Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał:

Okryłeś wczoraj?

Kupiłeś na metry?

Tak. Folia na metry. Wiatr mi nawet za bardzo nie psocił

25 minut temu, misio3p napisał:

Panowie jak wymiksować się z zapłaty faktury za towar którego nie zamawiałem? W połowie kwietnia przyjechał do mnie kurier z opryskami od pewnej firmy handlującej w której nic nie kupowałem od ponad 2 lat, w związku z czym towaru nie przyjąłem. Od razu zgłosiłem to do osoby z tej firmy, w informacji zwrotnej otrzymałem info, że zaszła literówka i wszystko będzie załatwione. Mimo to po 2 tygodniach otrzymałem SMS z przypomnieniem o zapłacie, a wczoraj dostałem to na piśmie wraz ze straszeniem paragrafami. 

Napisz ładne pismo na papierze, adresowane do autora tego SMS informując że ani towaru nie zamawiałeś, ani go nie przyjąłeś, wobec czego wystawiona faktura jest nieuprawnioną, a sam fakt jej wystawienia budzi uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa z art. 286§1 kk. Z uwagi na powyższe, w przypadku ponownych działań ukierunkowanych na zmuszenie Cię do opłacenia wystawionej faktury, złożysz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w prokuraturze. Wyślij to na piśmie w taki sposób, żebyś miał potwierdzenie odbioru. Najlepiej, gdybyś mógł to dostarczyć osobiście i uzyskać potwierdzenie przyjęcia na jednym egzemplarzu pisma 

• Like 2
Opublikowano
Bananek napisał:

wojtal24 napisał:

dziś plan na Białystok czyli pałac starówka cerkiew jutro Skansen jakas wioska tatarska przejazdem jakieś okiennice coś tam może w Tykocinie jest? I później kolejny dzień lecimy do bialowierzy to tak z gubsza

to ani jak moje okolice. w Tykocinie z takich ciekawych atrakcji to konteno. 😉 tatarska wioska? mówisz o bohonnikach czy Kruszynianach? jak kruszyniany to bardzo bliskie okolice extrabyka. okiennice to gieniuś. skansen to też białostocki? tam niewiele do zobaczenia. lepiej do muzeum wsi w Ciechanowcu zajechać. przynajmniej stare maszyny można zobaczyć.

w Kruszynianach , a z tym Ciechanowcem dobry pomysł kiedyś czytałem o tym dzieki

Opublikowano
wojtal24 napisał:

w Kruszynianach , a z tym Ciechanowcem dobry pomysł kiedyś czytałem o tym dzieki

jak będziesz chciał zjeść w Kruszynianach to weź dużo dutków bo potrawy nie tanie. ale za to smaczne.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, szymon09875 napisał:

A surowe koło i piaste u tokarza zrobić ??

Albo jeszcze z bizona z napędu motowidel 🤔

Nigdzie nie mogę znaleźć ile te od bizona ma wymiaru 

Może być bez piasty, jest tam już koło 400mm, na upartego to do niego przykrece, przyspawam, chodzi o to żeby maszynę zwolnić na obrotach 

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

co tam na tym Podlasiu do zwiedzania bo zaraz starujemy w tamtym kierunku plan wycieczki opracowany ale może coś jeszcze podpowiesz ciekawego

Ciekawy kierunek zwiedzania, polecam 

35 minut temu, Qwazi napisał:

Napisz ładne pismo na papierze, adresowane do autora tego SMS informując że ani towaru nie zamawiałeś, ani go nie przyjąłeś, wobec czego wystawiona faktura jest nieuprawnioną, a sam fakt jej wystawienia budzi uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa z art. 286§1 kk. Z uwagi na powyższe, w przypadku ponownych działań ukierunkowanych na zmuszenie Cię do opłacenia wystawionej faktury, złożysz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w prokuraturze. Wyślij to na piśmie w taki sposób, żebyś miał potwierdzenie odbioru. Najlepiej, gdybyś mógł to dostarczyć osobiście i uzyskać potwierdzenie przyjęcia na jednym egzemplarzu pisma 

@misio3p można się jeszcze podeprzeć wyimaginowaną informacją od rzecznika praw konsumenta że to podchodzi pod wyłudzenie i że rzecznik powiedział że chętnie się tą sprawą zajmie, firmy boją się rzecznika jak ognia 

14 minut temu, wojtal24 napisał:

W Kruszynianach to telefon wyłącz bo ci się roaming białoruski włączy i będziesz płacił po 5zl/min

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, bratrolnika napisał:

Pany, koło pasowe na pasek klinowy, o średnicy 50cm +/- to jest szansa od czegoś dobrać???

https://agrohandler.pl/przenosnik-pochyly/3909-kolo-pasowe-duze-potrojne-bizon-5058050120.html

https://agrohandler.pl/naped-i-mocowanie-podsiewacza/3573-kolo-pasowe-blaszane-dz-468-bizon-5040420460.html

https://sprzedajemy.pl/kolo-napedu-odrzutnika-slomy-bizon-rzeszow-2-e30984-nr67334769

może na złomie byś wyrwał

obraz.png.653aea2cd499cf6aabe72278d10ef8fe.png

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

No i teraz pytanie kukurydzę pryskać dziś wieczorem czy poczekać do niedzieli wieczór 

Opryskał bym jutro rano, ale coś ma w nocy deszcz porosić 

W tym roku jakoś dziwnie, zielska prawie brak

dzisiaj 😱🤦‍♂️

misio3p napisał:

Panowie jak wymiksować się z zapłaty faktury za towar którego nie zamawiałem? W połowie kwietnia przyjechał do mnie kurier z opryskami od pewnej firmy handlującej w której nic nie kupowałem od ponad 2 lat, w związku z czym towaru nie przyjąłem. Od razu zgłosiłem to do osoby z tej firmy, w informacji zwrotnej otrzymałem info, że zaszła literówka i wszystko będzie załatwione. Mimo to po 2 tygodniach otrzymałem SMS z przypomnieniem o zapłacie, a wczoraj dostałem to na piśmie wraz ze straszeniem paragrafami. 

to teraz Ty postrasz o próbę wyłudzenia i zgłoszenie na policjię ...a i do gazet

• Like 1
Opublikowano
konteno napisał:

16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

fajny przejazd... urokliwy...

wiesz jak mam dach porysowany od gałęzi jak trzeba było w podobnym się z kimś minąć ? 

a o czymś takim jak piła i przyciąć gałęzie nie słyszeli 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

No i teraz pytanie kukurydzę pryskać dziś wieczorem czy poczekać do niedzieli wieczór 

czemu takie pory oprysku ? zalej wodą i niech stoi do północy a później wlewasz oprysk i na pole 

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

coś tam może w Tykocinie jest?

pytaj króla , on na zamku był podobno 

2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Witajcie,a ja dzisiaj w pracy,ruchu jeszcze nie ma,chłopaki z OSP juz drogę zamiatali brzózkami😀 

trzeba z postępem , do zgrabiarki karuzelowej zamiast ramion można gałęzi poczepiać;)

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Raczej wku......ący

opryskiwaczem sadowniczym i dobrym koktajlem by go poszerzył 

1 godzinę temu, Bananek napisał:

w Tykocinie z takich ciekawych atrakcji to konteno.

ja to w tykocinie jedynie ze sklepów korzystam i banku /bankomatów , żarcie i instytucje qltury czy rozrywke omijam szerokim łukiem z obawy o portfel

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

Patrząc z perspektywy kierowcy po lewo jest moje i zimą Husqvarna wyczyści do gołego ten busz. Średnio co 5 lat wycinamy drobne a grube się podcina

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

żeby w Boże Ciało nie było w tv ,,Białej Sukienki,, 🙆‍♂️ yt trzeba oglądać ...

Fakt, też szukałem czy będzie

Podobno na Canal+ leciało z rana, ale ja takiego programu nie mam

Opublikowano

Kurna suka mnie się wczoraj oszczeniła i miała dwa i oba martwe 😔

29 minut temu, gregor1284 napisał:

A jeśli ktoś jest np. Ateistą czy muzułmaninem to on jak opryska to urosnie? Już jeden z kalendarza qq siał 😁

Mądry człowiek uszanuje święto innych nawet jak sam w to nie wierzy, a przy areałach Piotera to śmiech na sali ale już pisaliśmy tu o tym nie raz jego życie i jego wybór 

• Like 5
  • Sad 1
Opublikowano
konteno napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał:

coś tam może w Tykocinie jest?

pytaj króla , on na zamku był podobno 

2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Witajcie,a ja dzisiaj w pracy,ruchu jeszcze nie ma,chłopaki z OSP juz drogę zamiatali brzózkami😀 

trzeba z postępem , do zgrabiarki karuzelowej zamiast ramion można gałęzi poczepiać;)

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Raczej wku......ący

1 godzinę temu, Bananek napisał:

w Tykocinie z takich ciekawych atrakcji to konteno.

ja to w tykocinie jedynie ze sklepów korzystam i banku /bankomatów , żarcie i instytucje qltury czy rozrywke omijam szerokim łukiem z obawy o portfel

z tego na przeciwko posterunku ?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

a przy areałach Piotera to śmiech na sali ale już pisaliśmy tu o tym nie raz jego życie i jego wybór 

jeszcze jakby robił a się tym nie chwalił to pół biedy , ja podlewając dziś z rana warzywo też parę chrząszczy w palcach rozdusił 

Przed chwilą, wojtal24 napisał:

z tego na przeciwko posterunku ?

tak , ten koło fryzjera 🤪 

Opublikowano
Łolek napisał:

Mądry człowiek uszanuje święto innych nawet jak sam w to nie wierzy, a przy areałach Piotera to śmiech na sali ale już pisaliśmy tu o tym nie raz jego życie i jego wybór

... więc niech się nie dziwi jeden z drugim że ktoś dla nich szacunku niema...

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Dla mnie za mnie to mogłoby żadnego święta nie być a szanowanie waszych świąt niewiele mnie obchodzi - to wasze święta i wy je obchodzicie więc co mi do tego?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v