Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Im tylko o to chodzi żebyśmy się kłócili a oni dadzą sobie radę , dziś jedni jutro drudzy a wiedza że naród to ciemnota naiwna i wierzy we wszystko co pokaża w tv. Popatrzcie że nikt nikogo do tej pory nie rozliczył począwszy od AWS i Bolku skończywszy na obecnych zdrajcach . 

Wedle zasady dzieł i rządź. Z tego co wiem PiS przygotowywało piątkę dla zwierząt dwa  która dawała bardzo duże prawa pseudo obrońcom zwierząt. Znów w PO mamy ludzi którzy twierdzą że dojenie krowy to molestowanie a pedały z lewej uważają iż zwierzęta nasze są winne wszystkiego . A prawda jest taka że rolnictwo to tylko 7 proc CO2 nawet auta więcej emitują niż zwierzęta. O samolotach nie mówię ale ciemnota łyknie wszystko 

• Like 3
Opublikowano

Ja tam powiem że za rządów PiS moje gospodarstwo też poszło ostro do przodu . Za PO gospodarka tak się nie rozwijała niby zawsze brak pieniędzy . 

Fakt niewiadomo co by było z naszym budżetem za 4 lata jak by miało PiS rządzić bo jako państwo na inwestycje w tym momencie wydajemy ogromne środki plus do tego cały socjal. Ciekawe jak by ta bańka pękła 🤔🤔🤔

Opublikowano

Mi też się lepiej żyje ale ta bańka by pękła bo jest straszne parcie na sprowadzenie ludzi do ubustwa. Z jednej strony unia daje a z drugiej robi takie ograniczenia że coraz trudniej prowadzić gospodarstwo. 

Ale cóż Teraz dobra zmiana nas uzdrowi oby tylko jak najszybciej zabrali socjal i całe + bo mina ich wyborców będzie bezcenna 🤣

Opublikowano
sprowadzanie ludzi do ubustwa ? Gdzie ? Teraz to chyba kto nie chce to nie ma kasy. Jak nie pracujesz to dostajesz socjal. Jak pracujesz to masz wypłatę. Wakacje to standard. Samochody 2 sztuki standard. Każdy z młodych buduje się na swoim a nie mieszka ze starymi na kupie. Gdzie ta bieda ?
  • Like 5
Opublikowano
2 godziny temu, greg1985 napisał:

Ja tam powiem że za rządów PiS moje gospodarstwo też poszło ostro do przodu . Za PO gospodarka tak się nie rozwijała niby zawsze brak pieniędzy . 

Fakt niewiadomo co by było z naszym budżetem za 4 lata jak by miało PiS rządzić bo jako państwo na inwestycje w tym momencie wydajemy ogromne środki plus do tego cały socjal. Ciekawe jak by ta bańka pękła 🤔🤔🤔

Koniunktura była na Twoje płody czy dotacje z ARiMR?

2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Mam porównanie bo nie miałem 10-12 lat, tylko 18-20 więc wiem jak to bylo. Chcieliście zmian to było głosować na konfe albo bezpartyjnych. Wtedy może by się polepszyło. A tak to tylko zmieni się rząd a dalej będą robić to samo. A nawet jeszcze gorzej.  Ja się wcale nie dziwię że ta Polska tak wygląda skoro jest albo kaczafi albo her Donald. Ale najważniejsze jest że ,,nasz'' kandydat wygrał. Może być największym oszustem i złodziejem ale teraz jest ,,nasz'" przy korycie 

Pierwsza myśl też była konfederacja ale Bosak z żoną załatwił Korwina więc zjazd z 15 na 7% sprawiedliwy. Może nauczą się w prowadzić kampanię to będzie lepszy wynik i będą mieli równy dostęp do mediów 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Właśnie to przez korwina mieli wynik poniżej 10. Wszystkie stacje od TVP po TVP czy też reklamy na YT puszczały jego radykalne wypowiedzi. Bosak to akurat najlepsza wizytówka partii.

Bosak to najlepszy polityk z całego sejmu. Mega ogarnięty gość. 

Tak aporopo. Konfderacja wyrzuciła Korwina z rady liderów i zawiesiła w prawach członka. 

Edytowane przez Zibifarmer
  • Like 2
Opublikowano

W obrębie matecznika 😄polmlek LW to ceny wachają się do 70 gr 😮

Jak z 40 krów i blisko to 1.90 będzie , jak więcej to i więcej możliwe .

Jak ok 20 szt to 1.60 a może i 1.40 zł/l , zależy od niekoniecznie parametrów

Opublikowano

Mniej więcej podobna wydajność od krowy chodź są i znaczne różnice 😵. Ale tak średnio wychodzi , prędzej ktoś powie ile krów ma niż ile litrów mleka oddaje .

Ale małych gniotą że tak powiem , starsi to aby do emerytury a młodzi przy małej ilości szybko likwidują . 

W tamtym roku jednego gnębili mlekiem pozaklasowym za pół ceny z 3 miesiące 

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

A propos cen mleka. 4 z rządu podwyżka na giełdzie. Może za listopad znowu dorzuca kilka groszy do ceny. Przerzut niedługo pewnie z 2,2 będzie kosztował

No teraz beda podwyżki jakieś a jak przyjdzie styczen to w dół 

Opublikowano
sebe1033 napisał:

Mniej więcej podobna wydajność od krowy chodź są i znaczne różnice 😵. Ale tak średnio wychodzi , prędzej ktoś powie ile krów ma niż ile litrów mleka oddaje .

Ale małych gniotą że tak powiem , starsi to aby do emerytury a młodzi przy małej ilości szybko likwidują . 

W tamtym roku jednego gnębili mlekiem pozaklasowym za pół ceny z 3 miesiące 

tu widać i słychać jakie to wydajności bywają.... rozrzut jak sdąd do Berlina a może i Paryża 🤦‍♂️🙆‍♂️

Marcin133 napisał:

Może nowy rząd pomoże, trzeba być dobrej myśli 

nie bierz tyle 🤪🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v