Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, dantur96 napisał:

I w sexowanyn byczki się trafiają jeden znajomy mi mówił na 10 jałówek były 3 byczki po sexowanyn 

Ale 7 jałówek 

28 minut temu, slawek74 napisał:

to mnie bardzo nie obchodzi 🤷‍♂️ dla mnie liczy się €€€

To teraz policz czy aby ze sprzedaży cielaka mięsnego nie zostanie więcej

Musisz chodzić koło jałówki przynajmniej 22 miesiące 

Kupujesz słomę 

Taka jałówka musi też gdzieś stać itd

Opublikowano
25 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale 7 jałówek 

Kupujesz słomę 

Tak z tym że niektórzy mówią że prawdopodobieństwo jałówki w tym przypadku to 95% a tu masz 7na 10 czyli 70%troche słabo...

Opublikowano
DanielFarmer napisał:

Za coś trzeba Lexa spłacić 🤭

na co by nie było to €€€ zawsze się przydaje ....

za ostatnie to akurat chłodnię na mleko kupiłem...

MariuszDe napisał:

25 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale 7 jałówek 

Kupujesz słomę 

Tak z tym że niektórzy mówią że prawdopodobieństwo jałówki w tym przypadku to 95% a tu masz 7na 10 czyli 70%troche słabo...

prawdopodobieństwo to chyba 85% u mnie jak na razie ponad 110% 🤭

Opublikowano
Dnia 13.12.2023 o 07:06, slawek74 napisał:

a jaka ilość by była opłacalna by zajeżdżali? ryki zaczęły potrącać poniżej 100L spomlek chyba już dawniej tak robił ale nie wiem czy to nie było już 150L

Nie wiem jaka, ale jak widze liste trasy gdzie kierowca spisuje litry w razie jakby komputer nie przesyłał danych i paru dostawców po 25,30,40 litry, to ja nie wiem jak im sie opłaca. Może są jeden przy drugim? Nie wiem

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, slawek74 napisał:

Tak ja wiem u Ciebie wszystko najlepsze samochód ...krowy...i wogóle😁  podobno nawet i byki już się zaczęły cielic... 

Edytowane przez MariuszDe
  • Haha 4
Opublikowano
MariuszDe napisał:

29 minut temu, slawek74 napisał:

Tak ja wiem u Ciebie wszystko najlepsze samochód ...krowy...i wogóle😁  podobno nawet i byki już się zaczęły cielic... 

myślisz że inseminatorzy slomek nie dzielą....? byków nie trzymam...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, slawek74 napisał:

Nie wiem o jakie dzielenie tobie chodzi bo akurat po inseminacji to u mnie słomki leżą wyrzucone chyba że przed ale nie wiem jak...a byki zacznij trzymać to znając ciebie będą rosły wszystkie ponad tonę...

• Haha 6
Opublikowano
10 minut temu, Pietuś napisał:

Piątnica 3.08 netto za listopad

W stosunku do Mlekovity jakieś 90 groszy . Przy moim mleku 80tys litrów to daje 72 tys zł miesięcznie  w skali roku 864 tys. Gratulacje że swoją ciężką pracę otrzymujecie godne wynagrodzenie.

• Like 4
Opublikowano
4 minuty temu, kocmen24 napisał:

W stosunku do Mlekovity jakieś 90 groszy . Przy moim mleku 80tys litrów to daje 72 tys zł miesięcznie  w skali roku 864 tys. Gratulacje że swoją ciężką pracę otrzymujecie godne wynagrodzenie.

Darek i tak wyjdzie i powie że mlekowita jest liderem w mleczarstwie jeśli chodzi o Europę środkową wschodnia. I jest niedoścignionym wzorem dla innych. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolniik122 napisał:

Nie wiem jaka, ale jak widze liste trasy gdzie kierowca spisuje litry w razie jakby komputer nie przesyłał danych i paru dostawców po 25,30,40 litry, to ja nie wiem jak im sie opłaca. Może są jeden przy drugim? Nie wiem

Mnie bardziej zastanawia samozaparcie takich osób. By dziennie doic wstawać wcześnie by oddać mleko może i coś warte. Ale zarobek na minusie. 

Opublikowano
MariuszDe napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

Nie wiem o jakie dzielenie tobie chodzi bo akurat po inseminacji to u mnie słomki leżą wyrzucone chyba że przed ale nie wiem jak...a byki zacznij trzymać to znając ciebie będą rosły wszystkie ponad tonę...

byków nie zamierzam trzymać.... a koledzy dwa lata wstecz o tym szieleniu pisali a że miałem sztuki ustawiane po kilka na raz więc spóbowałem i się udawalo a to ,,110%,, to taki że tak powiem przykładowe że da się więcej niż jedno ciele ze słomki jałówki z tych prób będą teraz kryte akurat sam inseminuję i wiem że się da ....

Opublikowano

Dawno dawno temu za górami jeziorami  na Podlasiu były takie strajki i postulat ,,litr mleka litr paliwa'' . A za rok lub za dwa będzie ,,litr mleka litr prądu ''

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kampl napisał:

Mnie bardziej zastanawia samozaparcie takich osób. By dziennie doic wstawać wcześnie by oddać mleko może i coś warte. Ale zarobek na minusie. 

Tu już nie chodzi o zarobek tylko o pracę bo z nudów też można ,,umrzeć,,

6 minut temu, AGROTOM napisał:

Dawno dawno temu za górami jeziorami  na Podlasiu były takie strajki i postulat ,,litr mleka litr paliwa'' . A za rok lub za dwa będzie ,,litr mleka litr prądu ''

No bardziej kilowat prądu ale tak może niestety być...

Opublikowano
14 minut temu, MariuszDe napisał:

Tu już nie chodzi o zarobek tylko o pracę bo z nudów też można ,,umrzeć,,

No ja piernicze. Jak chcą pracować za darmo to zapraszam do mnie. Chętnie bardzo

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kampl napisał:

No ja piernicze. Jak chcą pracować za darmo to zapraszam do mnie. Chętnie bardzo

Chłopie przeważnie to są osoby już przed emerytura którzy nic innego w życiu nie robily ja nie raz słyszałem że nie zlikwiduje bo co ja będę robił jak ja tylko to robiłem nic innego nie umiem mam już z 50 parę czy 60lat itd... tu naprawdę nie chodzi o zarobek z kilku krówek tylko o to żeby się czymś zająć...

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v