadli na gotowe i nie tracili czasu na duperele 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kurna za drugi gatunek tyle?

Teraz na obróbki kupiłem ral 7016 antracyt mat z takim jakby marmurkiem 0,5mm po 40zł/m2. Tylko T 8.

Jak chcesz to mogę dać ci namiar, gość trapezuje blachy odpadowe z Kingspan, te które się odkleiły od styropianu lub pianki na produkcji. Robi tylko t18 po 25zł / m². Możesz też kupić bez trapezowania, ale wówczas będą zamięte i bardzo niski profil.

Mankament bierzesz długości jakie masz na placu. Może pociąć na dowolnie krótsze kawałki.

6metrów raczej mieć nie będzie i ze 150m2 w jednolitym kolorze zbliżonym do brązu czekoladowego albo ocynku (lub zbliżonych mu odcieni szarości ) no i transport zje trochę kasy a podejrzewam że nie uda mu się zorganizować transportu by dojazd i ręczny rozładunek zrobić wtedy kiedy będę w domu 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał:

Kabanosy dorastają,czas parnika poszukać bo stary się przepalił🤷

Jak by było trzeba to mogę podjechać wędzarni przypilnować.

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Jak by było trzeba to mogę podjechać wędzarni przypilnować.

A do parnika podlozysz,i temperatury przypilnujesz?Obok wędzarni będzie stał 

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

A do parnika podlozysz,i temperatury przypilnujesz?Obok wędzarni będzie stał 

A jasne. Termometr masz czy wziąść swój?. Robiłem parę lat w tej branży. Ale co rejon to inne smaki i inne dodatki. 

Opublikowano (edytowane)

@6465Mam,to najwyżej przyjdziesz dzień wcześniej na nocowanko, byś po nocy nie jechał,bo pewnie od wczesnego ranka będzie.

Tak że umówieni 👍

Edytowane przez Baks00
  • Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, konteno napisał:

właściwie to nie mam nic , kilka lat temu zawalił się stary budynek z pustaka betonowego, kryty dachówką betonową budowany przez dziadka i pradziadka  na początku lat 60tych , w zeszłym roku końcem zimy zrobiony wieniec dookoła i po ścianach działowych , z jednej strony wyprowadzone kotwy do murłat a z drugiej zbrojenie na słupki  i ta strona będzie podmurowana z cegły i zalany wieniec z kotwami na murłaty pod jakiś dach jednospadowy , ogólnie ma być możliwie po kosztach ale nie za wszelką cenę , drewno mam na murłaty i krokwie , łaty z deski calówki i tyle wystarczy byle był kawałek suchego dachu na graty , opał , kurnik oraz kojec dla psa 

IMG_20230608_122600.jpg

IMG_20230608_122446.jpg

Robiliśmy czasem z tego drugiego ale to jak piszesz ze poodparzane to będzie odłazić. U niektórych ta blacha zaczyna brzegami wstawać 

Opublikowano
48 minut temu, konteno napisał:

IMG_20230608_122600.jpg

IMG_20230608_122446.jpg

smal alucynk w jedynce i tyle. 

przy całym nakładzie, to to malutka oszczędność na tej dwójce 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Chodziło się po ludziach do tej roboty to różne wesołe historie bywały😁

Człowiek podjadl,a jak się napił.

Ale pogadał ze znajomymi,co w tych czasach jest coraz ciężej.Kazdy zabiegany

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Dzięki, ale nie mam siły pilota brać🤣

Chyba faktycznie telewizor staje się zbędnym gadżetem.

Postałem i połaziłem na procesji blisko dwie godziny, teraz trza by prochów połykać tak nogi i kręgosłup bolą.

Ech do czego ten sen i marzenia o dobrobycie prowadzą- chyba do tego że później prowadzać lub wozić będą.

Ludzi z roku na rok wydaje się mniej. Nawet luźo było. Może 1,5-2tys osób

też się o tym przekonałem, jak każdy dzień z bólem się rozpoczynało i kończyło. 

teraz jem mniejszą łyżką, ale mam czas jeść i się delektować. 

Opublikowano
25 minut temu, Baks00 napisał:

@6465Mam,to najwyżej przyjdziesz dzień wcześniej na nocowanko, byś po nocy nie jechał,bo pewnie od wczesnego ranka będzie.

Tak że umówieni 👍

Tomek drogę zna, dobrze pamiętam że to twoja żona ma od niego samochód??

• Haha 2
Opublikowano
konteno napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

a przy areałach Piotera to śmiech na sali ale już pisaliśmy tu o tym nie raz jego życie i jego wybór 

jeszcze jakby robił a się tym nie chwalił to pół biedy , ja podlewając dziś z rana warzywo też parę chrząszczy w palcach rozdusił 

Przed chwilą, wojtal24 napisał:

z tego na przeciwko posterunku ?

tak , ten koło fryzjera 🤪 

otwarty był dzisiaj myślałem że tam mają regionalne trunki a tam zwykle

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Tomek drogę zna, dobrze pamiętam że to twoja żona ma od niego samochód??

Tiaa,i jeszcze mówi że nie zamieni za żadne skarby....🤦😁

Edytowane przez Baks00
  • Haha 2
Opublikowano
radekz200 napisał:

jakby co to znachor na stopklatka 😛

jakby co to znachor to doktor Rafał Wilczur. i wiesz co? ta, co stoi w sklepie za ladą to jego córka. ale nie chcę zdradzać szczegółów, oglądaj spokojnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v